Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Βρετανία: Καλοκαιρινά μαθήματα για αναπλήρωση ύληςΜεταρρυθμίσεις και μία επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 420 εκατ. λιρών από την κυβέρνηση Τζόνσον στα σχολεία, με την διαχείρηση να βρίσκεται στην ευχέρειά τους.

Το καθολικό άνοιγμα των σχολείων στην Αγγλία στις 8 Μαρτίου φέρνει στο προσκήνιο απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες, ούτως ώστε να εξομαλυνθούν οι επιπτώσεις του κορονοϊού στη παιδεία. Ήδη η κυβέρνηση Τζόνσον κάνει λόγο για επέκταση της σχολικής χρόνιας και δημιουργία θερινών τμημάτων για τους μαθητές, ενισχύοντας με επιπλέον 420 εκατομμύρια λίρες την παιδεία, φτάνοντας συνολικά τα 720 εκατομμύρια για το 2021. Ο Μπόρις Τζόνσον μάλιστα δήλωσε ότι με την χρηματοδότηση αυτή η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει “ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει πίσω” εξαιτίας της πανδημίας. Παρόλα αυτά ξεκαθάρισε ότι θα είναι στην ευχέρεια του κάθε σχολείου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το εάν θα κάνει επέκταση της σχολικής χρόνιας, επέκταση του σχολικού ωραρίου, αν θα δημιουργήσει θερινές τάξεις και ποιοι μαθητές θα συμμετάσχουν σε αυτές.

Αναλυτικά, από το πακέτο των 720 εκατομμυρίων λιρών για την εκπαίδευση, τα 302 θα διατεθούν στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τη δημιουργία θερινών τάξεων και εξωσχολικών δραστηριοτήτων, τα 200 στη διοργάνωση ιδιαίτερων μαθημάτων για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας, τα 200 για την επέκταση του προγράμματος υποτροφιών και επιδότηση διδάκτρων στους μαθητές άνω των 16. Τέλος 18 εκ. λίρες θα επενδυθούν στην ανάπτυξη της γλωσσικής εκμάθησης για προσχολικές ηλικίες.

Αλλαγές στην αξιολόγηση των μαθητών

Ήδη έχει ήδη γίνει γνωστό, δεν θα γίνουν φέτος εξετάσεις στα σχολεία. Ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Γουιλιαμσόν δήλωσε ότι αυτή τη χρονιά “θα στηριχτούμε στους ανθρώπους και όχι στους αλγόριθμους”, ξεκαθαρίζοντας ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την αξιολόγηση των μαθητών τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις, τα σωματεία των εκπαιδευτικών χαιρετίζουν την οικονομική ενίσχυση, αλλά παράλληλα εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με το κατά πόσο θα μπορούν να ανταπεξέλθουν τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές σε αυτό το βεβαρυμένο πρόγραμμα, μετά τη δύσκολη χρονιά της πανδημίας. Παράλληλα η αντιπολίτευση χαρακτήρισε την χρηματοδότηση “ανεπαρκή”, καθώς η εστίαση με το πρόγραμμα “Eat out to help out” είχε ενισχυθεί με 840 εκατομμύρια λίρες κατά την περσινή χρονιά.

Ζωή Κατζαγιαννάκη, Λονδίνο
- Deutsche Welle

Related posts

Η Ιταλία ανακοίνωσε 460 θανάτους από κορονοϊό την Πέμπτη και 23.696 νέα κρούσματα

banksnews

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Θα φτιάξουμε τα δημοσιονομικά μετά την κρίση του κορονοϊού

banksnews

Γαλλία: Με αργούς ρυθμούς υποχωρούν oι δείκτες της επιδημίας

banksnews

Βρετανία: Το εμβόλιο κατά της COVID-19 μπορεί να μεταφερθεί αεροπορικώς

banksnews

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων για τέταρτη συναπτή ημέρα

banksnews

ΥΠΕΞ-Ιω. Σμυρλής: Η ΕΕ πρέπει να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις βάσει των στόχων της

banksnews

Η Τουρκία δεν θα αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο, λέει ο υπ. Υγείας

banksnews

Αυστρία: Συνελήφθησαν άλλοι δύο ύποπτοι για την επίθεση στη Βιέννη

banksnews

Κύπρος: Το πρόγραμμα εμβολιασμού επιταχύνεται

banksnews