Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας: Πάνω από €1,5 η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τον Οκτώβριο

Το

πετρέλαιο θέρμανσης

, με σημερινές τιμές, θα πωλείται από τον Οκτώβριο πάνω από ενάμιση ευρώ, έως 1,53 ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος της

Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας

,

Μιχάλης Κιούσης

.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» ο κ. Κιούσης ανέφερε πως από την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή φαίνεται πως ο Έλληνας δεν θα ζεσταθεί φέτος.

«Φέτος θα υπάρχει μόνο η επιδότηση στους δικαιούχους, θα είναι περίπου με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια με πέρυσι, διευρυμένη αλλά δεν θα είναι η επιδότηση στην αντλία που υπήρχε πέρυσι. Από εκεί πέρα με 100$ το βαρέλι και με την πρόβλεψη, με τα σημερινά δεδομένα, ότι θα ξεκινήσει 1,52-1,53 το πετρέλαιο θέρμανσης και χωρίς την έκπτωση καταλαβαίνετε ότι το πετρέλαιο θα είναι πολύ ακριβό. Θα είναι δυσανάλογα ακριβό για την αγοραστική μας δύναμη και δεν θα ζεσταθεί ο κόσμος όπως πέρυσι», είπε ο κ. Κιούσης.

Σημείωσε δε πως συνεχείς είναι οι αυξήσεις στα καύσιμα με τη μέση τιμή της αμόλυβδης να ανέρχεται σε 2,035 και του πετρελαίου κίνησης στα 1,80 ευρώ.

Το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται για τη χρονική περίοδο από τη 15η Οκτωβρίου μέχρι και την 30ή Απριλίου κάθε έτους.

Επίδομα θέρμανσης


Μιλώντας προσφάτως για το επίδομα θέρμανσης ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές.

«Θα είναι όπως έχω ξαναπεί ένα επίδομα βασικά με τα χαρακτηριστικά που είχε και πέρσι, και με τον ίδιο περίπου προϋπολογισμό. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές», ανέφερε αρχικά ο υπουργός. Όσο για την επιδότηση στην αντλία τόνισε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: «Η αντλία είναι κάτι διαφορετικό», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Τα εισοδηματικά κριτήρια


Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό και τεκμαρτό, πρέπει να είναι έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Για μονογονεϊκή οικογένεια, το εισόδημα ανέρχεται έως 27.000 ευρώ, με προσαύξηση ύψους 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

Παράλληλα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

--.grΕιδήσεις σήμεραΑπεργία σε ΗΣΑΠ και Μετρό, στη δικαιοσύνη προσέφυγε η ΣΤΑΣΥ – Χειρόφρενο στα τρόλεϊ, κανονικά οι πτήσεις

Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης και για τα βαρέα οχήματα

«Σέβομαι και τιμώ την Αχτσιόγλου, θα είμαι ασπίδα προστασίας» λέει τώρα ο Κασσελάκης

Related posts

Φωτιές: Ανοίγει η πλατφόρμα «arogi» για τους πυρόπληκτους – Οι δικαιούχοι και οι πληρωμές

admin

Συντάξεις Αυγούστου 2023: Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

admin

Τουριστική σεζόν ως τα Χριστούγεννα «βλέπει» για την Ελλάδα η TUI λόγω κλιματικής αλλαγής

admin

ΔΥΠΑ – Πρωτοψάλτης για επίδομα εργασίας: Ποιοι θα συνεχίσουν να παίρνουν το 50%

admin

H MYTILINEOS επενδύει στο υδρογόνο για τον ανεφοδιασμό βαρέων οχημάτων

admin

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα καταβληθεί και τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε αναστολή

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12,1% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Ιανουάριο

admin

Fuel Pass 2: Πότε λήγει η άυλη ψηφιακή κάρτα

admin

Τα Top 5 πλεονεκτήματα από την ψηφιακή διαχείριση των οικονομικών σας

admin