Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οριστικά έχει γυρίσει σελίδα η Intralot – κοιτάζει διεθνείς προοπτικές ανάπτυξης

Sponsored Content


Πίσω του έχει αφήσει τη δύσκολη συγκυρία ο Όμιλος Intralot, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια με μία σειρά από στρατηγικές κινήσεις «τακτοποίησε» τη λειτουργία του, πετυχαίνοντας σημαντική αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων σε συνδυασμό με ανάπτυξη σε νέες διεθνείς αγορές. Η εικόνα του Ομίλου σήμερα είναι θετική και η διοίκηση κοιτάζει με αισιοδοξία τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά δεδομένου ότι η Intralot είναι ήδη τοποθετημένη σε 39 αγορές λοταριών σε όλον τον κόσμο, έχοντας εδραιωθεί ως παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας.

Το 2023 ήταν χρονιά ανάκαμψης και πλέον η Intralot συμπεριλαμβάνεται στις μεγάλες εταιρείες του κλάδου ως παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που κατάφερε να διεισδύσει και να διεκδικήσει σημαντική θέση στις ΗΠΑ, την μεγαλύτερη και πλέον απαιτητική αγορά τυχερών παιχνιδιών διεθνώς.

offices_intralotΘετικά οικονομικά μεγέθη το 2023, συνεχίζεται η ανάπτυξη το 2024

Η Intralot έκλεισε το 2023 με θετικό πρόσημο, πετυχαίνοντας περιθώριο κέρδους 35,6% ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της να εστιάσει σε ώριμες αγορές, στις λοταρίες και τα έργα τεχνολογίας. Αντίστοιχα, ανοδικά κινήθηκαν τα μεγέθη της και στο α τρίμηνο του 2024, καταγράφοντας Έσοδα στα 85,1 εκατ. ευρώ και EBITDA στα 30,1 εκατ. ευρώ.  To περιθώριο EBITDA διατηρήθηκε στο 35,4% ενώ η εταιρεία σημείωσε κέρδη μετά από φόρους 3,9 εκατ. ευρώ.


Έχοντας αντλήσει κεφάλαια ύψους 264 εκατ. ευρώ, από την αγορά και το τραπεζικό σύστημα, και έχοντας προχωρήσει στην αποπληρωμή ομολογιών που έληγαν το 2024, ο Όμιλος Intralot διαθέτει πλέον την κεφαλαιακή επάρκεια και ευρωστία για να τρέξει μεγάλα έργα στις πιο δυνατές διεθνείς αγορές όπως στις ΗΠΑ. 


Ειδικότερα για την αγορά των ΗΠΑ, οι προοπτικές είναι πολλές καθώς η Intralot παρακολουθεί 16 διαγωνισμούς εκ των οποίων κάποιοι είναι σε φάση κατάθεσης πρότασης από την πλευρά της εταιρείας και κάποιοι αναμένονται. Η Intralot έχει δυναμική παρουσία στις ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια, χτίζοντας έτσι μεγάλη τεχνογνωσία πάνω στις ιδιαιτερότητες της μεγαλύτερης αγοράς λοταρίας και τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο.

Nikolakopoulos2

Σύμφωνα με τον

Νίκο Νικολακόπουλο, στέλεχος με προσωπική εμπειρία ετών στις ΗΠΑ και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Intralot

,

“Η αμερικανική αγορά λοταριών, αξίας περίπου 108 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, παρουσιάζει εντυπωσιακή δυναμική. Είναι μια αγορά παραδοσιακή που υπόκειται σε αυστηρούς ρυθμιστικούς περιορισμούς, διατηρώντας σταθερό ρυθμό ανάπτυξης για τις τελευταίες δύο δεκαετίες και με σημαντικές προοπτικές. Συνολικά, μόνο τρεις προμηθευτές τεχνολογίας δραστηριοποιούνται σε επίπεδο εθνικής κάλυψης, υποστηρίζοντας τα κεντρικά συστήματα λοταριών, και η Intralot είναι ένας από αυτούς, με παρουσία σε 11 πολιτείες και μακροχρόνια συμβόλαια με τις αντίστοιχες λοταρίες. Στόχος μας είναι η παρουσία μας σε 15 πολιτείες στην επόμενη διετία».

Ταυτόχρονα, προχωράει η επέκταση του πατενταρισμένου συστήματος διαχείρισης Τζακποτ της Intralot σε πολιτείες της Αμερικής και αναμένεται ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2024 το Jackpot διαπολιτειακής κλήρωσης στα παιχνίδια Fast Play θα διατεθεί σε τρεις πολιτείες και θα ακολουθήσουν άλλες δύο.


Εκτός από την αγορά των ΗΠΑ, η εταιρεία διεκδικεί με αξιώσεις μια σειρά από σημαντικά έργα στην Αυστραλία και τη Βραζιλία, ενώ στις αρχές Μαρτίου, η Intralot ανακοίνωσε την υπογραφή νέας συμφωνίας με την Magnum Corporation Sdn Bhd, κορυφαία εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στη Μαλαισία, ύστερα από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία που προκήρυξε η Magnum Corporation το 2022. Η νέα συμφωνία έχει διάρκεια επτά έτη, με δικαίωμα για δύο επεκτάσεις των πέντε ετών εκάστη.

Related posts

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς υπολογίζεται το ποσό επιστροφής ανά μήνα – Δείτε παραδείγματα

admin

Ηλεκτρονικά η εκκαθάριση οφειλών σε παρόχους υγείας

admin

Κοινωνικό μέρισμα: Πώς και γιατί χάνουν το επίδομα ορισμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι

admin

e-katanalotis: Σε εφαρμογή το «Καλάθι της Ενέργειας» – Τα τιμολόγια των παρόχων φυσικού αερίου

admin

Power Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές σε 1,9 εκατ. φυσικά πρόσωπα

admin

Δέκα «όπλα» κατά της φοροδιαφυγής: Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» σε έσοδα, έξοδα, κάρτες και μετρητά

admin

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα αναμένει τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να διαμορφωθεί το πλέγμα των μέτρων στήριξης

admin

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ώρα πληρωμών για τους αγρότες

admin

Προϋπολογισμός 2024 – Κικίλιας: Με 990 νέα στελέχη ενισχύεται το Πυροσβεστικό Σώμα

admin