Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Οι νέες 6 εισαγωγές εταιρειών στο Χρηματιστήριο

Οι νέες 6 εισαγωγές εταιρειών στο Χρηματιστήριο

Συνολικά 6 νέες εταιρίες ετοιμάζεται να εισέλθουν στο Χρηματιστήριο το τελευταίο πεντάμηνο του 2021, σπάζοντας την ανομβρία στην είσοδο εταιριών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην αγορά μετοχών. Ειδικότερα μέσα στον Αύγουστο το Χρηματιστήριο θα  υποδεχθεί  2 νέες εισαγωγές εταιριών για το 2021 ενώ αναμένεται η εισαγωγή ακόμη 4 εταιριών  από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εισαγωγή του 2021 αποτέλεσε η Interlife A.E.Γ.Α. η οποία ξεκίνησε την διαπραγμάτευση των μετοχών στις  26 Ιανουαρίου  2021.

Ειδικότερα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αναμένονται οι δημόσιες εγγραφές της  Real Consulting στην Εναλλακτική Αγορά καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο ενώ αναμένεται και η εισαγωγή της Ευρωχαρτικής στη Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ταυτόχρονα  τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι εισαγωγές των εταιριών διαχείρισης ακίνητης περιουσίας της Viohalco με την επωνυμία Noval AEEAΠ και της Fourlis με την επωνυμία Τrade Estates ΑΕΕΑΠ. Επίσης έχει κατατεθεί αίτηση εισαγωγής βιομηχανικής εταιρείας (κλάδος Ανακύκλωσης) στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. καθώς και μια εισαγωγή εταιρείας πληροφορικής στην Εναλλακτική Αγορά.

Οι 2 νέες εισαγωγές του Αυγούστου

 Η Ευρωχαρτική Α.Ε.Β.Ε. θα είναι η πρώτη βιομηχανική εταιρεία που θα εισαχθεί στη Κύρια Αγορά για φέτος. Ελέγχεται μετοχικά από τις οικογένειες Ν. Χριστόπουλου και Ι. Τρακάκη και θα εισαχθεί στο Χ.Α. μέσω αύξησης κεφαλαίου και δημόσιας εγγραφής. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο του χαρτιού προσωπικής και οικιακής χρήσης με κυρίαρχο εμπορικό σήμα το «Endless», έχοντας εδραιώσει σημαντική παρουσία στο ελληνικό λιανεμπόριο, ενώ δραστηριοποιείται και στα απορρυπαντικά. Το 2019, η εταιρεία ολοκλήρωσε επενδυτικό πρόγραμμα 17 εκατ. ευρώ με παραγωγικές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό και νέες γραμμές παραγωγής, καθώς επίσης και σε αποθηκευτικούς χώρους 15.000 τ.μ. Πλέον, η ημερήσια παραγωγική δυναμικότητα στα χαρτικά ανέβηκε στους 350 τόνους, ενώ στα απορρυπαντικά έφτασε τους 250 τόνους.

 Το 2020 η εταιρεία είχε τζίρο περί τα 60 εκατ. ευρώ έναντι 52,7 εκατ. ευρώ το 2019 και όλα αυτά παρά τη μειωμένη ζήτηση από την κατηγορία HO.RE.CA. που είναι ένα σημαντικό κομμάτι διανομής. Η εταιρεία έχει κάνει και βήματα εξωστρέφειας διανέμοντας προϊόντα σε χώρες όπως Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, Πολωνία, Τουρκία και Ισραήλ, όμως οι εξαγωγές της στο σύνολο του κύκλου εργασιών δεν ξεπερνούν το 10%. Η εταιρεία απασχολεί περί τα 250 άτομα προσωπικό.

Real Consulting

Mετά από 11 χρόνια, υποβλήθηκε η πρώτη αίτηση (στην Eναλλακτική Aγορά), της Real Consulting, μίας ταχύτατα αναπτυσσόμενης (εντός και εκτός χώρας) του κλάδου πληροφορικής. Ελέγχεται μετοχικά και διοικείται από τον κ.  Νίκο Β. Βαρδινογιάννη. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτική τοποθέτηση 5 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν, κυρίως, οι βασικοί της μέτοχοι. Στόχος της διοίκησης είναι η εταιρία να ακολουθήσει το δρόμο της Κύριας Αγοράς μετά την Εναλλακτική Αγορά. Η Real Consulting αποτελεί μία εκ των κορυφαίων εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υλοποίησης ολοκληρωμένων έργων Πληροφορικής στην Ελλάδα, ούσα στρατηγικός συνεργάτης της SAP. Παράλληλα, είναι μακροχρόνιος συνεργάτης της Microsoft, μέλος του Microsoft President’s Club με εκτεταμένη εμπειρία στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση του Microsoft Dynamics NAV και Microsoft Dynamics CRM. Η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερες από 300 επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη και έχει υλοποιήσει σημαντικά projects στη χώρα μας, έχοντας στο πελατολόγιό της μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες. Μέσα στην πανδημία του 2020, η Real Consulting αύξησε τον κύκλο εργασιών κατά 9% στα 19,68 εκατ. ευρώ έναντι 18 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 2,45 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 που ήταν στα 2,1 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη ύψους 1,63 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 10% σε σχέση με 1,45 εκατ. ευρώ του 2019. Το μετοχικό κεφάλαιο της Real Consulting στο τέλος του 2020 ανέρχονταν σε 6,68 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο σε 66.800 μετοχές αξίας 100 ευρώ η καθεμιά.

