Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Βρετανία: Περιορίζεται η χρήση κινεζικών καμερών ασφαλείας σε κυβερνητικά κτίρια για λόγους ασφαλείας

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε οδηγία σήμερα σε κυβερνητικές υπηρεσίες να σταματήσουν να εγκαθιστούν κάμερες ασφάλειας και παρακολούθησης – που κατασκευάζουν εταιρείες που συνδέονται με την Κίνα – σε κτίρια ευαίσθητου χαρακτήρα, με την κυβέρνηση να επικαλείται κινδύνους για την ασφάλεια.

Η απόφαση λαμβάνεται μετά την επανεξέταση των “υφιστάμενων και μελλοντικών πιθανών κινδύνων ασφαλείας που σχετίζονται με την εγκατάσταση συστημάτων οπτικής επιτήρησης σε ακίνητη περιουσία της κυβέρνησης”, δήλωσε ο υπουργός Όλιβερ Ντάουντεν σε γραπτή ανακοίνωσή του προς το κοινοβούλιο.

“Η επανεξέταση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, υπό το φως της απειλής για το Ηνωμένο Βασίλειο και της αυξανόμενης ικανότητας και συνδεσιμότητας αυτών των συστημάτων, απαιτούνται πρόσθετοι έλεγχοι”, είπε ο Ντάουντεν.

Η βρετανική οδηγία ισχύει για τις κάμερες που κατασκευάζονται από εταιρείες που υπόκεινται σε κινεζικούς νόμους ασφαλείας και περιλαμβάνει οδηγίες προς τις υπηρεσίες να αποσυνδέσουν τέτοιες συσκευές από τα κεντρικά δίκτυα υπολογιστών και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τις αφαιρέσουν εντελώς.

Η ντιρεκτίβα δίνεται μήνες μετά την απαγόρευση που ζήτησαν δεκάδες βουλευτές πώλησης και χρήσης καμερών ασφαλείας που κατασκευάζονται από την Hikvision και την Dahua, δύο μερικώς κρατικές κινεζικές εταιρείες, λόγω των φόβων για το απόρρητο και των ανησυχιών ότι τα προϊόντα των εταιρειών συνδέονται με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Τα βρετανικά γραφεία τόσο της Hikvision όσο και της Dahua δεν απάντησαν αμέσως στα email του Reuters που ζητούσαν σχόλια.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει περιορισμούς στο εμπόριο και τη χρήση των καμερών που κατασκευάζονται από την Hikvision, τη Dahua και άλλες κινεζικές εταιρείες.

Η πλειονότητα των βρετανικών δημόσιων φορέων χρησιμοποιούν κάμερες παρακολούθησης που κατασκευάζονται από την Hikvision ή την Dahua, ανέφερε η οργάνωση υπεράσπισης της ιδιωτικότητας, η Big Brother Watch, τον Ιούλιο.

Ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Εσωτερικών και Επιχειρήσεων, είχαν εγκαταστήσει κάμερες Hikvision σε εμφανές σημείο στο μπροστινό μέρος των κτιρίων τους, τόνισε η οργάνωση.

Η δήλωση του Ντάουντεν ανέφερε ότι μετά την κυβερνητική επανεξέταση: “Υπηρεσίες έχουν λάβει οδηγίες να σταματήσουν την ανάπτυξη τέτοιου εξοπλισμού σε ευαίσθητες τοποθεσίες, όταν αυτός παράγεται από εταιρείες που υπόκεινται στον Εθνικό Νόμο Πληροφοριών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας”.

“Δεδομένου ότι τα ζητήματα ασφαλείας είναι πάντα πρωταρχικής σημασίας γύρω από αυτές τις τοποθεσίες, αναλαμβάνουμε δράση τώρα για να μην γίνει πραγματικότητα οποιοσδήποτε κίνδυνος ασφαλείας”.

-

Related posts

Ο Μπλίνκεν ζήτησε από τον ΥΠΕΞ της Κίνας να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

admin

Β. Ζελένσκι: Αν η Ρωσία προβεί σε δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές, δεν μπορεί να υπάρξουν συνομιλίες

admin

Κονβόι στρατιωτικών φορτηγών κατευθύνεται στα σύνορα με την Ουκρανία

admin

Η Ιταλία ακυρώνει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους περιφερειών με λίγα κρούσματα

admin

Η Ρωσία ετοιμάζει πλαστογράφηση “μαρτυριών” ότι οι “Ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας” κατέστρεψαν την Μαριούπολη

admin

Handelsblatt: Αναφορές για παράνομους κινεζικούς αστυνομικούς σταθμούς στην Ευρώπη θορυβούν τη γερμανική κυβέρνηση

admin

ΗΠΑ: Επαναπροσλήφθηκε αστυνομικός στην Ατλάντα που είχε σκοτώσει Αφροαμερικανό

admin

Νέο ρεκόρ εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα παρά την πανδημία

admin

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ “να είναι πιο ενεργές” για την αναβίωση της συμφωνίας στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

admin