Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Πρόσω ολοταχώς για Fincantieri και στο βάθος οι κορβέτες

Με σύμμαχο τον ιταλικό όμιλο Fincantieri θα προχωρήσει πλέον η ONEX Shipyards του Πάνου Ξενοκώστα το project εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται ήδη σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις σχετικά με την επόμενη ημέρα των Ναυπηγείων.

Η πρόθεση του ιταλικού ομίλου να συμμετάσχει στην προσπάθεια εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε συνεργασία με την ΟNEX ανακοινώθηκε χθες από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη. Μπορεί οι λεπτομέρειες της συμφωνίας να μην έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη και να μην έχει διευκρινιστεί για την ώρα το ποσοστό συμμετοχής κάθε εταίρου στο σχήμα που θα αναλάβει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την εξυγίανση των Ναυπηγείων, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως ο ιταλικός όμιλος, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πιο ισχυρούς της Γηραιάς Ηπείρου, θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις πτυχές του project, μεταφέροντας παράλληλα και την πολυετή τεχνογνωσία του στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες, οι επικεφαλής της Fincantieri είχαν βρεθεί στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας δύο εβδομάδες πριν συναφθεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την προμήθεια των 3 1 φρεγατών Belharra.

Η κρίσιμη παράμετρος

Η συνεργασία της ONEX με τη Fincantieri, η οποία υποστηρίζεται και από την αμερικανική αναπτυξιακή τράπεζα DFC (U.S. International Development Finance Corporation), ενδέχεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να ανατρέψει τα δεδομένα σχετικά με την προμήθεια των κορβετών από τη Γαλλία. Γι’ αυτό, άλλωστε, το «παρών» στη χθεσινή συνάντηση που έγινε μεταξύ του αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή Ναυπηγήσεων του ομίλου Fincantieri, Giuseppe Giordo, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ONEX, Πάνου Ξενοκώστα, του Αδωνι Γεωργιάδη και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, έδωσε ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζεται, οι υπάρχουσες υποδομές των Ναυπηγείων μπορούν να υποστηρίξουν την κατασκευή κορβετών, χωρίς να επενδυθούν άμεσα κεφάλαια, κάτι το οποίο ενισχύει την πιθανότητα να αλλάξει ο σχεδιασμός.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στόχος είναι να κατατεθεί μέσα στον Δεκέμβριο το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας στα αρμόδια δικαστήρια, μετά την παράταση που έλαβε η ONEX. Τα βασικά σημεία του σχεδίου εξυγίανσης που προκρίνει η ONEX και δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν αφορούν την αποπληρωμή στο ακέραιο των δεδουλευμένων των εργαζομένων, που ανέρχονται σε 35 εκατ. ευρώ, η ξεχωριστή ανάπτυξη τόσο του αμυντικού όσο και του εμπορικού τομέα, καθώς και το «κούρεμα» περίπου στο 50% των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί και ανέρχονται σε 430 εκατ. ευρώ.

Related posts

Πού εγκατέστησε δίκτυα νέας γενιάς η Wind

banksnews

Τρεις νεκροί σε εργολαβικό συνεργείο της ΔΕΗ στην Ερέτρια

banksnews

Βράβευση της ΑΒ Βασιλόπουλος στο Corporate Responsibility Index

banksnews

Αλεν (Hard Rock): Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική του Ελληνικού

banksnews

Παράταση προθεσμίας από ΔΕΗ για το αγροτικό τιμολόγιο

banksnews

Προχωρημένες συζητήσεις ΔΕΗ-RWE για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

banksnews

Διπλή κίνηση της Dimand στα μεγάλα έργα ανάπλασης

banksnews

Νέα υπηρεσία άμεσης αποζημίωσης κατοικίας από τη Eurolife FFH

banksnews

Δωρεάν επικοινωνία για τους συνδρομητές Wind σε Λάρισα και Ελασσόνα

banksnews