Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτεία Καινοτομίας: Αποσφραγίζονται αύριο οι φάκελοι για το φιλόδοξο έργο των 100 εκατ. ευρώ

Πολύ μεγάλο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον για την κατασκευή και λειτουργία της

«Πολιτείας Καινοτομίας»

μέσω ΣΔΙΤ στο πρώην εργοστάσιο της ΧΡΩ.ΠΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του banksnews-.gr εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο των 100 εκατ. ευρώ έχουν υποβάλλει πολλές κοινοπραξίες, στις οποίες συμμετέχουν ελληνικές και ξένες εταιρείες, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που υπήρχαν εδώ και καιρό. Μεταξύ των συμμετεχόντων στη διαδικασία που υπέβαλαν φάκελο σήμερα, τελευταία μέρα με βάση την προθεσμία της προκήρυξης, είναι ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα, ο όμιλος Ελλάκτωρ, η Dimand και η Intrasoft.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού και πλέον είμαστε ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματος μας για την δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα», σημειώνει σε δήλωση του ο αρμόδιος υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρ. Δήμας.

H αποσφράγιση των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας που είναι και ο αρμόδιος φορέας υλοποίησης του έργου.


6__1_


Κοινοπραξίες

Η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων, όπως ανέφεραν στο banksnews-.gr πηγές με γνώση, αποτελούν κοινοπραξίες ακολουθώντας τους αυστηρούς όρους που θέτει ο διαγωνισμός ως «δικλείδα» για να μην καταλήξει η «Πολιτεία Καινοτομίας» άλλο ένα κατασκευαστικό έργο.

«Δεν θέλουμε να είναι ένα έργο real estate, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν ζωντανό οργανισμό που θα δώσει νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία. Επομένως, ο επενδυτής-διαχειριστής θα πρέπει να είναι και φορέας καινοτομίας με σημαντικές διασυνδέσεις εντός και εκτός συνόρων», είχε πει σε μία συνέντευξη του πρόσφατα στο business stories ο κ. Δήμας. Κάτι που μαθηματικά έπρεπε και τελικά οδήγησε σε συνένωση δυνάμεων.

Σημειωτέον ότι ο διαγωνισμός αφήνει ανοικτό το περιθώριο για συμπράξεις και κατά την επόμενη φάση καθώς προβλέπεται μία διαδικασία συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερόμενους για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα όσον αφορά την υπόσταση της «Πολιτείας Καινοτομίας». Σε κάθε περίπτωση ανάδοχος θα πρέπει να έχει ανακηρυχθεί ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το έργο
«Η Πολιτεία Καινοτομίας» αναμένεται να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης του ελληνικού οικοσυστήματος καθώς θα είναι ένας πολυδύναμος χώρος, στον οποίο θα συνυπάρχουν ερευνητικά κέντρα και νεοφυείς επιχειρήσεις και θα επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη όσμωση επιστήμης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ πρόκειται να δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας.

Ειδήσεις σήμερα:Η Βραζιλία καλεί τις γυναίκες να μην κάνουν τώρα μωρά, αλλά μετά την πανδημίαΔολοφονία Καραϊβάζ: Σε 100 βίντεο και ένα λάπτοπ ψάχνουν τους δολοφόνουςΚρεμλίνο κατά Τσεχίας: «Προκλητική και μη φιλική» η απέλαση 18 Ρώσων διπλωματών

Related posts

Φορολογικό νομοσχέδιο: Έρχεται με νέα πάγια ρύθμιση και ένταξη ενοικίων στο 30% των ηλεκτρονικών δαπανών

banksnews

Επιστρεπτέα 7: Άνοιξε η πλατφόρμα για €1 δισ. στις επιχειρήσεις

banksnews

Μυτιληναίος: Έκδοση πράσινων ομολόγων 500 εκατ. ευρώ

banksnews

ΥΠΟΙΚ: Τροπολογίες για Ταμείο Ανάκαμψης, εισφορά αλληλεγγύης και ρύθμιση οφειλών

banksnews

Νέο lockdown: Ξαφνικό «πάγωμα» σε παραγγελίες με click away – Πώς θα γίνονται τώρα οι παραδόσεις

banksnews

Praxia Bank: Ανακοίνωσε συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της και απολύσεις

banksnews

Λαγκάρντ: Η οικονομία της ΕΕ είναι σε «δραματική πτώση»

banksnews

Πρόστιμα €28.600 για παρεμπόριο σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Άργος και Αίγιο

banksnews

Σταϊκούρας σε Τσακαλώτο: «Η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη των εργαζόμενων»

banksnews