Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλάνο ανάπτυξης και εξαγορών από Entersoft

Ποσό που θα φτάσει έως και τα 3,8 εκατ. ευρώ αναμένεται να αντλήσει η Entersoft, στα πλαίσια της επικείμενης δημόσιας εγγραφής, που θα σηματοδοτήσει τη μετάταξη της εισηγμένης από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.

«Έχουμε την πρόθεση μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια να διαθέσουμε 10-12 εκατ. ευρώ για εξαγορές άλλων επιχειρήσεων του κλάδου. Το ποσό αυτό μπορεί να διατεθεί όχι μόνο από τα κεφάλαια της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου, αλλά επίσης από τα ήδη υπάρχοντα διαθέσιμα της εταιρείας, από το μελλοντικό της cash flow και ενδεχομένως από ένα συντηρητικό δανεισμό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Entersoft κ. Αντώνης Κοτζαμανίδης, συμπληρώνοντας:

«Το βασικό μας πλάνο είναι η οργανική ανάπτυξη και οι εξαγορές θα κληθούν να δράσουν ενισχυτικά. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει κατά το παρελθόν πέντε εξαγορές και γνωρίζουμε τη διαχείριση τέτοιων θεμάτων. Στοχεύουμε σε εταιρείες που διαθέτουν κάποια καλά προϊόντα, ή/και ένα ενδιαφέρον πελατολόγιο. Διαθέτουμε ήδη μεγάλη γκάμα προϊόντων, οπότε μπορούμε να προσφέρουμε πολύ περισσότερες επιλογές στους πελάτες των εταιρειών που θα εξαγοράσουμε μέσα από τη διαδικασία του cross selling».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κοτζαμανίδης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημείωσε μεταξύ άλλων:

• Κατά τα τελευταία χρόνια, η Entersoft σημειώνει διψήφια ποσοστά ετήσιας ανάπτυξης, σε μια μάλλον στάσιμη αγορά. Στο μέλλον, ευελπιστώ ότι και η αγορά θα αρχίσει να ανακάμπτει. Από το 2016 έχουμε μπει σε μια μεθοδολογία ανάπτυξης και θεωρώ ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι και στο μέλλον. Για παράδειγμα, υπάρχουν γύρω στις 70.000 επιχειρήσεις-πελάτες που έχουν ενδιαφέρον για εμάς και εμείς έχουμε πουλήσει μόνο σε 3.500 από αυτές.

Οι εξαγωγές αποτελούν ετησίως γύρω στο 13%-15% των συνολικών εσόδων, όταν όμως ο εγχώριος κύκλος εργασιών ανεβαίνουν και αυτές. Βασικές χώρες ανάπτυξής μας στο εξωτερικό είναι η Ρουμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μέσω αυτών επιχειρούμε να αναλάβουμε εργασίες και σε άλλες χώρες. Ειδικότερα στη Ρουμανία, έχει περάσει ο πρώτος κύκλος των έργων που έχουμε υλοποιήσει με επιτυχία και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να περάσουμε στο δεύτερο κύκλο ανάπτυξης.

• Ένα από τα υποσχόμενα πεδία ανάπτυξης για την Entersoft είναι η ηλεκτρονική τιμολόγηση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά μέσα στο καλοκαίρι.

• Δεν γνωρίζουμε κάτι επίσημο για ενδεχόμενη πώληση της SingularLogic από τον όμιλο MIG. Ανάλογα με το αν εκδηλωθεί πρόθεση πώλησης και το περιεχόμενο αυτής, ενδεχομένως να μην μας αφήσει αδιάφορους.

• Χαρακτηριστικό της εταιρείας εδώ και πολλά χρόνια είναι η διανομή ολοένα και μεγαλύτερων μερισμάτων στους μετόχους μας.

• Η Entersoft ήταν από τις πρώτες εταιρείες που εισήλθαν στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ και είναι η πρώτη που μετατάσσεται στην Κύρια. Από τότε είχαμε πει πως η Εναλλακτική Αγορά θα αποτελούσε απλά ένα ενδιάμεσο βήμα προς την Κύρια. Κατά τον ίδιο τρόπο τώρα λέμε πως δεν έχουμε στόχο να μείνουμε για πολύ ακόμη στην κατηγορία των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης.

Related posts

Ο Βασίλης Τζίφας νέος Εταίρος στο Τμήμα Ελεγκτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος

banksnews

Ξεκίνησαν υποβολές για την ενίσχυση συνεργατικών σχηματισμών

banksnews

Καθαρά Δευτέρα: Κανονικά λειτουργούν οι λαϊκές αγορές

banksnews

«Βουτιά» 60% στην επιβατική κίνηση του Ελ. Βενιζέλος τον Αύγουστο

banksnews

Τι προβλέπει το μνημόνιο ΕΛΠΕ με ΤΑΙΠΕΔ για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

banksnews

Βραβεύσεις της Dialectica στα HR Awards 2020

banksnews

Επιτυχές το τουριστικό πείραμα «Safe Corridor» στη Ρόδο

banksnews

Attica Group: Στα €20,85 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το 2019

banksnews

Eurolife FFH: Στο πλευρό των ασφαλισμένων της που πλήττονται από τις πυρκαγιές

banksnews