Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο απειλητικό μήνυμα Ερντογάν στην Ελλάδα: Μην φοβάστε τους πυραύλους όσο είστε ήσυχοι

Οι ομιλίες του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρωματίζονται όλο και περισσότερο με έντονο προεκλογικό χαρακτήρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι απειλές κατά της Ελλάδας να μην απουσιάζουν σχεδόν ποτέ.

“Φοβούνται ότι ένας πύραυλος θα εκτοξευθεί από τη Σμύρνη και θα τους επιτεθεί. Και λέω: Έλληνες, όσο είστε ήσυχοι, δεν έχουμε καμία δουλειά μαζί σας”, είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Η Ελλάδα παρενοχλεί καθημερινά τα σύνορά μας” σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος έδωσε το παρών στην τελετή εγκαινίων της οδού Marmaris-Datca, της μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού Milas και του κρατικού νοσοκομείου της Αλικαρνασσού, καθώς και άλλων ολοκληρωμένων έργων στη λεωφόρο Mentese Ataturk.

Απευθυνόμενος στους Τούρκους πολίτες, ο Ερντογάν είπε αρχικά:

“Όσο η Ελλάδα συμπεριφέρεται καλά, εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά και δεν χρειάζεται να φοβάται τους πυραύλους”. Και πρόσθεσε, επιμένοντας στα τουρκικά fake news: “Η Ελλάδα παρενοχλεί καθημερινά τα σύνορά μας”.

Xαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε:

“Αδέρφια μου, μπορεί κάποιος που επιδεικνύει και προσβάλλει με ασέβεια τους διοικητές του στρατού μας, που δεν έδειξε ή δεν μπόρεσε να δείξει αντίδραση, ενάντια στην Ελλάδα, που παρενοχλεί τα σύνορά μας καθημερινά, ενάντια στο PKK, που έχει το αίμα δεκάδων χιλιάδων αθώων στα χέρια του, ενάντια στο FETO, τη μεγαλύτερη προδοτική συμμορία που έχει δει πρόσφατα η χώρα μας, στις χώρες που στοχεύουν την κυριαρχία μας και τους εχθρούς της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους, να είναι πολιτικός αυτής της χώρας; Αδέλφια μου, σύμφωνα με το σύνταγμά μας, αυτός ο αδελφός σας είναι ο αρχιστράτηγος αυτού του στρατού. Δεν το λέω εγώ, το λέει το σύνταγμά μας”.

Και συνέχισε: “Ακριβώς. Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Και θα έρθουμε…”.

Ο κ. Ερντογάν προχώρησε σε μια σειρά ερωτημάτων στους παρευρισκομένους.

“Για 20 χρόνια, ελπίζουμε ότι θα κινητοποιήσουμε το όραμα του “Αιώνα της Τουρκίας” με τον ίδιο τρόπο που κάναμε με τα έργα που πετύχαμε. Είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε μαζί τον “αιώνα της Τουρκίας”; Είμαστε έτοιμοι να ματαιώσουμε τις φιλοδοξίες των εξωτερικών αλλά και των εσωτερικών εχθρών της Τουρκίας; Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τον νέο αιώνα της Δημοκρατίας το 2023 ως Τουρκία μαζί, αδελφοί και αδελφές μου;”.

- TheTOC.gr

Related posts

The Times: Για 21.920 εγκλήματα πολέμου κατηγορείται η Ρωσία στην Ουκρανία

admin

Ποιο το παιχνίδι γύρω από τη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά

admin

Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας: “Μην τα βάζετε με την Τουρκία στο Αιγαίο”

admin

Πώς επηρεάζουν τα ελληνοτουρκικά οι εκλογές σε Ελλάδα-Τουρκία

admin

Ιταλία: Εκλογική συμφωνία για την δημιουργία “κεντρώου πόλου” ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου

admin

ΟΗΕ: “Επικίνδυνο προηγούμενο” θέτει η αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων στο Twitter

admin

Κουρδική οργάνωση κατηγορεί την Τουρκία για την επίθεση στο κοινοτικό κέντρο στο Παρίσι

admin

Βρετανία: Νέα απεργία των εργαζόμενων στα ασθενοφόρα

admin

Dimon: Η JPMorgan Chase θα συνεχίσει τις προσλήψεις, δεν έπρεπε να μιλήσω για οικονομικό τυφώνα

admin