Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Σιβέρσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, οι στρατιώτες της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, μπήκαν σήμερα στην περιφέρεια της πόλης Σιβέρσκ, στην επαρχία του Ντονέτσκ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με το Reuters, το TASS επικαλείται ως πηγή του τον Βιτάλι Κισελιόφ, τον αναπληρωτή “υπουργό Εσωτερικών” του Λουχάνσκ.

Ο Κισελιόφ φέρεται να είπε ότι η πόλη θα καταληφθεί εντός των δύο επόμενων ημερών.

Στη Μόσχα έχει συγκροτηθεί το “σύνταγμα Σομπιάνιν”

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας Meduza στη Μόσχα έχει συσταθεί το “σύνταγμα του Σομπιάνιν”, στο οποίο στρατολογούνται μισθοφόροι για τον πόλεμο στην Ουκρανία, και το οποίο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του δήμου της ρωσικής πρωτεύουσας.

Στο εν λόγω σύνταγμα, όπως γράφουν οι δημοσιογράφοι του ιστότοπου, προσπαθούν να ενταχθούν, όχι οι Μοσχοβίτες, αλλά άτομα από άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τις εφαρμογές αναγνώρισης κλήσεων NumBuster και GetContact, ένας από τους στρατολόγους του συντάγματος ονομάζεται Ρομάν Βισότσκι (με το παρατσούκλι “Bolgarin”), και τυγχάνει να είναι συνονόματος με τον πρώην αρχηγό του επιτελείου του 9ου Αποσπασμένου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων Επίθεσης της “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ”, αναφέρει ο ιστότοπος.

Ένας δημοσιογράφος του ιστότοπου Meduza, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του και δήλωσε ότι θέλει να γίνει απλός μισθοφόρος, πληροφορήθηκε από τον ίδιο τον στρατολόγο ότι ένας απλός λοχίας λαμβάνει περισσότερα από 200 χιλιάδες ρούβλια το μήνα(3.413 ευρώ), το ποσό αυτό περιλαμβάνει μια επιπλέον πληρωμή από τον δήμαρχο Σεργκέι Σομπιάνιν (200 χιλιάδες, η οποία καταβάλλεται σε τέσσερις δόσεις των 50 χιλιάδων η καθεμία). Οι πληρωμές καταβάλλονται σε κάρτα της τράπεζας VTB.

Η στρατολόγηση “στο σύνταγμα Σομπιάνιν” άρχισε την 1η Ιουλίου, αλλά για να ενταχθεί κανείς στο εν λόγω “σύνταγμα” πρέπει έως τις 15 Ιουλίου να έχει καταχωρηθεί στο στρατολογικό γραφείο στην περιοχή Τσερτάνοφσκι, διευκρίνισαν πηγές του ιστότοπου.

Όπως γράφει ο ιστότοπος Meduza, ο οποίος επικαλείται σχετικό έγγραφο με τους όρους στρατολόγησης, στο “σύνταγμα Σομπιάνιν” γίνονται δεκτοί άνδρες από όλη την χώρα, ακόμη και άνδρες προσυντάξιμης ηλικίας. Οι μισθοφόροι επί ένα μήνα εκπαιδεύονται στο πεδίο δοκιμών Μούλινο στην περιοχή Νιζεγκαρότσκι και εν συνεχεία θα σταλούν στην Ουκρανία, διευκρινίζει ο ιστότοπος.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, επισημαίνει ο ιστότοπος, από την έναρξη του πολέμου σχεδόν δεν έχει κάνει δηλώσεις για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και προσπαθεί να ασχοληθεί με ζητήματα της πόλης και να αποστασιοποιείται από τις εχθροπραξίες. Παράλληλα, όπως δήλωναν πηγές της εφημερίδας RBK οι αρχές της Μόσχας έχουν αναλάβει υπό την αιγίδα τους το Ντονέτσκ και Λουχάνσκ και η Μόσχα θα αναλάβει την αποκατάσταση των υποδομών των πόλεων σ’ αυτές τις περιοχές. Τα σχετικά κονδύλια θα διατεθούν από τον προϋπολογισμό της Μόσχας, αλλά ποια συγκεκριμένα ποσά θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό, είναι προς το παρόν ασαφές, δήλωσαν οι πηγές της εφημερίδας RBK.

- NovayaGazeta.Europe

Related posts

Ιράν: Συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα οι διαδηλώσεις για το θάνατο της Μάχσα Αμίνι

admin

Schlumberger: Καλύτερα του αναμενόμενου τα κέρδη, ενισχύεται η μετοχή

admin

ΗΠΑ: Η υπ. Ενέργειας βλέπει περαιτέρω πτώση των τιμών της βενζίνης

admin

Δύο σύμμαχοι του Πούτιν γελοιοποιούν δημόσια την πολεμική μηχανή της Ρωσίας

admin

ΔΟΑΕ: “Απολύτως εσκεμμένα και στοχευμένα” τα πλήγματα κατά του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια

admin

Λευκορωσία: Δώδεκα μέλη της αντιπολίτευσης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 2,5 έως 25 χρόνια,

admin

Επίσκεψη της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας στην Κύπρο

admin

Μπλίνκεν: Το Πεκίνο απομακρύνεται από την επιλογή μιας ειρηνικής επίλυσης και κινείται προς την χρήση βίας

admin

Κωνσταντινούπολη, πρωτεύουσα της κατασκοπείας

admin