Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΟΠΑΠ: Οι έξι στρατηγικοί πυλώνες για το μέλλον

ΟΠΑΠ: Οι έξι στρατηγικοί πυλώνες για το μέλλον

«Τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το 2020 ανέδειξαν τις αντοχές της εταιρείας απέναντι στην πανδημία, καθώς και την ετοιμότητα της, σε επιχειρησιακό και οικονομικό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, κατά την τηλεδιάσκεψη της διοίκησης της εταιρείας με αναλυτές. 

Υπενθυμίζεται ότι για το σύνολο του 2020, ο ΟΠΑΠ σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 205,3 εκατ. ευρώ, έσοδα προ εισφορών (GGR) ύψους 1,129 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ διασφάλισε την ισχυρή ταμειακή θέση του. Στη βάση αυτή, η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει τη διανομή μεικτού μερίσματος  ύψους 45 λεπτών του ευρώ ανά μετοχή στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2021. 

Όπως σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας: «Η ανάπτυξη των διαδικτυακών δραστηριοτήτων μας συνεισέφερε σημαντικά στα συνολικά έσοδα της εταιρείας, καθώς τόσο τα έσοδα από διαδικτυακά παίγνια, όσο και η βάση των πελατών μας, ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε η επένδυση μας στην Kaizen Gaming». 

Άμεση στήριξη του ΟΠΑΠ στο δίκτυο συνεργατών του

Κατά την παρουσίαση στους αναλυτές, ο κύριος Κάρας αναφέρθηκε εκτενώς στις πλέον πρόσφατες επιχειρησιακές εξελίξεις και στάθηκε ιδιαίτερα στις νέες πρωτοβουλίες του ΟΠΑΠ για τη στήριξη του δικτύου των συνεργατών του –που, όπως είπε, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των δραστηριοτήτων της εταιρείας– από τις επιπτώσεις της πανδημίας.  

Τα νέα μέτρα στήριξης του ΟΠΑΠ για το δίκτυό του εστιάζουν στην ελάφρυνση υποχρεώσεων και λειτουργικών εξόδων, καθώς και την ενίσχυση των χρηματοοικονομικών ροών των καταστημάτων. Μεταξύ άλλων, στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται ολοκληρωμένο και μακροχρόνιο πλάνο για την αποπληρωμή υποχρεώσεων με μηνιαίες δόσεις, οικονομική ενίσχυση για την πληρωμή λογαριασμών τηλεπικοινωνιών κ.ά.

Οι νέες πρωτοβουλίες έρχονται σε συνέχεια των ενεργειών που ήδη πραγματοποιήσει ο ΟΠΑΠ, ήδη από τα πρώτα στάδια της πανδημίας, για την έμπρακτη στήριξη  του δικτύου του (π.χ. άμεση απόδοση προμηθειών, αναστολή βραχυπρόθεσμων πληρωμών, μέτρα περιορισμού λειτουργικού κόστους, κλπ.).

Η νέα επιχειρηματική στρατηγική 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων στους αναλυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γιαν Κάρας, παρουσίασε τη νέα επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας.

«Κοιτώντας προς το μέλλον, συνεχίζουμε – παρά τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν – να χτίζουμε πάνω σε όσα έχουμε ήδη επιτύχει. Με σιγουριά, επιδιώκουμε την επιτυχημένη υλοποίηση της νέας επιχειρηματικής στρατηγικής του ΟΠΑΠ, της στρατηγικής Fast Forward, ώστε να προσφέρουμε ακόμη καλύτερα παιχνίδια και ψυχαγωγία στους πελάτες μας», σχολίασε ο κύριος Κάρας. 

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ, η στρατηγική Fast Forward στηρίζεται στη φιλοδοξία της εταιρείας να προσφέρει στους πελάτες της παγκόσμιου επιπέδου τυχερά παιχνίδια και ψυχαγωγία, μέσω του δικτύου των καταστημάτων και των διαδικτυακών καναλιών της. 

Επίσης, θέτει τις κατευθύνσεις για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιτυχίας του ΟΠΑΠ, με βάση έξι κύριους στρατηγικούς πυλώνες, που αποτυπώνουν ξεκάθαρα τις προτεραιότητες για το μέλλον της εταιρείας:  

* Τοποθέτηση του πελάτη στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητας της εταιρείας

* Διατήρηση της ισχυρής θέσης του δικτύου καταστημάτων του ΟΠΑΠ, με αναβαθμισμένες εμπειρίες και ψηφιακές δυνατότητες για τους πελάτες

* Εξέλιξη και ενίσχυση του brand, με κορυφαίες ψηφιακές εμπειρίες 

* Καθιέρωση του ΟΠΑΠ ως κορυφαίου παίκτη στη διαδικτυακή αγορά και εξέλιξη του online σε ισχυρό επιχειρησιακό πυλώνα για την εταιρεία

* Αξιοποίηση υπαρχουσών και νέων τεχνολογιών, με γνώμονα τη διάθεση καλύτερων λύσεων και τη βελτίωση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας της εταιρείας

* Ενίσχυση της δέσμευσης των ανθρώπων, ώστε να εξελιχθεί η εταιρική κουλτούρα, οι αξίες και ο τρόπος εργασίας, βάσει του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού μας. 

Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να εστιάζει στην Εταιρική Υπευθυνότητα, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του DNA της εταιρείας και την έχει καθιερώσει ως πρωταθλητή στον τομέα της κοινωνικής συνεισφοράς στην Ελλάδα, με σπουδαίο αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. 

«Παρά τις προκλήσεις του περιβάλλοντος και τις δυσκολίες που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορωνοϊού, πιστεύω ακράδαντα ότι ο ΟΠΑΠ μπορεί γρήγορα να εισέλθει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στη διαρκή δέσμευσή του για δημιουργία αξίας για τους μετόχους, τους συνεργάτες, τους εργαζόμενους και τους κοινωνικούς εταίρους του», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κύριος Κάρας.

 • Γιαν Κάρας
 • ΟΠΑΠ
 • ανθεκτικότητα
 • COVID 19
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 • στρατηγική

  Related posts

  ΕΛΠΕ: Καθαρά κέρδη €258 εκατ. στο 9μηνο του 2021

  banksnews

  Foodlink: Με νέα ονομαστική αξία οι μετοχές από 14 Οκτωβρίου

  banksnews

  Ο κακός χρόνος περνάει, ο κακός γείτονας δεν περνάει…

  banksnews

  Χ.Α.: Συμμετοχή στην πρωτοβουλία «Ring the Bell for Gender Equality»

  banksnews

  CNL Capital: Αύξηση των εσόδων κατά 19% το α’ εξάμηνο

  banksnews

  Viohalco: Διανομή μερίσματος €0,02 ανά μετοχή-Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

  banksnews

  Jumbo: Μείωση πωλήσεων το Δεκέμβριο υπό το βάρος της πανδημίας

  banksnews

  Ποιες μετοχές ξεχώρισαν τον Ιούλιο στο Χρηματιστήριο

  banksnews

  BriQ Properties: Μείωση 2,8% στα καθαρά κέρδη του ‘α εξαμήνου 2020

  banksnews