Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Ντάιμον: Καμπανάκι η πανδημία για τις ανισότητες στην οικονομία

Μήνυμα αφύπνισης προς κυβερνήσεις και επιχειρήσεις για ανοικοδόμηση πιο δίκαιης οικονομίας για εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω, εδώ και πολύ καιρό, είναι η έξαρση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο πιο γνωστός τραπεζίτης της Αμερικής έκανε τη δήλωση σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους εργαζομένους, πριν από την ετήσια συνάντηση των μετόχων της JP Morgan, όπου μίλησε για τη μεγάλη ελπίδα του να οδηγήσει η πανδημία του κορωνοϊού σε σαρωτικές κοινωνικές αλλαγές, υπενθυμίζοντας μας ότι όλοι ζούμε στον ίδιο πλανήτη.

Στην ίδια συνάντηση, οι μέτοχοι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την επίδοση της JP Morgan στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, με το 49,6% να υποστηρίζει πρόταση των μετόχων για γνωστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα της τράπεζας και μείωσης του, σε ευθυγράμμιση με τους στόχους που αναφέρονται στη Συμφωνία του Παρισιού.

Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας πρότεινε στους μετόχους να καταψηφίσουν την πρόταση, καθώς η JP Morgan κάνει ήδη αρκετά.

«Τους τελευταίους μήνες έχει αποκαλυφθεί μία πραγματικότητα -ακόμη και πριν από το χτύπημα της πανδημίας, πάρα πολύ άνθρωποι είχαν μείνει στην άκρη», έγραψε ο Ντάιμον, μέρες αφότου τα στοιχεία έδειξαν ότι 36,6 εκατ. Αμερικανοί υπέβαλαν νέα αίτηση για επιδόματα ανεργίας.

«Αυτή η κρίση πρέπει να χρησιμεύσει ως μήνυμα αφύπνισης και κάλεσμα για δράση ώστε οι επιχειρήσεις και η κυβέρνηση να σκεφτούν, να δράσουν και να επενδύσουν για το κοινό καλό και να αντιμετωπίσουν τα διαρθρωτικά εμπόδια που έχουν εμποδίσει την οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς εδώ και χρόνια», έγραψε ο κ. Ντάιμον, εκφράζοντας τις απόψεις του για κοινωνικά ζητήματα τόσο έντονα ώστε να υπάρχουν επανέρχονται οι εικασίες για τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Ο κ. Ντάιμον είπε επίσης ότι η JP Morgan παρήχε βοήθεια σε κατόχους πάνω από 1,5 εκατ. λογαριασμών, που αγωνίζονταν οικονομικά – καταγράφοντας άνοδο από τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που η JPMorgan είπε ότι βοηθάει στις 14 Απριλίου. Η βοήθεια αφορούσε καθυστέρηση πληρωμών και επιστροφή χρημάτων σε όλες τις επιχειρηματικές τραπεζικές συναλλαγές.

Related posts

Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη 137 εκατ. ευρώ στο 3ο τρίμηνο

banksnews

Νέες τιμές-στόχοι για τις Ελληνικές τράπεζες από Alpha Finance

banksnews

Η μάχη για την τιτλοποίηση Frontier και τα οφέλη για Εθνική

banksnews

ΕΚΤ: Επιπλέον μέτρα, εάν γίνει πραγματικό φρενάρισμα της οικονομίας

banksnews

Μπενουά Κερέ: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει δράση

banksnews

Τράπεζες: Ο έλεγχος της Επ. Ανταγωνισμού και το παρασκήνιο

banksnews

Ξεκινά το «τσεκάρισμα» εκκρεμών υποθέσεων για ένταξη στον ν. Κατσέλη

banksnews

Alpha: Παροτρύνει τους συνταξιούχους να χρησιμοποιήσουν τα εναλλακτικά δίκτυα

banksnews

Alpha Bank: Στη Fortress το χαρτοφυλάκιο Neptune

banksnews