Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα

«Η

ψηφιακή διακυβέρνηση στην Ελλάδα

είναι τέσσερα πράγματα: Κράτος, τηλεπικοινωνίες, ψηφιακή οικονομία και ψηφιακές δεξιότητες. Στα δύο τελευταία υπάρχει μεγάλο πεδίο επικοινωνίας με το ΕΒΕΑ, που είναι καταλύτης επιχειρηματικότητας». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

Κυριάκος Πιερρακάκης

, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού

Επιμελητηρίου Αθηνών

(ΕΒΕΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σημειώνοντας ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα. Είναι μία τεράστια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα κεφάλαια με έναν τρόπο που θα αλλάξει το παραγωγικό μας μοντέλο. Όταν υλοποιηθεί το σύνολο του σχεδίου, η Ελλάδα θα βρίσκεται σε ένα άλλο σημείο από αυτό που γνωρίζουμε τώρα».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, τόνισε τη σημασία προσαρμογής στη νέα ψηφιακή εποχή, αλλά και τις δράσεις που έχει ήδη αναλάβει το Επιμελητήριο.

«Το ΕΒΕΑ υπήρξε ένας εκ των οδηγών σε αυτήν την προσπάθεια. Με γνώμονα τη διευκόλυνση και τη στήριξη του επιχειρείν, πρωτοπόρησε με τη σύσταση της Υπηρεσίας μίας Στάσης του ΓΕΜΗ. Ανέτρεψε, έτσι, ένα καθεστώς γραφειοκρατίας και χρονοβόρων διαδικασιών και κατασκεύασε μία ζωτικής σημασίας παράκαμψη προς όφελος των επίδοξων επιχειρηματιών», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπρατάκος, ενώ αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού. «Πιο σημαντική κρίνεται η συνέχισή τους προς το ψηφιακό αύριο. Και για το ΕΒΕΑ, το αύριο απαιτεί τη διεύρυνση των υπηρεσιών μας που προσφέρεται ψηφιακά. Την αναβάθμιση των εσωτερικών μας συστημάτων και λειτουργιών. Την ανάπτυξη νέων εργαλείων για τα μέλη μας. Και δράσεις υποστήριξης και επιμόρφωσής τους, κατάρτισης και επανακατάρτισης (reskilling & upskilling)», υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα:Γιατί πεθαίνουν νέοι άνθρωποι από κορωνοϊό – Τι δείχνουν τα ποσοστάΝτόρα Μπακογιάννη: Ξεκινά ανοσοθεραπεία – «Βροχή» συμπαράστασης στη μάχη με τον καρκίνοΑναδρομικά: Ποιοι δικαιούχοι πληρώνονται στο τέλος Οκτωβρίου

Related posts

Πιστοποιούνται μόνο 179 επιτυχόντες στις εξετάσεις δικηγόρων και λογιστών για την έκδοση συντάξεων

banksnews

ΑΑΔΕ: Έως 27 Αυγούστου και χωρίς παράταση οι δηλώσεις E1

banksnews

Αλκυονίδες ημέρες στο Χρηματιστήριο: Έσπασε το φράγμα των 900 μονάδων

banksnews

Wall Street: Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Nasdaq

banksnews

Κορωνοϊός: Εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις με ένα κλικ, σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

banksnews

Ανατροπές στη φορολοταρία: Λιγότεροι τυχεροί, μεγαλύτερα έπαθλα

banksnews

Energean: Η εταιρεία με την Καλύτερη Ενεργειακή Στρατηγική στην Ευρώπη

banksnews

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ξεκινά σήμερα η καταβολή στους συνταξιούχους

banksnews

Aegean: Πτώση 70% στον κύκλο εργασιών του πρώτου τριμήνου

banksnews