Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Ντράγκι: Τα νοσοκομεία είναι πάλι υπό πίεση εξαιτίας των ανεμβολίαστων

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, σε αποψινή του συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε στην διαχείριση της πανδημίας κορονοϊού από την κυβέρνησή του.

“Τα νοσοκομεία μας είναι και πάλι υπό πίεση εξαιτίας των ανεμβολίαστων πολιτών. Εγκρίναμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 50 ετών, διότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο”, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, τα δύο τρίτα των ασθενών με κορονοϊό δεν έχουν εμβολιαστεί, και ότι οι ανεμβολίαστοι είναι και το 50% των ασθενών με Covid-19 που βρίσκονται στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

“Τα στοιχεία αυτά, μπορούν να γίνουν κατανοητά ακόμη πιο άμεσα, αν αναφέρουμε ότι οι ανεμβολίαστοι, συνολικά, δεν ξεπερνούν το 10% του πληθυσμού άνω των 12 ετών”, πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός εξήγησε, επίσης, ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να ανοίξει και πάλι, σήμερα τα σχολεία, διότι η ευρεία και μακρά χρήση της τηλεκπαίδευσης, “παράγει ανισότητες, οι οποίες μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις και στην μελλοντική, εργασιακή πορεία των ανθρώπων”.

“Θα αυξηθεί, σίγουρα, η προσφυγή στην τηλεκπαίδευση, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί τον κανόνα. Τι νόημα θα είχε, άλλωστε, να κλείσουμε τα σχολεία, αλλά τα παιδιά να πηγαίνουν κανονικά να αθλούνται ή το βράδυ να πάνε για πίτσα;”, διερωτήθηκε ο Ντράγκι. O Ιταλός υπουργός Παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι εξήγησε, δε, ότι το 99,2% των Ιταλών καθηγητών και δασκάλων, έχει εμβολιαστεί.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης κάλεσε και πάλι όλους τους Ιταλούς να εμβολιαστούν και επιβεβαίωσε ότι, τις επόμενες εβδομάδες, πολλά εμβολιαστικά κέντρα της χώρας θα μείνουν ανοικτά και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Ο Μάριο Ντράγκι, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της δημοκρατίας, η οποία θα ξεκινήσει σε δυο εβδομάδες. Όπως και σε ερωτήσεις, παράλληλα, που αφορούν την πιθανή, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, υποψηφιότητα και εκλογή του. “Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει όρεξη για δουλειά, μπορώ να πω ότι η κυβέρνηση προχωρά με αποτελεσματικό τρόπο”, τόνισε μόνο ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Τάχθηκε, τέλος, υπέρ ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για τον περιορισμό της τιμής της ενέργειας, με κοινές κινήσεις σειράς χωρών, για μαζική αγορά η φύλαξη αποθεμάτων ενέργειας. “Στο τέλος, ίσως, θα μπορούσε να το αποφασίσει μόνον μια ομάδα χωρών. Όσοι συμφωνούν να αναλάβουν την σχετική πρωτοβουλία”, ολοκλήρωσε ο Μάριο Ντράγκι.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Η Πολωνία εισηγείται 7η δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

banksnews

Τουρκία: Σε υψηλό δύο ετών ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

banksnews

Δυτική Όχθη: 270 Παλαιστίνιοι τραυματίες σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

banksnews

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ ζητά κινήσεις ”καλής θέλησης” από τις ΗΠΑ για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας

banksnews

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει την 1η Νοεμβρίου τον νόμο του Τέξας για τις αμβλώσεις

banksnews

Ο Πούτιν κράτησε σε απόσταση τον Μακρόν γιατί ο Γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε να κάνει PCR τεστ

banksnews

Ιταλία: “Eίναι η κρισιμότερη αναμέτρηση στην ιστορία μας”, δηλώνει ο κεντρώος Κάρλο Καλέντα

banksnews

Η Ρωσία αρνείται πως απάντησε γραπτώς στις ΗΠΑ

banksnews

ΗΠΑ: Σώμα ενόρκων θα εξετάσει εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ

banksnews