Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή ανανέωσης

“Ζητώ από τους 270.000 Έλληνες δημοκράτες να έρθουν εκ νέου στις κάλπες και να μου δώσουν καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας κα πολιτικής προοπτικής και εγώ δεσμεύομαι ότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη” τόνισε από την Κοζάνη, δύο ημέρες πριν από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

“Ο λαός επιστρέφει στην παράταξη” σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, “εξαιτίας των κοινωνικών αδιεξόδων που δημιουργούν οι πολιτικές της ΝΔ και της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει κάποια εναλλακτική λύση”. Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό τόνισε ότι “η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν διχόνοια οδηγώντας την χώρα και τους πολίτες σε ψεύτικα διλλήματα”.

“Η σοδιαλδημοκρατια επιστρέφει σε όλη την Ευρώπη” ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης “γιατί ο κάθε Ευρωπαίος στη διάρκεια της πανδημίας κατάλαβε την αξία των συστημάτων της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας. Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι “οι ανάγκες είναι αυτές που φέρνουν την νέα εποχή στα πράγματα και ο λαός θέλει, περιμένει από το κόμμα μας να προσφέρει εκ νέου σε αυτά τα συστήματα”.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για στρατηγικό πλεονέκτημα που εμφανίζει να έχει η ΝΔ και εξήγησε ότι αυτό γίνεται γιατί “ένα κομμάτι της κοινωνίας φοβάται την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Η λύση είμαστε εμείς που μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες την προοπτική και να γίνουμε ένα ισχυρό κόμμα εξουσίας”. Διευκρίνισε, όμως, ότι για όσους πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ “η πόρτα γι’αυτούς θα είναι κλειστή δεν τους χρειαζόμαστε”.

Αναφερόμενος στην Δυτική Μακεδονία και στα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που “την ξεκίνησε νωρίς και χωρίς σχέδιο” όσο και στην κυβέρνηση της ΝΔ “που προχωρά σε μια βίαιη απολιγνιτοποίηση με αποτέλεσμα να γινόμαστε μια χώρα που κάνει ως μεταβατικό καύσιμο στο ενεργειακό της μίγμα το φυσικό αέριο”. Πρόσθεσε δε ότι η Γερμανία ακόμη και με την νέα κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν και οι Πράσινοι το χρονικό όριο της απολιγνιτοποίησης μεταφέρθηκε στο 2030. Μίλησε για την ανάγκη της “σταδιακής απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων, την ανάγκη καθιέρωσης ρήτρας βιώσιμης μετάβασης για τις λιγνιτικές περιοχές, την ρητή διασφάλιση “της αποκατάστασης των εδαφών, την δημιουργία σύγχρονων υποδομών και την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου”.

Τον Νίκο Ανδρουλάκη υποδέχτηκε στην Κοζάνη με ένα σύντομο χαιρετισμό η Βούλα Χριστοπούλου, συμφοιτήτριά του από τα χρόνια των σπουδών στο Πολυτεχνείο του ΔΠΘ.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Αρθρογράφος Cumhuriyet: Η τουρκική λίρα ίσως πέσει κι άλλο – Οι κίνδυνοι που φέρνει η ανάπτυξη

banksnews

Η Ιταλία κατάσχει το φερόμενο ως μέγα – γιοτ του Πούτιν

banksnews

Νορβηγία: Εργατικοί και Κεντρώοι συμφώνησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού

banksnews

Oυκρανός Πρέσβης στο Βερολίνο: “Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη αρχίσει”

banksnews

Γαλλία: Ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων από το Αφγανιστάν

banksnews

Σομαλία: Πυρά ολμοβόλων καθώς το κοινοβούλιο επικυρώνει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

banksnews

Bloomberg: Η υποτιθέμενη αποσύνδεση της Κίνας από τις αναδυόμενες αγορές μπορεί να αποδειχθεί ένα σφάλμα

banksnews

Πτήση της Lufthansa με 130 ανθρώπους που έφυγαν από την Καμπούλ προσγειώθηκε στη Φρανκφούρτη

banksnews

Μπιλ Γκέιτς: Κίνδυνος για μια πιο μεταδοτική και θανατηφόρα μετάλλαξη του COVID-19

banksnews