Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά δραστηριότητα η Starlink του Έλον Μασκ στην Ελλάδα

Ως το τέλος του μήνα ξεκινά η δραστηριότητα της εταιρείας του Έλον

Μασκ,

Starlink, στη χώρα μας. Μία εταιρεία, θυγατρική της

Space X

, που παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ενός δικτύου μικρών δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (Low Earth Orbit-LEO).

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του --, έχει ήδη υπογραφεί η ΚΥΑ με την οποία δημιουργείται το ρυθμιστικό πλαίσιο των πρότυπων κεραιών (δορυφορικά πιάτα) που είναι απαραίτητες για το δορυφορικό ίντερνετ ώστε αυτό να λειτουργήσει στο μοντέλο της δορυφορικής τηλεόρασης, δηλαδή να μην χρειάζεται ο κάθε συνδρομητής να αιτηθεί ξεχωριστά για την αδειοδότηση του δικού του εξοπλισμού.

Σημειωτέον ότι ο λόγος που απαιτείτο αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου για τα συγκεκριμένου τύπου «δορυφορικά πιάτα» είναι ότι μπορεί να μοιάζουν με αυτά της δορυφορικής τηλεόρασης, έχουν όμως μια σημαντική διαφορά: Εκτός από δέκτες σήματος είναι και πομποί. H αδειοδότηση των δορυφορικών πιάτων μάλιστα αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα ρυθμιστικής φύσεων που έπρεπε να λυθεί προτού η εταιρεία του Μασκ αρχίσει να στέλνει τα κουτάκια εξοπλισμού στη χώρα μας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΚΥΑ υπεγράφη στη βάση της σχετικής εισήγησης που είχε καταθέσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Κάτι που σημαίνει ότι πλέον η εταιρεία μπορεί πλέον να αρχίσει την παροχή υπηρεσιών προς τους ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες, πρόθεση της Starlink είναι ως το τέλος του μήνα να έχει ξεκινήσει την παροχή υπηρεσιών, αρχικά σε ένα πολύ στενό εύρος συνδεδεμένων εταιρειών ή πελατών που έχουν κάνει ήδη αίτηση μέσω διαδικτύου.

Μάλιστα κατά το πρώτο χρονικό διάστημα η εταιρεία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της χρησιμοποιώντας επίγειους δορυφορικούς σταθμούς που διαθέτει σε γειτονικές χώρες όπως πχ. στη Βουλγαρία και την Ιταλία. Σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει στην κατασκευή του επίγειου σταθμού στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.--.grΕιδήσεις σήμερα:Κορωνοϊός: Μέχρι το 2022 τα φάρμακα κατά τoυ ιούΠόκα αλά ΠΑΣΟΚ: Παιχνίδι για 6 και άγνωστο χαρτί τον Γιώργο

Η Αμυντική Συμφωνία ακύρωσε το casus belli της Τουρκίας στο Αιγαίο

Related posts

Την επόμενη εβδομάδα «κλειδώνει» το σχέδιο της ΤτΕ για την Bad Bank – Οι βασικοί άξονες

banksnews

Αναδρομικά: Άλλο ένα εξάμηνο αναμονής για τους συνταξιούχους

banksnews

Θ. Πελαγίδης: Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γίνει ο «κήπος της Ευρώπης»

banksnews

Πιτσιλής – ΑΑΔΕ: Νέοι κανόνες για τις δηλώσεις μισθωτηρίων

banksnews

Επίδομα γέννας: 2.000 ευρώ από τον Ιανουάριο – Σε 2 ή 3 δόσεις

banksnews

Το 62% των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα εμφανίζονται αισιόδοξες ή πολύ αισιόδοξες

banksnews

Το «τρελό σχέδιο» του Ερντογάν: Πόσο θα κοστίσει το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης – Πότε ξεκινούν τα έργα

banksnews

Σκυλακάκης: Προς το τέλος του καλοκαιριού τα πρώτα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

banksnews

Έρχεται ρύθμιση 60-72 δόσεων για τα κορωνο-χρέη

banksnews