Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέος CEO στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου ο γερουσιαστής Andreas Borgeas

Ο Όμιλος EUNICE ανακοινώνει ότι ο Andreas Borgeas, πρώην μέλος της Γερουσίας στη πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, εντάσσεται στο δυναμικό του ως Διευθύνων Σύμβουλος του Greece-Africa Power (GAP), το διακρατικό έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Eunice, από τη νέα του θέση, ο κ. Borgeas θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών για την προώθηση της διεθνούς κοινοπραξίας, σε συνεργασία με τις ηγεσίες από Ελλάδα, Αίγυπτο και Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ των δύο ηπείρων, Ευρώπης και Αφρικής. Η κοινοπραξία για τον GAP συνεχίζει να επεκτείνει το πλέγμα των συνεργειών της, εντάσσοντας νέα μέλη με σημαντική εμπειρία σε παρόμοια έργα διεθνούς κλίμακας.

Ο ελληνοαμερικανικής καταγωγής, Andreas Borgeas, έχει υπηρετήσει σε μια σειρά από δημόσια αξιώματα, συμπεριλαμβανομένου της θητείας του ως εξέχον μέλος της Γερουσίας με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα (2018-2022) και ως ομοσπονδιακά διορισμένος επίτροπος στην επιτροπή για τις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας, στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας υπερασπίστηκε σθεναρά τις ελληνικές θέσεις σε καίρια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Ο Andreas Borgeas Ph.D. αποτέλεσε υπότροφος Fulbright στην Ελλάδα, ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στo Πανεπιστήμιo Harvard, στη Νομική Σχολή Georgetown και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Andreas Borgeas, Δ/νων Σύμβουλος του Greece-Africa Power, δήλωσε: «Αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή η συστράτευσή μου σε ένα έργο ζωτικής σημασίας για τα ελληνικά συμφέροντα, που αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού ηγέτη και κόμβου στην Ν/Α Μεσόγειο και στην Ευρώπη, με μια ομάδα που αποτελείται από καταξιωμένα στελέχη με μακρά εμπειρία και υψηλή τεχνική κατάρτιση. H Ελλάδα αποκτά έναν μοναδικό ρόλο για την προάσπιση της ενεργειακής αυτονομίας και ασφάλειας της Ευρώπης. Πιστεύω βαθύτατα ότι τώρα είναι η στιγμή της Ελλάδας!»

Ο Γιώργος Καλαβρουζιώτης Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου Eunice και Πρόεδρος του GAP, είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο γερουσιαστής Andreas Borgeas θα ηγηθεί της ομάδας του GAP. Για εμάς, η άνθιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια σημαντική αφετηρία για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε τομείς όπως η ενέργεια. Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Αιγύπτου, συγκεντρώνει ισχυρή υποστήριξη και από τις δύο πλευρές της Μεσογείου, χαρακτηρίζεται από σημαντικά πλεονεκτήματα, όσον αφορά τη κατασκευή, την γεωπολιτική αξία, την ενεργειακή αποτελεσματικότητα, την οικονομική βιωσιμότητα. Ο Γερουσιαστής Borgeas είναι ένα σπουδαίο & σημαντικό στέλεχος για την ομάδα μας και με χαρά τον καλωσορίζουμε στο όμιλο Eunice.»

Related posts

Public: Μεγαλώνει το δίκτυο iRepair και προωθεί πιστωτικές λύσεις

admin

Νέα ρύθμιση-ανάσα για τουριστικά γραφεία με εργασίες σε Ρωσία-Ουκρανία

admin

Energean: Αναβάθμιση στην αξιολόγηση του Carbon Disclosure Project

admin

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Deal με Μυτιληναίο για αγορά φωτοβολταϊκών πάρκων στη Ρουμανία

admin

Χαϊδά: Στην Κίνα το 50% των ελληνικών εξαγωγών μαρμάρου

admin

Viber: Εγιναν 1 δισ. κλήσεις στην Ελλάδα το 2021

admin

Τιτάν: Ενιαία ετήσια έκθεση απολογισμού 2021

admin

Prodea Investments: Ποιες είναι οι πρώτες επενδύσεις που έκανε με το πράσινο ομόλογο

admin

ΟΛΘ: Εσοδα 60,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

admin