Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πίσω από τις κάμερες

ΕΚΛΟΓΕΣ;

Μπορεί να μην άνοιξε τα χαρτιά του στη συνεδρίαση του ΠΣ και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με την κάλπη που αφορά την ηγεσία του κόμματος, όμως μια φράση της δευτερολογίας του ενισχύει τις φωνές που λένε πως θα σηκώσει το γάντι που έχουν ρίξει οι αντίπαλοί του. «Να βάλουμε και την πολιτική και τα πρόσωπα στην κρίση του λαού της παράταξης», σχολίασε όταν είχε ακούσει πια έναν – έναν τους επικριτές του. «Να το περιγράψουμε το κάτι άλλο. Κι όχι να στήσουμε μια πασαρέλα για να έρθει το κάτι άλλο κρυπτόμενο», σχολίασε χαρακτηριστικά, με το βλέμμα στραμμένο σε υποψήφιους μνηστήρες.

ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ

Και ένας εξ αυτών των μνηστήρων είχε τη δική του ξεχωριστή αναφορά, στην ίδια δευτερολογία: «Πέντε συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά κάποιοι δεν μίλησαν ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Ούτε για τα ομόφυλα, ούτε για τα πανεπιστήμια, γιατί πολύ απλά ήταν Πόντιοι Πιλάτοι. Οι ίδιοι σήμερα έρχονται και λένε ότι δεν συνεδρίασαν τα όργανα», ανέφερε – ένα σχόλιο που δεν πήγαινε, θεωρείται, στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο (που για τα συγκεκριμένα θέματα είχε παρέμβει εσωκομματικά στις συγκεκριμένες συζητήσεις, σε μια, μάλιστα, είχε διαφοροποιηθεί και κοινοβουλευτικά), αλλά στον Μανώλη Χριστοδουλάκη.

ΕΙΧΕ ΚΑΙ ZOOM

Οι άλλοι έκαναν διαλείμματα για τσιγάρο, εκείνος έκανε διάλειμμα για να μπει σε άλλη συνεδρίαση. Αναγκαστικά, η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη χθεσινή συνεδρίαση κοβόταν στη μέση. Κι αυτό γιατί παράλληλα έπρεπε να μπει στη σχετική τηλεδιάσκεψη, μέσω Zoom, με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ για μια συζήτηση για την ολυμπιακή εκεχειρία, που λόγω πολεμικών συγκρούσεων σε τρία πεδία πέριξ της χώρας μας (Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Αφρική) αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ο Παπανδρέου χρησιμοποίησε την αφορμή για να στείλει ένα ακόμα μήνυμα στους παρισταμένους: πως στο ΠΑΣΟΚ «δεν χρειάζονται εκεχειρία, αφού η αγωνία όλων για την παράταξη είναι κοινή».

ΚΟΡΝΑΡΙΣΜΑΤΑ

Μπορεί η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ να ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη για τα εσωκομματικά δεδομένα, τα αυτοκίνητα που περνούσαν όμως μάλλον δεν καταλάβαιναν τι ακριβώς διακυβεύεται. Βλέποντας τον μεγάλο ήλιο που κοσμεί την πρόσοψη και το μπούγιο από τις κάμερες, έπεφταν και τα σχετικά κορναρίσματα για το κόμμα – στη λογική «ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια». Δείγμα, υπό μια έννοια, ότι το brand καλά κρατεί. Για τα πρόσωπα που συζητούσαν επί περίπου εννιά ώρες για το μέλλον του κόμματος, πάλι, δεν μπορώ να πω το ίδιο.

Related posts

Δένδιας: Για πρώτη φορά δεν έχουμε επικοινωνία επί 3,5 χρόνια με την Τουρκία

admin

Τουρκικές εκλογές: «Όποιος και να γίνει πρόεδρος, θα επιστρέψει η αναθεωρητική πολιτική» – Τι λέει ο Σταθακόπυλος

admin

Πρόκληση από δημοσιογράφο ανοιχτά της Ψερίμου

admin

«Ψεύδη» και «σόου» χρεώνει το Μαξίμου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Σπίρτζης: Aξιοι της μοίρας τους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αν δεν ικανοποιήσουν το μήνυμα του β’ γύρου

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Τζουμάκας: Μεγάλη μέρα για την Αριστερά

admin

Δεν θέλουν αναταράξεις με τους γενικούς γραμματείς

admin

Η Ντόρα Μπακογιάννη προσφέρει σοκολατάκια και αυτοτρολάρεται στο Tik Tok

admin

Πρόκληση Τατάρ: Η Κύπρος δεν θα γίνει ποτέ ελληνικό νησί – Είμαστε εδώ από το 1571

admin