Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πολλοί Πορτογάλοι καλωσορίζουν την επιστροφή των περιορισμών, εν μέσω έξαρσης της Covid-19

Πολλοί Πορτογάλοι καλωσορίζουν την επιστροφή περιορισμών κατά της Covid-19, την οποία ανακοίνωσε χθες το βράδυ η κυβέρνηση, εν μέσω της έξαρσης των μολύνσεων και της απειλής μιας νέας, υψηλά μεταδοτικής παραλλαγής, με ορισμένους μάλιστα πολίτες να τάσσονται υπέρ της επιβολής αυστηρότερων μέτρων.

Ο πορτογαλικός πληθυσμός αποδέχεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τα μέτρα κατά της Covid και τη χρήση των εμβολίων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ξέσπασαν επεισόδια προσφάτως.

“Εγκρίνω. Πρέπει να υπάρξει κάτι που θα φρενάρει τη διασπορά. Δεν έχει τελειώσει ακόμη και δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει… Επομένως, πιστεύω ότι είναι πολύ καλό, καθώς πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί”, είπε σχετικά με τα μέτρα η Αντονία Κόστα, μια κάτοικος της Λισαβόνας, ηλικίας 62 ετών.

Με σχεδόν 87% ποσοστό εμβολιασμών, ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως, η Πορτογαλία έδωσε εντολή για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, συνέστησε την τηλεργασία, όπου είναι δυνατή, καθιστώντας την υποχρεωτική την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ενώ αυστηροποίησε τις προϋποθέσεις για τα τεστ κορονοϊού.

Ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν ένα αποδεικτικό αρνητικού τεστ για να μπαίνουν σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ και να συμμετέχουν σε μεγάλες εκδηλώσεις, ενώ το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό θα απαιτείται για τη διαμονή σε ξενοδοχεία, την είσοδο στα γυμναστήρια και τους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων.

“Νομίζω ότι τα μέτρα εξακολουθούν να μην είναι αρκετά, όμως ας περιμένουμε και να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος” για να ελέγξουμε τη νόσο, λέει η Μαρία ντε Φάτιμα, μια 50χρονη κάτοικος της Λισαβόνας.

Οι περιορισμοί, που προβλέπουν μεταξύ άλλων την απαίτηση από όλους τους επιβάτες που φθάνουν στην Πορτογαλία να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους, θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη Τετάρτη.

Ο Χοάο Βαλέντε, ένας 70χρονος συνταξιούχος, υποστηρίζει πως τα μέτρα “θα μπορούσαν να είναι αυστηρότερα, όμως προς το παρόν, προκειμένου να μην επηρεάσουν την οικονομία, είναι λογικά”.

Related posts

Ρωσία: 962 θάνατοι από την COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο

banksnews

Αυστρία: Σε ισχύ από σήμερα η περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας

banksnews

Βρετανία: Μόνο 28 άνθρωποι από τους 58.000 που συμμετείχαν σε πιλοτικές εκδηλώσεις χωρίς μέτρα προσβλήθηκαν από κορονοϊό

banksnews

Γέλεν: Η κήρυξη στάσης πληρωμών από το ομοσπονδιακό κράτος θα πυροδοτούσε “ιστορική οικονομική κρίση”

banksnews

Ισραήλ: Δεν συνιστάται τρίτη δόση εμβολίου για ασθενείς με καρκίνο

banksnews

Νέος καταιγισμός ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ – Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ

banksnews

Γερμανία-Φρίντριχ Μερτς: Το ιδεολογικό “προφίλ” του νέου ηγέτη του CDU

banksnews

Ahval: Η GenZ θα καθορίσει το μέλλον της Τουρκίας-απομακρύνεται από τον Ερντογάν

banksnews

E.E.: Πτώση των εξαγωγών αφρώδους οίνου για πρώτη φορά την τελευταία 10ετία – “Βαρίδι” η σαμπάνια

banksnews