Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι εκτιμήσεις του ομίλου Quest για το φινάλε της χρονιάς

Μετά και το σαφώς ισχυρό τρίτο φετινό τρίμηνο, ο όμιλος Quest εκτιμά για το σύνολο της φετινής χρονιάς μια μικρή διψήφια ποσοστιαία αύξηση στον κύκλο εργασιών του και μια υψηλή μονοψήφια άνοδο στην προ φόρων κερδοφορία του (η εκτίμηση αυτή αφορά τα μεγέθη των διατηρήσιμων εργασιών).

Αυτά δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης στα πλαίσια του χθεσινού conference call προς τους αναλυτές, σημειώνοντας πως κρατά επιφυλακτική στάση για το σύνολο του έτους σχέση με το 16% του πρώτου εννεαμήνου, καθώς:

α) Το περυσινό τελευταίο τρίμηνο (βάση σύγκρισης) ήταν ιδιαίτερα ισχυρό.

β) Πολλές δραστηριότητες του ομίλου (εμπορικές, υπηρεσίες μεταφορών) παρουσιάζουν έντονη θετική εποχικότητα κατά τις τελευταίες 45 ημέρες (Black Friday, εορταστική περίοδος).

Σε ότι αφορά τις επενδύσεις του 2023 ο όμιλος δεν έχει ακόμη καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο στόχο, ωστόσο εκτιμάται ότι θα κινηθούν με παρόμοιο βηματισμό σε σχέση με φέτος (το 2022 θα κυμανθούν γύρω στα 50 εκατ. ευρώ και αφορούν την Γ.Ε. Δημητρίου με στόχο την απόκτηση ηγετικής θέσης στην υποσχόμενη αγορά των κλιματιστικών, τις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της ACS, την εξαγορά φωτοβολταϊκών πάρκων, κ.λπ.).

Ειδικότερα σε ότι αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εισηγμένη μετά τις φετινές προσθήκες 6,2 Μw έχει φτάσει τη συνολική ισχύ της στα 34,2 Mw και στόχος της είναι να αυξήσει τη δυναμικότητά της μέσα στο 2023 με νέες μονάδες ισχύος 5-10 Mw.

Επίσης, στα πλαίσια του conference call η διοίκηση του ομίλου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μεταξύ άλλων σημείωσε:

  • Πολιτική της εταιρείας είναι να διανέμει στους μετόχους της με τη μορφή μερίσματος ένα 20% έως 30% των ετήσιων κερδών της και κάτι τέτοιο αναμένεται ότι θα συμβεί και το 2023.
  • Δεν υπάρχει πρόθεση αυτόνομης εισαγωγής κάποιας θυγατρικής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ενώ στο ερώτημα αν πρόκειται να ρευστοποιηθεί μερικώς ή ολικώς κάποια θυγατρική, αναφέρθηκε ότι αυτή την περίοδο «δεν υπάρχει κάτι» αλλά πάντοτε δηλώνουμε πως όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται αρκεί να προκύψει το κατάλληλο τίμημα.
  • Το νέο αποθηκευτικό κέντρο της ACS όχι μόνο έχει αυξήσει το capacity της εταιρείας, αλλά επιπλέον είναι σε θέση να βοηθήσει στην παραγωγικότερη λειτουργία της.
  • Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο εισόδου σε νέους τομείς δραστηριότητας και σε εξαγορές άλλων εταιρειών μέσα στο 2023 από τη στιγμή που θα προκύψει η κατάλληλη επενδυτική ευκαιρία.

Related posts

Τέσσερις οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για την Creta Farms

admin

Πώς η Visa στηρίζει το ελληνικό οικοσύστημα Fintech

admin

Παπαλεξόπουλος: Θα κρατήσει τουλάχιστον 5 χρόνια η ενεργειακή κρίση

admin

Sunlight: Αύξηση τζίρου και λειτουργικών κερδών άνω του 50% το 2021

admin

ΟΛΠ: Δωρεάν μάσκες σε δήμους του Πειραιά

admin

Ο όμιλος Mantis εισέρχεται στην αγορά αποσταγμάτων με πρώτο το τσίπουρο Καλαϊτζή

admin

Πτώση τζίρου άνω του 20% βλέπουν δυο στις τρεις ελληνικές εταιρίες

admin

Βράβευση του Ομίλου Σαράντη στα Lenovo Retail Business Awards 2021

admin

Μοτοδυναμική: Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ

admin