Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο αεροδρόμιο Πάρου: Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 43 εκατ. ευρώ

Xρηματοδότηση ύψους πλέον των 43 εκατ. ευρώ

εντάσσοντας το έργο «Ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών του νέου Αεροδρομίου Πάρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εξασφάλισε ο δήμος Πάρου σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως μεταδίδει το --.gr η ενιαία εργολαβία του έργου περιλαμβάνει τρία υπο-έργα:

Δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για τις αεροναυτικές υπηρεσίες, δηλ. νέο κτίριο αεροσταθμού (terminal) στεγασμένης έκτασης 12 χιλ. τ.μ., στον οποίο περιλαμβάνεται και σύστημα διαχείρισης αποσκευών, σύστημα οπτικών αναγγελιών πτήσεων, τεχνολογία κοινής χρήσης CUTE σε κάθε σημείο των επιβατικών διαδικασιών και το σύνολο του ηλεκτρονικού του εξοπλισμού, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και του διαδρόμου προσγείωσης.

Νέος πύργος ελέγχου και κατασκευή πυροσβεστικού σταθμού
Καταστήματα αφορολόγητων ειδών, εστιατορίων, γραφείων και χώρων στάθμευσης, προς εμπορική εκμετάλλευση.

Παράλληλες εργασίες εντάσσονται επίσης σε αυτό το έργο για το νησί, συγκεκριμένα αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες, και έργα στα δίκτυα των οργανισμών κοινής ωφελείας.

Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται η προκήρυξη του έργου από τη Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έτσι ώστε στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού να εκκινούν οι εργασίες με ορίζοντα αποπεράτωσης το τέλος του 2023, σύμφωνα με το --ΜΠΕ.

Με την ολοκλήρωση των έργων το αεροδρόμιο της Πάρου ανεβαίνει σημαντικά στην παγκόσμια κατάταξη των αερολιμένων, ενώ καθίσταται εθνικής σημασίας για τη χώρα μας, αποτελώντας μοναδικό συγκοινωνιακό κόμβο στην καρδιά των Κυκλάδων, αναφέρει ο δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος.

Η ίδια η Πάρος αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο ως τουριστικός προορισμός (destination), αφού θα μπορεί πλέον να προσελκύσει περισσότερες αεροπορικές εταιρείες και συχνότερες πτήσεις, παρέχοντας σε χιλιάδες επισκέπτες μια αναβαθμισμένη επιβατική εμπειρία.

Στα οφέλη από το νέο αεροδρόμιο συγκαταλέγονται η αύξηση της απασχόλησης με τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν τόσο κατά την εκτέλεση των έργων, όσο και κατά τη λειτουργία του αεροδρομίου, η αύξηση της αξίας της γης και των περιουσιών και η προσέλκυση νέων επενδύσεων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας της ιδιαίτερης τοπικής φυσιογνωμίας.

Κυρίως όμως, η εξυπηρέτηση των πολιτών της Πάρου, οι οποίοι πλέον αποκτούν αμεσότερη πρόσβαση στην ηπειρωτική χώρα, σε υπηρεσίες υγείας και άλλες κεντρικές υπηρεσίες.

Ειδήσεις σήμερα:Αύριο οι ανακοινώσεις για το κλείσιμο των σχολείων – Τα σενάρια που εξετάζονταιΠΟΥ: Έχουμε ενθαρρυνθεί από τα αποτελέσματα του εμβολίου, βλέπουμε πρόοδο3.038 νέα κρούσματα – 725 στη Θεσσαλονίκη και 697 στην Αττική .

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο banksnews-.gr

Related posts

Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε 130.000 αγρότες

banksnews

Διπλή η φοροελάφρυνση για αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες το 2021

banksnews

ΛΑΜΨΑ: Προσφυγή στα δικαστήρια για τη δήθεν πώληση της «Μεγάλης Βρεταννίας»

banksnews

«Ανάσα» για τους τευτλοπαραγωγούς: Θα λάβουν τη Συνδεδεμένη Ενίσχυση

banksnews

Στουρνάρας – κορωνο-ομόλογο: Χωρίς συμφωνία η Ευρώπη πάει για νέα κρίση χρέους

banksnews

120 δόσεις: Μέχρι πότε μπορείτε να επανενταχθείτε

banksnews

Πετρέλαιο θέρμανσης: Kάτω από 1 ευρώ ξεκινά η διάθεση

banksnews

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. Ενημέρωση για την ολοκλήρωση τιτλοποίησης απαιτήσεων από δάνεια

banksnews

ΟΠΕΚΑ: 1.000 ευρώ επίδομα σε μητέρες – Διαβάστε αν το δικαιούστε

banksnews