Στο Χρηματιστήριο οδεύει και η θυγατρική του ομίλου Fourlis

Η υπό σύσταση Trade Estates ΑΕΕΑΠ, η εταιρεία του ομίλου Fourlis  που δραστηριοποιείται στα ακίνητα, διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 185 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα στο χαρτοφυλάκιό της ανήκουν 4 ακίνητα retail που φιλοξενούν ΙΚΕΑ, εμπορικό κέντρο στον Ρέντη, logistic center στο Σχηματάρι, αλλά και  logistic center στα Οινόφυτα. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, η οποία έχει λάβει από το 2019 την άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για σύσταση ΑΕΕΑΠ, αποτελείται από επτά ακίνητα, συνολικής έκτασης 177.450 τ.μ. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονταν σε πρόσφατη σχετική παρουσίαση του ομίλου, η πληρότητα προσεγγίζει το 100% (99,8%), η απόδοση (yield) το 7,3% ενώ τα έσοδα από ενοίκια ανέρχονται σε 13,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στο χαρτοφυλάκιο ανήκουν 4 ακίνητα retail που φιλοξενούν ΙΚΕΑ (ένα στη Θεσσαλονίκης 24.000 τ.μ. με αξία πάνω από 43 εκατ. ευρώ με έσοδα από ενοίκια 3,1 εκατ. ευρώ, ένα στα Ιωάννινα 29.000 τ.μ. αξίας 12,9 εκατ. ευρώ, ένα στην Κύπρο 20.750 τ.μ. αξίας 32,1 εκατ. ευρώ με έσοδα από ενοίκια 3,1 εκατ. ευρώ και ένα στη Σόφια 20.300 τ.μ. αξίας 44,4 εκατ. ευρώ με έσοδα από ενοίκια 3,4 εκατ. ευρώ). Επίσης, ανήκει εμπορικό κέντρο στον Ρέντη (6.600 τ.μ., αξίας 16 εκατ. ευρώ), logistic center στο Σχηματάρι (46.600 τ.μ., αξίας 25,3 εκατ. ευρώ, έσοδα από ενοίκια 2 εκατ. ευρώ), αλλά και logistic center στα Οινόφυτα (30.200 τ.μ., αξίας 8,8 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου, ο στόχος είναι σε βάθος διετίας η νέα ΑΕΕΑΠ να έχει διπλασιάσει την αξία αποτίμησης των ακινήτων της, δηλαδή να ανέλθει στα επίπεδα των 350-400 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προχωράει τον σχεδιασμό για τον εμπλουτισμό του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της με νέα ακίνητα, τα οποία θα προέλθουν είτε μέσω της ανάπτυξης/προσθήκης νέων καταστημάτων του ομίλου είτε μέσω της συνεργασίας με τρίτους. Δηλαδή δεν αποκλείεται το μοντέλο αναζήτησης στρατηγικών επενδυτών, οι οποίοι μάλιστα που θα μπορούσαν δυνητικά να εισφέρουν στην εταιρεία ακίνητα εμπορικού χαρακτήρα με αντάλλαγμα την απόκτηση μετοχών της Trade Estates. Πληροφορίες της αγοράς έκαναν λόγο για συνεργασία ανάμεσα στον όμιλο Fourlis  με την Ten Brinke Ελλάς για πλάνο δημιουργίας εμπορικών πάρκων σε Πάτρα και Ηράκλειο. Οσον αφορά στην Πάτρα, πρόκειται για ακίνητο 21,5 στρεμμάτων, που αποκτήθηκε από την Ten Brinke πέρυσι, στο πλαίσιο σχετικού πλειστηριασμού. Το τίμημα ανήλθε σε 3,3 εκατ. ευρώ. Στο Ηράκλειο της Κρήτης το νέο εμπορικό πάρκο αναμένεται να υλοποιηθεί, κοντά στο αεροδρόμιο σε έκταση 42 στρεμμάτων. Επίσης, η Trade Estates έχει πλειοδοτήσει για το εμπορικό Florida στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης στο σχετικό διαγωνισμό του fund Pradera. Πρόκειται για χώρο 30.000 τ.μ. με μισθωτές  αλυσίδες όπως οι Κωτσόβολος, Jumbo, AB Βασιλόπουλος.

AΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

 • εισαγωγές
 • χρηματιστήριο

  Related posts

  Συνεχίζονται και το 2020 οι αποχωρήσεις εισηγμένων από το Χρηματιστήριο

  banksnews

  Χ.Α.: Φυσιολογική η μερική κατοχύρωση κερδών

  banksnews

  Τεχνική Ολυμπιακή: Νέες διευκρινίσεις για το Πόρτο Καρράς

  banksnews

  Με το βλέμμα στραμμένο στις κεντρικές τράπεζες

  banksnews

  Η Intralot συμφώνησε με την Simplebet για στοιχηματισμό σε Micro-Markets

  banksnews

  Folli Follie: Την Τετάρτη αποφασίζουν οι ομολογιούχοι για το σχέδιο εξυγίανσης

  banksnews

  Κάτω από το 1% το ελληνικό 10ετές ομόλογο

  banksnews

  Forthnet: Λήγει η δημόσια πρόταση-Διαγράφεται η μετοχή μέχρι τέλος Μαρτίου

  banksnews

  Δούρος: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβουλίο

  banksnews