Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οι εταιρείες λιανικής πώλησης σβήνουν τα φώτα, μειώνουν το ωράριο λειτουργίας για να εξοικονομήσουν ενέργεια

Καθώς οι λογαριασμοί ενέργειας αυξάνονται και η απειλή για κατανάλωση με δελτίο εντείνεται, ορισμένες ευρωπαϊκές εταιρείες λιανικής πώλησης σβήνουν τα φώτα και εξετάζουν την περίπτωση μικρότερου ωραρίου λειτουργίας φέτος τον χειμώνα.

Επικεφαλής ενεργειακών εταιρειών και κυβερνητικοί αξιωματούχοι καλούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να εκπονήσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για να μειωθεί η εξάρτηση από τις εισαγωγές αερίου στην περίπτωση που υπάρχουν ελλείψεις που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο αυστριακός βραχίονας της πολυεθνικής αλυσίδας λιανικού εμπορίου SPAR Group μειώνει τις ώρες κατά τις οποίες είναι αναμμένα τα φώτα σε διαφημιστικές πινακίδες στις προσόψεις των καταστημάτων και έξω από αυτά, με το μέτρο να αφορά πάνω από 1.500 καταστήματα σε όλη τη χώρα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας. Η κίνηση θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας της εταιρίας κατά ένα εκατομμύριο κιλοβατώρες ετησίως, δήλωσε ο εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής της Leclerc προειδοποίησε ότι η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης τροφίμων στη Γαλλία μπορεί να μειώσει το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματά της για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα, η ανταγωνιστική, γαλλική εταιρεία σούπερ μάρκετ Carrefour υπέγραψε “Καταστατικό Οικο-Watt” με την εταιρία διαχείρισης του εθνικού δικτύου ενέργειας RTE, μειώνοντας την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα καταστήματά της κατά τις περιόδους υψηλής ζήτησης.

Κάποιες εταιρείες λιανικής πώλησης, όπως οι βελγικές Colruyt και Ahold, μπορεί να μην επηρεαστούν σημαντικά από πιθανή αναταραχή και αύξηση του κόστος καθώς υπάρχουν ήδη προγράμματα βιώσιμης ενέργειας για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. “Δεν σχεδιάζονται συγκεκριμένα μέτρα βραχυπρόθεσμα, αλλά η σταθερή φιλοδοξία είναι να συνεχιστούν οι προσπάθειες στο πλαίσιο της συνολικής ενεργειακής πολιτικής”, δήλωσε εκπρόσωπος της Colruyt.

Η Ahold αναζητά τρόπους να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Φρανς Μίλερ σε συνέντευξη. “Δεν έχουμε λάβει αποφάσεις για το ωράριο λειτουργίας αλλά εξετάζουμε πολύ πιο σοβαρά τη χρήση ενέργειας”, δήλωσε.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Πυρά κεμαλιστών: Από το “Μητσοτάκης γιοκ” του Ερντογάν θα καταλήξουμε να γίνει κουμπάρος του

banksnews

Τηλεφωνική επικοινωνία Ντράγκι -Ζελένσκι – “H Ιταλία συμμερίζεται το ότι η Ουκρανία ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια”

banksnews

Αμερικανός αξιωματούχων: ΗΠΑ και Ευρώπη θέλουν ειρήνη στα Στενά της Ταϊβάν

banksnews

Προχρηματοδότηση ύψους 24,9 δισ. ευρώ για την Ιταλία, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης

banksnews

Αφγανιστάν: Σφοδρές μάχες μεταξύ στρατιωτών και Ταλιμπάν 120 χλμ. από την Καμπούλ

banksnews

Ο πρέσβης της Ρωσίας αποχώρησε από συνεδρίαση του Συμβούλιο Ασφαλείας

banksnews

Ιράν: Στο Μπαντάρ Αμπάς μεταφέρονται τα δύο ελληνόκτητα τάνκερ

banksnews

Χρειάζεται μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, δηλώνει ο Ρουμάνος πρόεδρος

banksnews

Norsk Hydro: Αναβάθμισε τον στόχο για μείωση του κόστους, αυξάνει το μέρισμα

banksnews