Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων: Γιορτή με φόντο το απέραντο γαλάζιο

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο Ορέστης Βαρόνης της εταιρείας Union Marine Enterprises Ltd.. για την προσφορά και την αμέριστη υποστήριξή του προς την Λέσχη

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων πριν από λίγες ημέρες παρουσία 230 ατόμων, Μελών και Φίλων της Λέσχης.
Η Χίος, το 5ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας είναι γνωστή για τις σπουδαίες προσωπικότητες στην πολιτική, την καλλιτεχνία και τα γράμματα όπως ο Αδαμάντιος Κοραής, ο Νεόφυτος Βάμβας, ο Μανώλης Ροΐδης κ.ά
Είναι γνωστή για τις μαστίχες της που είναι μοναδικές σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Περισσότερο όμως είναι γνωστή για τη ναυτοσύνη της. Αγγελικούσης, Ανδρεάδης, Βενιάμης, Λιβανός, Παληός, Προκοπίου, Τσάκος, Φράγκος και πολλοί άλλοι τάραξαν τα παγκόσμια νερά και μαζί με τους συναδέλφους τους από άλλα νησιά εδώ και δεκαετίες κρατούν ψηλά τη γαλανόλευκη σημαία στην παγκόσμια ναυτιλαική βιομηχανία. Αμέτρητοι είναι και οι πλοίαρχοι που κατάγονται από αυτό το περήφανο νησί καθώς και οι ναυτικοί.

Η ναυτομάνα Χίος καθίσταται, δικαίως, το ισχυρότερο κέντρο ναυτικής γνώσης, εκπαίδευσης, κατάρτισης, έρευνας και δημιουργίας αφού εκεί υπάρχουν Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, Τμήμα Πανεπιστημίου Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης, δημόσια και ιδιωτικά Ναυτικά Λύκεια και Ιδρύματα προαγωγής των ναυτιλιακών θεμάτων και της ναυτιλιακής έρευνας.
Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Λέσχης πλοίαρχο Γεώργιο Τσουρή, ο οποίος έκανε μεταξύ άλλων, αναφορά στον σκοπό δημιουργίας και δράσης της Λέσχης αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.
Ειδικότερα επεσήμανε: «Ο χώρος της ναυτιλίας διέπεται από την από στενές συνεργασίες μεταξύ των ανθρώπων της. Η καινο0ύργια χρονιά να είναι ό,τι καλύτερο για το νησί μας τη Χίο για αυτά τα οποία μας προβληματίζουν. Χωρίς να παρερμηνευθούν τα λόγια μου και χωρίς να θέλουμε να θίξουμε κανέναν, τα τελευταία χρόνια δεινοπαθούμε. Εμείς από δω την Αθήνα το αισθανόμαστε πολύ λιγότερο από τους συντοπίτες μας κάτω στο νησί μας. Ευελπιστούμε ότι ο σώφρων νους η λογική θα φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Μεγαλουργούμε διεθνώς. Πραγματικά η χιακή και οινουσιακή κοινωνία μεγαλουργεί διεθνώς και είναι λυπηρό να υποφέρουμε εντοπίως»
Στη συνέχεια τιμήθηκε ο Ορέστης Βαρόνης της εταιρείας Union Marine Enterprises Ltd.. για την προσφορά και την αμέριστη υποστήριξή του προς την Λέσχη.

Related posts

Νέο πλήγμα για τον Ερντογάν -Ο Fitch υποβάθμισε την Τουρκία

banksnews

Κωστής Χατζηδάκης: Ξεκίνησαν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα δημιουργήσουν φέτος 86.000 νέες δουλειές

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή πτώση στο άνοιγμα

banksnews

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2020 – Επιδόματα: Oι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

banksnews

Αδήλωτα τετραγωνικά: Δεύτερη ευκαιρία, με ευνοϊκούς όρους – Μικρό πρόστιμο 20% και μόνο από το 2020 και μετά

banksnews

Η ελληνική MYTILINEOS ξεπερνά την ΔΕΠΑ ως αγοραστής LNG

banksnews

H Κομισιόν ενέκρινε τη στήριξη των 120 εκατ. ευρώ προς την Aegean

banksnews

ΑΔΜΗΕ: Επενδυτικό πλάνο τεσσάρων δισ. ευρώ για την ερχόμενη δεκαετία

banksnews

Eurogroup: Εγκρίθηκε η δόση των 767 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα

banksnews