Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου – Πρόστιμο μόνο στον πιστό αν βρεθεί χωρίς τεστ στην Εκκλησία

Στην πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την ώρα που οι νεκροί αυξάνονται δραματικά και το ΕΣΥ είναι στα όριά του για να γίνει πάλι μονοθεματικό για περιστατικά νόσησης από κοροναϊό.

Ο κ. Οικονόμου διαμήνυσε πως η κυβέρνηση θα κάνει μεν τα πάντα για να αποφύγει ένα lockdown, αλλά απέφυγε να αποκλείσει κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνει, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εκκλησιών -όπου η Ιερά Σύνοδος δήλωσε αδυναμία να πραγματοποιήσει ελέγχους- τονίζοντας πως, αν σε έλεγχο μέσα σε ναό εντοπιστεί πιστός χωρίς rapid test ή χωρίς πιστοποιητικό, τότε θα του επιβληθεί το πρόστιμο των 300 ευρώ, κάτι το οποίο δεν θα επιβληθεί στον ιερέα.

Προσπάθεια να μην ξανακλείσει η χώρα

Ερωτηθείς, στον ΣΚΑΙ, αν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown, σημείωσε ότι η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε είναι η χώρα να μην ξανακλείσει.

«Δεν φαίνεται στον ορίζοντα το επόμενο διάστημα ότι θα αναγκαστούμε να παραμερίσουμε από αυτή τη στρατηγική, και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να την υποστηρίξουμε με τα μέτρα και σημειακές βελτιώσεις εκεί που χρειάζεται» διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, επανέλαβε πως δεν εξετάζει η κυβέρνηση υποχρεωτικότητα εμβολιασμού. «Καμία κυβέρνηση πουθενά στον κόσμο δεν το έκανε. Δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός».

Για εκκλησίες

Όσον αφορά στις εκκλησίες, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα (των τεστ και των πιστοποιητικών), η κυβέρνηση θα την περιφρουρήσει, και η εκκλησία πρέπει να συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις.

«Οπουδήποτε έχουν ληφθεί δειγματοληπτικά μέτρα, τα όργανα της πολιτείας θα κάνουν ελέγχους… Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό, ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού. Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή και στα υπόλοιπα μυστήρια υποχρεούται να έχει rapid test μαζί του για προστασία δίκη του και των υπολοίπων» διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου.

«Και η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της πιστεύω και το κράτος θα κάνει τη δουλειά του» πρόσθεσε.

Η πίεση στο ΕΣΥ

Ο κ. Οικονόμου αναγνώρισε ότι «έχουμε πάρα πολύ έντονη πίεση στο ΕΣΥ που συμπίπτει με την αναζωπύρωση της πανδημίας παντού στην Ευρώπη».

«Βλέπετε τι γίνεται στην Αυστρία, στην Ολλανδία στο Βέλγιο, στη Γερμανία… και είμαστε προσηλωμένοι στο να εφαρμόσουμε την εξαγγελθείσα στρατηγική. Η μεγάλη μάχη δίνεται στο να αντέξει το ΕΣΥ, κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη στήριξή του με κλίνες από ιδιωτικό τομέα, εντατικές από ιδιωτικό τομέα, με ιδιώτες γιατρούς κλπ. Λειτουργεί το ΕΣΥ ως ενιαίο και δεν έχουμε συναντήσει άρνηση για διάθεση κλινών από ιδιωτικό τομέα» είπε.

Όπως τόνισε, το σύστημα υγείας είναι στα όρια του, πιέζεται πάρα πολύ, αλλά δεν έχει ξεπεράσει τα όρια του. «Συνεχίζουμε την τεράστια προσπάθεια και την έκκληση για μαζικό εμβολιασμό. Βασική μας στρατηγική είναι η χώρα να μείνει ανοιχτή…. Ό,τι γίνεται σημειακά θα αφορά τους ανεμβολίαστους, με περισσότερους περιορισμούς για τη δίκη τους προστασία και την έμμεση πίεση (για εμβολιασμούς) για να είμαστε ειλικρινείς. Έχουμε πάρει μέτρα που δυσκολεύουν σταδιακά από το Σεπτέμβρη τις συναλλαγές τους και την παρουσία τους σε σειρά από δραστηριότητες».

Related posts

Προκλητική η Τουρκία για τη Γενοκτονία Ποντίων: Η Ελλάδα σαν σήμερα διέπραξε θηριωδίες και φρικαλεότητες

banksnews

Κουτσούμπας :Η Ελλάδα να ψάξει εμβόλια και εκτός ΕΕ

banksnews

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ καλεί στο τηλέφωνο Παναγιωτόπουλο

banksnews

Μακρόν και Λεπέν ετοιμάζονται για την εκλογική μονομαχία του 2022

banksnews

Βενιζέλος : Δεν φτάνουν οι διερευνητικές με την Τουρκία – Να μη φοβόμαστε τη Χάγη

banksnews

Δριμεία επίθεση εξαπολύουν στον πρωθυπουργό τα κόμματα της Αντιπολίτευσης

banksnews

Νίκος Παππάς: Συζήτηση στη Βουλή για την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο

banksnews

Δένδιας για Χρυσή Αυγή: Ορόσημο για τη Δικαιοσύνη η ημέρα έκδοσης της απόφασης

banksnews

Πελώνη για διαδημοτικές μετακινήσεις : Είναι ακόμη νωρίς να αρθεί το μέτρο

banksnews