Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πατέλης στο Bloomberg: «Ο ελληνικός τουρισμός φέτος είναι 130% πάνω από το 2020»

Την κυρίαρχη άποψη ότι η εθνική οικονομία της Ελλάδας είναι εξαρτημένη κυρίως από τον τουρισμό αμφισβήτησε μιλώντας στο

Bloomberg

ο

Αλέξης Πατέλης, προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατέλης «για το 2021 είχαμε θέσει ως στόχο να έχουμε διπλάσιες αφίξεις από το 2010 και τουλάχιστον τις μισές του 2019. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως ήδη είμαστε 130% πάνω από το 2020 και η υστέρηση σε σχέση με το 2019 είναι μόλις 42%. Αλλά ακόμη πιο σημαντικό, είναι ότι η καμπύλη παραμένει ανοδική».

«Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί με την μετάλλαξη Δέλτα, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι η όρεξη του κόσμου για ταξίδια και διακοπές δεν έχει μετριαστεί. Και νομίζω ότι υπάρχει μια καλή εξήγηση γι’ αυτό. Είναι ότι όλοι έχουμε περάσει δύσκολα το προηγούμενο διάστημα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εμβολιαστεί και θέλουμε τη ζωή μας πίσω», επεσήμανε ο κ. Πατέλης.

«Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο πολλοί τείνουν να πιστεύουν. Για παράδειγμα, το ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν μόλις 2,7 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Κι αυτό συμβαίνει διότι έχουμε πολύ ισχυρό μεταποιητικό τομέα, πολύ καλές εξαγωγές προϊόντων, γίνονται μεγάλες επενδύσεις σε κατασκευές κ.λπ. Η εικόνα αυτή αφορά σε μια περίοδο με lockdown, χωρίς αφίξεις από το εξωτερικό», συμπλήρωσε.

Αφορμή της συνέντευξης του κ. Πατέλη στο Bloomberg ήταν η επένδυση 54 εκατ. ευρώ για την εκ βάθρων ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ.

Επ’ αυτού ο Αλέξης Πατέλης είπε ότι «η μεγάλη παρέμβαση που έχουμε σχεδιάσει στο ΟΑΚΑ είναι μία από τις 102 επενδύσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ‘Ελλάδα 2.0’, το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το γενικότερο σχέδιο είναι το να αναγεννηθεί το Ολυμπιακό Στάδιο στο οποίο φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Και από ‘σύμπλεγμα’ κτιριακών εγκαταστάσεων να μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο πάρκο. Θα υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, θα γίνουν ξενοδοχεία, το υπάρχον πάρκο θα επεκταθεί, τα κτίρια θα ανακαινιστούν ώστε να γίνουν ενεργειακώς αποδοτικά. Ο στόχος μας είναι να τριπλασιάσουμε τους επισκέπτες στο συγκεκριμένο σημείο της Αθήνας».

«Κι αυτό είναι μόνο ένα μέρος από το πακέτο που προβλέπεται στο σχέδιο αναζωογόνησης του μητροπολιτικού χαρακτήρα της Αθήνας. Προχωρούμε στην ανάπλαση της περιοχής του Τατοΐου στα βόρεια προάστια, υπάρχει το Ελληνικό στα νότια, στα δυτικά ο Βοτανικός. Προωθείται παράλληλα η μετακίνηση των υπουργείων εκτός του κέντρου της πόλης, προχωρούμε στην προστασία της Ακρόπολης από την κλιματική αλλαγή -τα έργα είναι πάρα πολλά», κατέληξε ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού.

Ειδήσεις σήμεραΚορωνοϊός: 2.604 νέα κρούσματα – 1.066 στην Αττική και 286 στην Κρήτη – Κυριαρχεί η μετάλλαξη ΔέλταΤζεφ Μπέζος: «Το ταξίδι στο διάστημα δεν ήταν και τόσο… διαστημικό», λέει η 82χρονη που πέταξε μαζί τουΧαρδαλιάς: Θα επανεξεταστεί μέχρι τη Δευτέρα η κατάσταση στη Μύκονο

Related posts

Συμψηφισμούς των επιστροφών φόρου εισοδήματος και με μη φορολογικές οφειλές σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών

banksnews

Γερμανία: «Ήμουν υπέρ της διακοπής χρηματοδότησης της Ελλάδας το 2015» λέει ο Φρίντριχ Μερτς

banksnews

Οχτώ ελληνικές επιχειρήσεις στις 200 μεγαλύτερες στα Σκόπια

banksnews

ΕΛΠΕ: Γιατί ο πετρελαϊκός γίγαντας μεταμορφώνεται σε μεγάλη ενεργειακή εταιρεία

banksnews

Dogecoin: Το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε για πλάκα σπάει κάθε ρεκόρ και ξεπερνά τα 0,127 δολάρια

banksnews

Επιδόματα: Διαβάστε ποιοι πληρώνονται σήμερα

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με πτώση – Συνεχίζει στον δρόμο των απωλειών η Αθήνα

banksnews

Πλήρες άνοιγμα της εστίασης και όχι μόνο των εξωτερικών χώρων ζητά ο κλάδος

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 910 μονάδες με ανοδικό ξέσπασμα

banksnews