Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν εξετάζει φόρο έως και 43,4% στα κεφαλαιουχικά κέρδη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα προτείνει σχεδόν τον διπλασιασμό του φορολογικού συντελεστή κεφαλαιουχικών κερδών για τους εύπορους Αμερικανούς στο 39,6%, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις κρατικές δαπάνες για κοινωνικούς σκοπούς, όπως αναφέρουν πηγές του πρακτορείου Bloomberg με γνώση του ζητήματος.

Για όσους κερδίζουν 1 εκατ. δολ. και πλέον κατ’ έτος, ο νέος ανώτατος συντελεστής, σε συνδυασμό με έναν επιπλέον φόρο στο εισόδημα από επενδύσεις, ο ομοσπονδιακός φορολογικός συντελεστής θα μπορούσε να αγγίξει έως και το 43,4%. Σε περίπτωση που γίνει πράξη, ο νέος συντελεστής θα αποτελέσει τεράστια αύξηση από τη σημερινό συντελεστή βάσης του 20%, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μιας και το σχέδιο δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο.

Ο φόρος του 3,8% στο εισόδημα από επενδύσεις μέσω του οποίου χρηματοδοτείται το Obamacare θα παραμείνει στη θέση του, οδηγώντας την επιβάρυνση στα χρηματοοικονομικά assets υψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη για εισόδημα από μισθωτή εργασία.

Η πρόταση θα μπορούσε να ανατρέψει την μακροχρόνια παράδοση η φορολογία επί εισοδήματος που προέρχεται από επενδύσεις να είναι χαμηλότερη εκείνης που προέρχεται από εργασία. Ο Μπάιντεν πραγματοποίησε προεκλογική εκστρατεία με σύνθημα την εξίσωση της επιβάρυνσης στα κέρδη κεφαλαίου και στο εισόδημα από εργασία για τους εύπορους, σημειώνοντας ότι είναι άδικο πολλοί εξ αυτών να πληρώνουν χαμηλότερους φόρους σε σχέση με εργαζόμενους οι οποίοι ανήκουν στη μεσαία τάξη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Πσάκι, σε ερώτηση σχετική με το σχέδιο, ανέφερε ότι “βρισκόμαστε στην τελική φάση του σχεδιασμού του τι θα πληρώνει ο καθένας”. Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους αναμένεται να αποκαλύψει την πρότασή του την επόμενη εβδομάδα, ως μέρος του συνολικού σχεδίου του για αύξηση φόρων προς χρηματοδότηση των κοινωνικών δαπανών που σχεδιάζει υπό τον τίτλο “American Families Plan”.

Άλλα μέτρα που έχει συζητήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες περιλαμβάνουν την αύξηση του φόρου ακίνητης περιουσίας για τους πλούσιους. Ο Μπάιντεν έχει προειδοποιήσει ότι όσοι κερδίζουν άνω των 400.000 δολ. θα πρέπει να αναμένουν αυξημένη φορολογική επιβάρυνση.

Ο Λευκός Οίκος έχει ήδη προαναγγείλει αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το πακέτο 2,25 τρισ. δολ. για τις υποδομές της χώρας, υπό τον τίτλο American Jobs Plan.

Οι Ρεπουμπλικανοί επιμένουν στη διατήρηση των φορολογικών περικοπών του 2017, τις οποίες είχε εισαγάγει η κυβέρνηση του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς θεωρούν ότι οι χαμηλοί φόροι ενισχύουν την αποταμίευση και την οικονομική ανάπτυξη.

“Θα πλήξει τις επενδύσεις και θα προκαλέσει ανεργία”, δήλωσε ο Chuck Grassley, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής ο οποίος εκπροσωπεί την Αϊόβα και ο οποίος ηγείται των Ρεπουμολικανών στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών της Γερουσίας, σχετικά με το σχέδιο Μπάιντεν.

Related posts

Στο Ανόβερο έφθασαν σήμερα 104 πρόσφυγες από ελληνικά κέντρα φιλοξενίας

banksnews

Τουρκία: Ο Ερντογάν κλείνει μη αρεστές στην κυβέρνηση οργανώσεις

banksnews

CEO AstraZeneca: Aναπόφευκτες oι καθυστερήσεις στην παραγωγή – Yπόσχεται ότι θα ξεκινήσει ο εφοδιασμός της ΕΕ

banksnews

ΗΠΑ: Στην επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών θα προχωρήσει ο Τζο Μπάιντεν λόγω κορονοϊού

banksnews

Ρωσία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν θα συζητήσουν αύριο τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

banksnews

Ο Τζο Μπάιντεν επέξελε τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Γουίλιαμ Μπερνς να ηγηθεί της CIA

banksnews

Μεξικό: “Δεν είμαστε αποικία”

banksnews

Μπουρλά (Pfizer): Ετοιμάζεται εκδοχή του εμβολίου που θα μπορεί να φυλαχθεί σε “κλασικούς” καταψύκτες

banksnews

Έτοιμος “να βγει έξω” ο Τραμπ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου

banksnews