Image default
TOP STORIES ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

«Πάγωσαν» τα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου

«Έσβησαν οι μηχανές» στις αιτήσεις για δάνεια αγοράς αυτοκινήτου, γεγονός που έχει φρενάρει σε σημαντικό βαθμό τις χορηγήσεις στην κατηγορία της καταναλωτικής πίστης.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν - ότι από τον Μάρτιο και μετά έχει παγώσει εντελώς η αγορά δανείων για πωλήσεις αυτοκινήτων, παράμετρος που δύναται να φέρει μια σειρά από αρνητικές παρενέργειες – εφόσον συνεχιστεί επί μακρόν – στις εταιρείες εμπορίας του κλάδου, η πλειοψηφία των οποίων φέρει βαρύ δανεισμό. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, αρκετά από τα εν λόγω δάνεια χρειάστηκε να ρυθμιστούν και να επαναρυθμιστούν με την παροχή μεγάλης διάρκειας στην αποπληρωμή προκειμένου οι επιχειρήσεις να καταστούν ενήμερες και να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους.

«Οι χορηγήσεις, που κατά βάση συνδέονται με ειδικά δανειακά προγράμματα τα οποία συνάπτουν οι τράπεζες με τις εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων, έχουν παγώσει από τον Μάρτιο και μετά και δεν φαίνεται, λαμβάνοντας υπόψην τα σοβαρά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, να ζεσταίνονται εκ νέου τουλάχιστον άμεσα», τονίζει - αρμόδια τραπεζική πηγή.

Οι αιτίες

Η έλλειψη άμεσα παραδοτέων αυτοκινήτων από τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες, εξαιτίας του ντόμινο των παρενεργειών στην εφοδιαστική αλυσίδα που προκλήθηκαν αφενός από τα lockdown της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αφετέρου από την έλλειψη πρώτων υλών εξαιτίας του πολέμου, αποτελεί, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, την βασική αιτία για το «πάγωμα» της αγοράς. Βέβαια, στο κάδρο μπαίνει σιγά-σιγά και η συντηρητική στροφή των καταναλωτών ως προς τις δαπάνες τους εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων.

«Ο χρόνος παράδοσης ενός αυτοκινήτου, κυρίως μεσαίων, έχει ξεπεράσει τους 7 μήνες και αυτό αποθαρρύνει τους πελάτες. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο αβέβαιη για τον υποψήφιο αγοραστή, καθώς η παραγγελία ενός αυτοκινήτου γίνεται από τους εμπόρους με «ανοικτή τιμή», παράμετρος που προέκυψε μετά το ξέσπασμα του πολέμου και οφείλεται στην έλλειψη πρώτων υλών που σχετίζονται από τα ηλεκτρονικά συστήματα ενός οχήματος μέχρι μια σειρά από εξαρτήματα», επισημαίνει - υψηλόβαθμη τραπεζική πηγή.

Ουσιαστικά, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει στην εφοδιαστική αλυσίδα βασικών πρώτων υλών (π.χ. νικέλιο), τη στιγμή που το οικονομικό σκηνικό είναι αβέβαιο όσο διαρκεί ο πόλεμος και εκτοξεύονται οι τιμές, οι έμποροι αυτοκινήτων δεν «κλείνουν» τα συμβόλαια με βάση τις τωρινές τιμές αλλά αφήνουν το ζήτημα ανοικτό και την τιμή να οριστεί με τα δεδομένα που θα ισχύουν στην αγορά τον χρόνο παράδοσης του οχήματος.

Μια ακόμη παράμετρος που συμβάλει στο φρενάρισμα της εν λόγω αγοράς είναι το γεγονός ότι από το 2021 οι πωλήσεις αυτοκινήτων έτρεξαν με σημαντικό ρυθμό ανόδου καθώς πολλές εταιρείες ανανέωσαν το στόλο τους (ενοικίασης, ταξιδιών κ.ά.) όπως και αρκετοί καταναλωτές προχώρησαν στην αγορά αυτοκινήτου με δεδομένο ότι εν μέσω πανδημίας, αύξησαν τις αποταμιεύσεις τους.

Related posts

ΕΚΤ: Καμία τράπεζα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες για τους κλιματικούς κινδύνους

banksnews

ΤτΕ: Δανείστε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

banksnews

Οι λαϊκιστές της Ευρώπης δεν είναι η απειλή που νομίζετε

banksnews

Την αποχώρηση του CEO της ανακοίνωσε η HSBC

banksnews

Πώς βλέπει τώρα τις ελληνικές τράπεζες η Moody’s

banksnews

Πώς «προσπέρασε» το stress test το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

banksnews

”Εκπτώσεις” στις επικείμενες πωλήσεις NPLs

banksnews

Εκλεισε την τιτλοποίηση Mexico η Eurobank

banksnews

Αlpha Bank: Ικανοποίησε η έκδοση ομολόγου Tier 2 ύψους 500 εκατ. ευρώ

banksnews