Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν αποκάλυψε τους στόχους στη Συρία: Οι εναέριες επιθέσεις μόλις άρχισαν

Σε νέες δηλώσεις, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, που αφορούν την ήδη εν εξελίξει επιχείρηση της Τουρκίας στα βόρεια της Συρίας, η οποία έχει ονομαστεί “Γαμψό Ξίφος”, αλλά και την πιθανότητα χερσαίας επιχείρησης που θα συνοδεύει αυτή.

Πατώντας πάνω στην ανακοίνωση που έκανε χτες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και την οποία επικαλείται το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη πως “η Τουρκία έχει το δικαίωμα να να χειριστεί μόνη της τα προβλήματά της στη βόρεια Συρία”.

“Οι εναέριες επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία μόλις ξεκίνησαν”, είπε ο Ερντογάν και συμπλήρωσε “είμαστε αποφασισμένοι όσο ποτέ να ασφαλίσουμε τα νότια σύνορά μας”.

Όσο αφορά την πιθανότητα χερσαίας επιχείρησης είπε ότι “θα ξεκινήσουμε τη χερσαία επιχείρηση όταν μας βολεύει” και κάλεσε τις “διοικήσεις σε Συρία και Ιράκ να μη νιώθουν άβολα με τις ενέργειες της Τουρκίας. Οι τουρκικές επιχειρήσεις θα διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και της Συρίας”.

Επιχείρησε να κάνει έναν απολογισμό των επιθέσεων που δέχτηκε το τουρκικό έδαφος, λέγοντας: “764 επιθέσεις με όλμους, ρουκέτες και πυραύλους πραγματοποιήθηκαν στις επαρχίες Χατάι, Γκαζιαντέπ, Κιλίς, Σανλιούρφα, Μαρντίν και Σιρνάκ στα συριακά σύνορά μας, μαζί με αυτές των τελευταίων ημερών. Σε αυτές τις επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους 32 πολίτες μας και τραυματίστηκαν 261 πολίτες μας. Αν και ορισμένοι απρόσεκτοι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η Τουρκία για την ασφάλεια των συνόρων της και τις μεθόδους που ανέπτυξε η τρομοκρατική οργάνωση εναντίον της, δόξα τω Θεώ το έθνος μας γνωρίζει τα πάντα”.

“Οι μάταιες προσπάθειες των δυτικών χωρών να διαχωρίσουν το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης από το PKK αναδεικνύονται με κάθε εξέλιξη. Ο εξοπλισμός που αφαιρέθηκε από τους νεκρούς, τραυματίες ή ζωντανούς τρομοκράτες και τα μέρη όπου εκπαιδεύτηκαν επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η οργάνωση που τέθηκε στο πεδίο στη Συρία με διαφορετικά ονόματα είναι το ίδιο το PKK”, είπε ο Ερντογάν.

“Έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα μέρος αυτής της λωρίδας με τις διασυνοριακές επιχειρήσεις που πραγματοποιήσαμε. Θα φροντίσουμε για τα υπόλοιπα βήμα-βήμα, ξεκινώντας με βρασμούς όπως το Τελ Ριφάτ, η Μανμπίτζ και το Αΐν αλ-Αράμπ. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας πραγματοποιούν τις απαραίτητες δραστηριότητες για την εφαρμογή της στρατηγικής μας για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη των απειλών πέρα ​​από τα σύνορα”.

Πέτρος Κράνιας

Related posts

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών – Στη λίστα και η Αλίνα Καμπάεβα

admin

Ο Ερντογάν επιτίθεται στη Δύση και η ΕΕ σχεδιάζει “συνάντηση” στην Τουρκία για τον ένα χρόνο του πολέμου στην Ουκρανία

admin

Μια φωτογραφία οδήγησε σε ουκρανικό πλήγμα στο αρχηγείο της Wagner στο Ντονμπάς

admin

Spotify: Ανάλογα των προσδοκιών τα έσοδα – Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ο αριθμός χρηστών

admin

Κομισιόν: Δεν έχει χορηγηθεί κρατική ενίσχυση στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ

admin

Η Γερμανία απέρριψε επισήμως το αίτημα της Πολωνίας για πολεμικές αποζημιώσεις

admin

Αγανάκτηση στην Τουρκία: Οι ΗΠΑ έστειλαν ενισχύσεις προς τους Κούρδους της Συρίας

admin

Ουκρανία: Συνελήφθησαν άτομα που επιχείρησαν να κλέψουν τοιχογραφία του Μπάνκσι

admin

Η Σλοβακία μπορεί να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές παρά την αποτυχία του δημοψηφίσματος

admin