Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παρελθόν από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ο πρόεδρος και CEO Γ. Σκόδρας

Παρελθόν από τη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) αποτελεί ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, καθηγητής Γεώργιος Σκόδρας, ο οποίος είχε αναλάβει το «τιμόνι» το καλοκαίρι του 2019.

Σε σημερινή δήλωσή του, ο κ. Σκόδρας αναφέρει ότι ενημέρωσε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ότι δεν επιθυμεί τη συνέχιση της θητείας του, καθώς «μετά από πολλή περίσκεψη» αποφάσισε ότι έκλεισε ο κύκλος του στον Οργανισμό: «Θεώρησα ότι από τη στιγμή που καταφέραμε να κάνουμε τον ΟΑΣΘ να σταθεί ξανά στα πόδια του, έχω ολοκληρώσει το έργο που μου ανέθεσε η κυβέρνηση», επισημαίνεται στο κείμενο της δήλωσής του.

Κατά τον κ. Σκόδρα, παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες, «ο ΟΑΣΘ του Αυγούστου του 2022 δεν θυμίζει σε τίποτε τον διαλυμένο ΟΑΣΘ του Ιουλίου του 2019 (…) Μέσα σε μόλις τρία χρόνια καταφέραμε να προχωρήσουμε τομές και αποφάσεις πρωτοφανείς, όχι μόνο για τα 65 χρόνια του ΟΑΣΘ, αλλά για τα ελληνικά δεδομένα. Καταφέραμε να διπλασιάσουμε τον στόλο των αστικών λεωφορείων και να νοικοκυρέψουμε τη λειτουργία του Οργανισμού σε όλες του τις πτυχές. Κανείς άλλωστε δεν ξεχνά ότι τον Ιούλιο του 2019 στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούσαν σε καθημερινή βάση κατά μέσο όρο 235 αστικά λεωφορεία, ενώ σήμερα περίπου 500!».

«Η μίσθωση 260 λεωφορείων, που επιτεύχθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς έως πρότινος απαγορευόταν, σε συνδυασμό με την παραχώρηση δρομολογίων στα ΚΤΕΛ, που απαιτούσε “βαριές” διαδικασίες, αλλά και τη δωρεά των λεωφορείων από το Δήμο Θεσσαλονίκης,έδωσαν ανάσα ανακούφισης στο επιβατικό κοινό» συνεχίζει και αναφέρεται ακόμα στο σύστημα εισροών-εκροών για τον έλεγχο της διακίνησης των καυσίμων, στα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία του επιβατικού κοινού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στην ενεργοποίηση των στάσιμων ελεγκτών και στη μίσθωση νέου χώρου για τα παλιά οχήματα, καθώς και στην κοινωνική πολιτική του ΟΑΣΘ, στην αναβάθμιση της Πολιτιστικής Γραμμής και των εξορθολογισμό εσωτερικών διαδικασιών στον Οργανισμό.

«Αποτελεί για μένα τιμή και αναγνώριση το γεγονός ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών αξιολογείται ως τρίτο πρόβλημα για τους πολίτες, ενώ επί σειρά ετών ήταν σταθερά πρώτο. Θεωρώντας λοιπόν ότι ένας κύκλος γεμάτος προβλήματα, προκλήσεις αλλά και επιτεύγματα κλείνει, ευχαριστώ την κυβέρνηση, την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών αλλά και τους συνεργάτες μου στον ΟΑΣΘ, όπως και όλο το προσωπικό, για τη συνεργασία», καταλήγει η δήλωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Καρατομήθηκε ο CEO του ΟΑΣΘ, «θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό»

«Η καρατόμηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΘ, του επονομαζόμενου και «ανεκδιήγητου Σκόδρα», δικαιώνει τους εργαζόμενους, το επιβατικό κοινό και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, που επιζητούν διαφάνεια, ισονομία και καλές υπηρεσίες από τον Οργανισμό», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλης

Οπως αναφέρει, η αποχώρηση του στελέχους του ΟΑΣΘ «γεννά, όμως, πολλά ερωτηματικά ως προς τον χρόνο λήψης της απόφασης από τον κ. Καραμανλή και τις ζημίες, που έχουν επιφέρει στον ΟΑΣΘ τόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και ο κατατομημένος, πλέον, «βοναπάρτης» κ. Σκόδρας.

Η απομάκρυνσή του θα έπρεπε να έχει συντελεστεί εδώ και πολύ καιρό. Ίσως και η τοποθέτησή του να ήταν λάθος για τη Θεσσαλονίκη.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Καραμανλής χρεώνονται τα «σαπάκια» από τη Λειψία, που έπιαναν φωτιά εν κινήσει, τα παρωχημένης τεχνολογίας λεωφορεία που δρομολογήθηκαν, τη σπατάλη χρημάτων για την ενοικίαση οχημάτων μέσω leasing, την αύξηση του αριθμού των γραμμών που παραχωρήθηκαν στα ΚΤΕΛ, τις απευθείας αναθέσεις, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων και την εξαπάτηση των εργαζομένων που τους ώθησαν στην απόγνωση και σε πολυήμερες απεργίες.

Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σκόδρας οδήγησαν τον Οργανισμό πίσω στο χρεοκοπημένο μόρφωμα που παρέδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στόχος όλων μας πρέπει να παραμένει η δημιουργία ενός υγιούς ΟΑΣΘ και η διατήρηση και ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών, με χαμηλό κόστος για τους επιβάτες, με κοινωνικό αποτύπωμα, με εξυπηρέτηση των αναγκών της πόλης, με καλές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, με διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε αισιοδοξία για το έργο που θα προσφέρει ο νέος επικεφαλής του ΟΑΣΘ, όμως η πραγματικότητα Μητσοτάκη και τα έργα και οι ημέρες του κ. Καραμανλή δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια.

Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι στην αποδιοργάνωση του ΟΑΣΘ, στην ιδιωτικοποίηση του συγκοινωνιακού έργου στη Θεσσαλονίκη, στην κατασπατάληση των χρημάτων του δημοσίου.

Ο ΟΑΣΘ αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των πολιτών και θα πρέπει να είναι φορέας εξυπηρέτησης με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, ασφάλεια.

Η προοδευτική διακυβέρνηση της επόμενης μέρας θα κάνει πράξη τον στόχο της κοινωνίας, θα υλοποιήσει τις αρχές και την πρόταση που έχει περιγράψει πολύ κατηγορηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Related posts

Intertech: Αύξηση πωλήσεων και επιστροφή στα κέρδη το 2021

banksnews

Β. Κάτσος: Νέες εξαγορές σε τρόφιμα και retail το 2021

banksnews

Νέος βελτιωμένος τρόπος κλήσεων στο δίκτυο κινητής της Wind

banksnews

Τριετής στρατηγική συνεργασία EY Ελλάδος και InvestGR Forum

banksnews

Epsilon Net: Εξαγόρασε την εταιρία e-commerce DIGITAL4U

banksnews

Euromedica: Σε ετοιμότητα να διαθέσει και άλλες κλίνες για ασθενείς με Covid-19

banksnews

Ντ. Κόουπ:«Ισχυρές οι οικονομικές επιδόσεις του ΟΠΑΠ»

banksnews

ΟΛΠ: Παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος ο Φου Τσενγκιού

banksnews

ΕΛΠΕ: Στα €191 εκατ. μειώθηκαν τα συγκρίσιμα EBITDA στο εξάμηνο

banksnews