Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέθανε ο Κυριάκος Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ

Πέθανε σε ηλικία

82 ετών

ο

Κυριάκος Φιλίππου

του

ομίλου ΦΑΓΕ

.

Η είδηση του θανάτου του Κυριάκου Φιλίππου σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του, στους εργαζομένους, τους συνεργάτες του και σε όσους τον γνώριζαν. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Εχθές έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου. Ένας πρωτοπόρος, οραματιστής που άλλαξε τη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα και έφερε το όνομα της ΦΑΓΕ στα πέρατα του κόσμου. Επιστήμονας, δίκαιος εργοδότης, γενναιόδωρος, αιώνιος εξερευνητής του καλλίτερου, αφήνει πίσω του μια κληρονομιά επιχειρηματικού ήθους».ΦΑΓΕ, μία οικογενειακή ιστορία

Τ

ο 1954, υπό την καθοδήγηση του πατέρα του και ιδρυτή της ΦΑΓΕ, Αθανάσιου Φιλίππου, ο Ιωάννης Φιλίππου συνέβαλε στην δημιουργία του πρώτου δικτύου για την χονδρική πώληση γιαουρτιού στην Ελλάδα. Το 1964, ο Ιωάννης και ο αδελφός του ο Κυριάκος, άνοιξαν το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής γιαουρτιού της εταιρείας, στο Γαλάτσι.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970, η ΦΑΓΕ δραστηριοποιούνταν κυρίως στην μικρής κλίμακας παραγωγή και τη διανομή ελληνικού παραδοσιακού γιαουρτιού. Κατά την περίοδο εκείνη, τα καταστήματα λιανικής πώλησης πουλούσαν το γιαούρτι χύμα, και πολύ συχνά ο καταναλωτής αγνοούσε τον παραγωγό.

Ωστόσο, το 1975, όταν το εργοστάσιο γιαουρτιού της ΦΑΓΕ μεταφέρθηκε από το Γαλάτσι στη Μεταμόρφωση. Ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε τα επώνυμα προϊόντα γιαουρτιού στην ελληνική αγορά. Τα προϊόντα αυτά, τα οποία έφεραν το σήμα ΦΑΓΕ, πωλούνταν σε μικρότερα και σφραγισμένα κύπελλα, με όμορφα σχεδιασμένη συσκευασία – πολύ σχετική με αυτή που χρησιμοποιείται και σήμερα. Κανείς δεν μπορούσε τότε να προβλέψει την επερχόμενη επιτυχία, η οποία άλλαξε εντελώς την αγορά του γιαουρτιού στην Ελλάδα και διεθνώς κατά τα επόμενα χρόνια.

Από την Αθήνα επεκτάθηκε τόσο σε όλη την Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Ξεκίνησε τις εξαγωγές γιαουρτιού στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1983, μετά ακολούθησε η Ιταλία και πολλές άλλες χώρες. Οι εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν το 1998, και εξακολυθεί να αναπτύσσεται στις χώρες αυτές και σε πολλές άλλες, σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν το διάσημο ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι μας σε πάνω από 40 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η ΦΑΓΕ έχει επίσης επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες γαλακτοκομικών και έχει γίνει μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων. Εκτός από γιαούρτι, διαθέτει στην αγορά ένα ευρύ φάσμα των επώνυμων γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως τα επιδόρπια γάλακτος, γάλα, κρέμα γάλακτος, και τυρί.

Το 2006, η τρίτη γενιά της οικογένειας Φιλίππου ανέλαβε τη διοίκηση της ΦΑΓΕ, με τον Κυριάκο Φιλίππου να διατηρεί την θέση του προέδρου. 

- --Ειδήσεις σήμερα:Κορωνοϊός: Αυξήθηκε πάλι το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής – Οι «ένοχες» δραστηριότητεςΤροχαίο στον ΒΟΑΚ: Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης – Τι πραγματικά συνέβη

Θεσσαλονίκη: Δίωξη στον πατέρα-αρνητή του self test – Απαγορεύτηκε η είσοδος του γιου του στην τάξη

Related posts

Blackstone και όμιλος Louis κοντά σε μεγάλη συμφωνία στον κλάδο των ξενοδοχείων

banksnews

Κορωνοϊός: Αποζημίωση 500 ευρώ το μήνα στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που υποχρεώθηκαν σε λουκέτο

banksnews

Σταϊκούρας: Τη Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή 7

banksnews

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street

banksnews

Με άνοδο 2,36% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών -Στις 874,65 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

banksnews

Απoσύρονται ταμειακές μηχανές που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ

banksnews

Eνοίκια Ιανουαρίου: Συνολική πίστωση 88,7 εκατ. ευρώ για 276.136 ιδιοκτήτες ακινήτων

banksnews

Πειρατές του bitcoin χτύπησαν Τσιτσιπά και Τομ Χανκς

banksnews

Πόσα αναδρομικά θα λάβουν οι συνταξιούχοι ανά ταμείο

banksnews