Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Από τον εκβιασμό στη συγγνώμη

Σε μία κίνηση την οποία δεν συνηθίζει, προχώρησε χθες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στέλνοντας επιστολή προς την  Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις πρόσφατες αναρτήσεις του που αφορούσαν τόσο την υποψηφιότητα του Μιχάλη Χαιρετάκη, όσο και την εμπρηστική ανάρτηση κατά δημοσιογράφων και δικαστικών.

Η επιστολή – με την οποία επί της ουσίας παραδέχθηκε τα λάθη του –  ήρθε μία ημέρα πριν την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (σ.σ έχει προγραμματιστεί για σήμερα στη 1 το μεσημέρι) με τον Παύλο Πολάκη να υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί για τις ενέργειες που οδήγησαν στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά από απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κρίση ταυτότητας στον ΣΥΡΙΖΑ, το σκηνικό «εμφυλίου» και τα σενάρια για τον Παύλο Πολάκη

Τα όσα μεσολάβησαν

Η οργή για τον Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μετά από μία παλαιότερη ανάρτηση του βουλευτή σχετικά με την υποψηφιότητα του  Μιχάλη Χαιρετάκη. Ο σφακιανός βουλευτής είχε απειλήσει πως αν δεν συμπεριληφθεί ο Χαιρετάκης στα ψηφοδέλτια του κόμματος τότε θα αποχωρούσε και ο ίδιος από τα ψηφοδέλτια.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου τότε ήταν άμεση σημειώνοντας , πως «όρους  στο κόμμα δεν βάζει κανένας».

Τα πνεύματα ηρέμησαν για κάποιες ημέρες, χωρίς όμως ουδείς να μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στο μέλλον. Το γυαλί είχε ράγισε για τα καλά. Μετά από μερικές ημέρες ηρεμίας, ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά  για άλλο ζήτημα.

Ο κ. Πολάκης είχε «ξαναχτυπήσει» με μία ανάρτηση για το «βαθύ κράτος» βάζοντας στο στόχαστρο δημοσιογράφους και δικαστές.

Η επιστολή Πολάκη 

Στην χθεσινή επιστολή του πάντως ο Παύλος Πολάκης σημειώνει σε απολογητικό ύφος. «Σε ότι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στην δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος.

Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή δεοντολογίας, δηλώνω ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία άλλωστε μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει» τόνισε.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι  δεν είχε καμία πρόθεση να αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ολόκληρη η επιστολή 

«Αγαπητοί Σύντροφοι

Εν΄ όψει της επικείμενης συνεδρίασης της ΠΓ αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία έχω παραπεμφθεί σχετικά με αναρτήσεις μου στο διαδίκτυο, θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες.

Σε ότι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στην δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος.

Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή δεοντολογίας, δηλώνω ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία άλλωστε μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει.

Με την ανάρτηση μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλεξη Τσιπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη τόπος.

Επιθυμώ να γίνει κατανοητό ότι αποκλειστικός στόχος μου ήταν να στηλιτεύσω όλους εκείνους που απαιτούσαν τη μη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά μετά την -αναντίστοιχη προς το κοινό αίσθημα- καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για «παράβαση καθήκοντος».

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων.

Η πρόθεσή μου ωστόσο δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων- δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα.

Τα παραπάνω μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι’ αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί.

Είμαι βέβαιος πως κάθε σύντροφος στον κοινό αγώνα αναγνωρίζει ότι ο όποιος λάθος χειρισμός δεν πηγάζει από τίποτε άλλο παρά μόνο από την αγωνία μου να απαλλαγεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο τόπος από μια κυβέρνηση, η οποία κάθε μέρα που περνά μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, φτωχοποιώντας τους πολίτες για χατίρι των λίγων κολλητών και η οποία προκειμένου να υλοποιήσει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία της πατρίδας μας, δεν διστάζει να «κρυφακούει» θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία.

Αγωνία που πλέον γίνεται κραυγή μετά και από όσα ανέδειξε η τραγωδία των Τεμπών αναφορικά με τις ευθύνες του “επιτελικού” κράτους και την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Παύλος Πολάκης».

Related posts

«Καρφί» Τσίπρα σε Ανδρουλάκη για Καϊλή: Τον Δούρειο Ιππο τον αποκαλύπτεις προτού αλωθεί η Τροία

admin

Σε εξέλιξη σύσκεψη για την κακοκαιρία «Μήδεια» που σαρώνει τη χώρα υπό τον Μητσοτάκη

admin

Τσαπανίδου: «Ο κόσμος θα εμπιστευτεί από την πρώτη κάλπη ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα»

admin

Σε ποιους έκανε παρατήρηση για τις μάσκες ο πρωθυπουργός

admin

Δώρα μόνο μέχρι 200 ευρώ

admin

Daily Mail για πτώση Καϊλή: «Το glamour girl του Ευρωκοινοβουλίου και η συνάντηση με τον Μπράνσον»

admin

Μπαράζ επαφών Δένδια πριν από τις διερευνητικές – Επίκειται επικοινωνία και με τον Μάας ψάχνει

admin

Γεωργαντάς για πιστοποιητικό εμβολιασμού – Η ισχύς του θα «ακυρώνεται» για τους νοσούντες

admin

Πάιατ – Τα σχέδια των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία

admin