Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μόλις ένας στους 15 Αφρικανούς έχει ανοσοποιηθεί πλήρως κατά του κορονοϊού

Η Αφρική δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει την πανδημία covid-19, αν δεν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού της ως το τέλος του 2022, ωστόσο “οι ακραίες εμβολιαστικές διακρίσεις” έχουν αφήσει πίσω την ήπειρο, ανέφερε έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο εντοπισμός του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού στο νότιο τμήμα της Αφρικής έφερε ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση ότι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της covid-19 συμβάλλουν στην εμφάνιση νέων παραλλαγών, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να εξαπλωθούν σε χώρες όπου το ποσοστό ανοσοποίησης είναι πολύ μεγαλύτερο.

Μόνο πέντε από τις 54 χώρες της Αφρικής βρίσκονται σε καλό δρόμο για να πετύχουν τον στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να εμβολιάσουν πλήρως κατά της covid-19 το 40% του πληθυσμού τους ως το τέλος του 2021, ανέφερε στην έκθεσή του το Ίδρυμα Mo Ibrahim.

Μόλις ένας στους 15 Αφρικανούς έχει ανοσοποιηθεί πλήρως κατά της covid-19, έναντι σχεδόν του 70% των κατοίκων των χωρών της G7, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιδρύματος.

“Από την αρχή της κρίσης το Ίδρυμά μας και άλλες αφρικανικές φωνές προειδοποιούν ότι μια μη εμβολιασμένη Αφρική μπορεί να γίνει το τέλειο εκκολαπτήριο παραλλαγμένων στελεχών”, πρόσθετε η έκθεση.

“Η εμφάνιση του στελέχους Όμικρον μάς θυμίζει ότι η covid-19 παραμένει μια παγκόσμια απειλή και ότι ο εμβολιασμός όλου του κόσμου είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε”, σημείωσε. “Ωστόσο εξακολουθούμε να βιώνουμε ακραίες εμβολιαστικές διακρίσεις και η Αφρική έχει μείνει πολύ πίσω”.

Τα εμβόλια που έχουν σταλεί στην Αφρική είναι λίγα, καθώς οι ανεπτυγμένες χώρες διασφάλισαν πρώτες παραγγελίες από τις φαρμακευτικές εταιρείες ενώ ο μηχανισμός COVAX ξεκίνησε να διανέμει εμβόλια στις πιο φτωχές χώρες με αργούς ρυθμούς.

Η παράδοση των εμβολίων κατά της covid-19 στην Αφρική έχει επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες, όμως αυτά χορηγούνται με δυσκολία λόγω των περιορισμένων υποδομών των περισσότερων χωρών της ηπείρου και των ασθενών υγειονομικών συστημάτων.

Επίσης υπάρχει σύγχυση λόγω της σύντομης ημερομηνίας λήξης των εμβολίων που δωρίζουν άλλες χώρες στην Αφρική, εξαιτίας της οποίας χρειάστηκε να καταστραφούν πολλά από αυτά.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Ο Μενέντεζ καλωσόρισε την υποψηφιότητα του Τζορτζ Τσούνη – “Η Ελλάδα κρίσιμος σύμμαχος των ΗΠΑ”

banksnews

Merck & Co: Αντίστοιχα των εκτιμήσεων τα κέρδη, υψηλότερα οι πωλήσεις

banksnews

ΗΠΑ: Έτοιμες για “άλλα μέτρα” έναντι του Ιράν, χωρίς να εγκαταλείπουν τη διπλωματία

banksnews

Γερμανός λοιμωξιολόγος: Παρά την αύξηση των εμβολιασμών απαιτείται προσοχή διότι ο κορονοϊός μπορεί να αντεπιτεθεί

banksnews

Αιθιοπία: Ο στρατός ανακατέλαβε την πόλη Λαλιμπέλα, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco

banksnews

ΕΜΑ: Ξεκίνησε η αξιολόγηση του εμβολίου των Sanofi/GSK κατά της covid-19

banksnews

ΗΠΑ – Κίνα: Ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ επιβεβαίωσε ότι τα τηλεφωνήματά του στην Κίνα ήταν γνωστά σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ

banksnews

Το στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού μπορεί να επικρατήσει στις ΗΠΑ το καλοκαίρι

banksnews

ΗΠΑ: Ποινικές κατηγορίες σε βάρος δύο Ιρανών για προσπάθεια ανάμειξης στις εκλογές του 2020

banksnews