Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Ρούντος ολοκληρώνει την επαγγελματική διαδρομή του στην Interamerican

Η Διοίκηση της INTERAMERICAN και ο Γιάννης Ρούντος (φωτ.), Διευθυντής έως σήμερα του Τομέα των Εταιρικών Υποθέσεων, εξωτερικής Επικοινωνίας και Υπευθυνότητας – Βιωσιμότητας του οργανισμού, ανακοινώνουν από κοινού την ολοκλήρωση μιας μακράς συνεργασίας.

Με σεβασμό στην επιθυμία του διακεκριμένου στελέχους να αποσυρθεί από την εκτελεστική θέση ευθύνης που κατέχει, κλείνοντας έναν μεγάλο κύκλο σχεδόν 28 ετών πολύτιμης προσφοράς στην INTERAMERICAN, η Διοίκηση αναγνωρίζει και τιμά το εξαιρετικά σημαντικό έργο ενός ξεχωριστού, κατ’ εξοχήν δημιουργικού ανθρώπου, με ισχυρή επίδραση και ταυτότητα.

Ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, δηλώνει σχετικά:

«Ο Γιάννης είναι μια χαρακτηριστικά ευγενική αλλά και ιδιαίτερα διακριτή, ισχυρή προσωπικότητα για την εταιρεία μας και ευρύτερα για την αγορά. Πήρε, όπως το συνηθίζει μια καθαρή απόφαση. Έχει δημιουργήσει αναμφίβολα έως σήμερα με το έργο του ένα ουσιαστικό αποτύπωμα, πρωτοπορώντας στους τομείς ευθύνης του και ενισχύοντας συνεχώς τη δημόσια εικόνα της INTERAMERICAN.

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι πολλά χρόνια πριν αποτέλεσε τον εισηγητή της οργανωμένης εταιρικής υπευθυνότητας με ανθρωποκεντρικό πρόσωπο στον κλάδο, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται σήμερα από την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα. Επίσης, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στο ρόλο των επιχειρήσεων στην κοινωνία, άγγιξε και έδωσε μεγάλη έμφαση σε σημαντικά ζητήματα της εποχής μας, όπως η εταιρική διακυβέρνηση και η βιωσιμότητα σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Είναι ξεχωριστός στην ιστορία της INTERAMERICAN, της οποίας υπήρξε και απόλυτος θεματοφύλακας, υποστηρίζοντας με την παιδεία και την πολύπλευρη γνώση του τη συνέχεια και την ανάπτυξη του οργανισμού μας. Του ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής, δημιουργικός και γενναιόδωρος. Η εταιρεία μας θα είναι πάντα ζεστή και ανοιχτή γι’ αυτόν, γιατί έχουμε μαζί του μια σχέση ζωής».

O Γιάννης Ρούντος σημειώνει:

«Ο χωροχρόνος σε μια επαγγελματική πορεία δεν μπορεί να πάρει υπερβατικές διαστάσεις, αντίθετα από μια εργώδη προσπάθεια συχνών υπερβάσεων με ανησυχίες και ένταση – όπως γινόταν συχνά εκ μέρους μου όλα αυτά τα χρόνια. Είναι έντιμο, λοιπόν, να αποσυρθώ εκτελεστικά και να περιοριστώ στην παρατήρηση των πραγμάτων και τη σύνθεση, που είναι τρόπος ζωής με νόημα για εμένα, καθώς και σε ρόλους συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Αισθάνομαι άλλωστε, πληρότητα και ικανοποίηση, κλείνοντας το κεφάλαιο αυτό στον οργανισμό με αποτελέσματα στην υψηλότερη στάθμη αξίας: στη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων και σχέσεων, στην επικοινωνία και δημοσιότητα για το brand και την ηγεσία, στην εταιρική ευθύνη και βιωσιμότητα. Είναι φρόνιμο να ολοκληρώνεται ένας κύκλος στην κορύφωση: να αναγνωρίζει κάποιος -εν προκειμένω, μιλώ σε πρώτο πρόσωπο- «τη μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων» όπως έγραφε ο Κ. Π. Καβάφης.

Έχω απεριόριστη ευγνωμοσύνη για τους συναδέλφους με ονοματεπώνυμο, που μαζί τους μοιράστηκα προβλήματα και επιτυχίες, αγωνίες, στόχους και προσδοκίες, χωρίς απαραιτήτως να συμφωνούμε σε όλα αλλά με αμοιβαιότητα τροφοδοσίας και εξαιρετική συνεργασία. Με αρκετούς, με συνδέει ειλικρινής φιλία. Εκτίμηση κοινού «εταιρικού αίματος» έχω και για εκείνους τους συναδέλφους της μεγάλης εταιρικής κοινωνίας, με τους οποίους δεν είχα την τιμή να συνεργαστούμε στενά. Η έγνοια μου για τον οργανισμό και για όλους, παραμένει αδιάπτωτα θερμή και τους εύχομαι υγεία και ευδαιμονία».

Ο τομέας, που λειτουργούσε με μεγάλο εύρος αντικειμένου και δραστηριοτήτων υπό την ευθύνη του Γιάννη Ρούντου, δεν θα διατηρηθεί ως Διεύθυνση και θα ενσωματωθεί στην απλοποιημένη διοικητική οργανωτική δομή του νέου μοντέλου της INTERAMERICAN, συγκεκριμένα στη διεύθυνση Corporate Marketing.

Related posts

Βιοτέχνες-Θεσσαλονίκη: Άδικο το σύστημα ρύθμισης οφειλών

banksnews

Βεβαίωση πόθεν έσχες μέσω e-banking από την Alpha Bank

banksnews

Attica Group: Πρωτοποριακή τεχνολογία με τα Seasmiles Kiosks

banksnews

Επικυρώθηκε απαλλακτικό βούλευμα για τα δάνεια του Θ. Βενιάμη

banksnews

ΓΕΚ Τέρνα: Πάνω από 5% η συμμετοχή της Helikon Investments

banksnews

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

banksnews

Prodea: Στα €27 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο

banksnews

ΟΛΠ: Προσέφερε 4000 δώρα πρόσφερε για τα παιδιά των γειτονικών Δήμων

banksnews

Οδοφωτισμός: Τα έργα που σχεδιάζονται στο Νότιο Αιγαίο και η παράταση στην Ηπειρο

banksnews