Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μυτιληναίος: Οι μεγάλες εταιρείες να στηρίξουν την ελληνική οικονομία και τη χώρα

«Η πανδημία άλλαξε τον κόσμο κι έφερε ανακατατάξεις: πολιτικές, προτεραιότητες, νοοτροπίες, απόψεις, οικονομικά υποδείγματα. Η κρίση αναμένεται είναι συντριπτική, αλλά η χώρα μας κατάφερε να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση στην πρώτη φάση ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Ωστόσο, αυτά που έπονται φαίνεται ότι αποτελούν μεγαλύτερη πρόκληση» ανέφερε ο

Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας στην τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας

, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε ότι «Μπροστά σε αυτή την πρόκληση, οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να ανταποκριθούν και ειδικά όσοι έχουν τα εχέγγυα να στηρίξουν την ελληνική οικονομία και τη χώρα. Αυτό έκανε η Mytilinaios όλο αυτό το διάστημα. Καταφέραμε να κρατήσουμε τον οργανισμό από νωρίς σε ετοιμότητα».

Λειτουργήσαμε ορθά, έγκαιρα και αποτελεσματικά είπε ο κ. Μυτιληναίος αναφέροντας οτι η πρώτη εσωτερική επικοινωνία έγινε στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν ακόμα κανείς στην Ευρώπη δεν φοβόταν.

«Εφαρμόσαμε πολιτικές και πρωτόκολλα που θωράκισαν τους ανθρώπους και τη λειτουργία μας. Δεν κάναμε εκπτώσεις στην ασφάλειά μας και αυτός ήταν και ο λόγος που “μείναμε ανοικτοί”. Και αυτό είναι το βασικότερο όπλο στη φαρέτρα μας. Την ώρα που ακόμα και ανταγωνιστές της ανά τον κόσμο “κατέβασαν” τους διακόπτες μείναμε ανοικτοί, διασφαλίζοντας αδιάλειπτη συνέχιση της παραγωγής για εμάς, διατήρηση της αλυσίδας εργασίας και ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας» σημείωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Mytilinaios.

H Mytilinaios επιπλέον διασφάλισε σημαντική ρευστότητα και άρα επιπλέον θωράκιση στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Οσον αφορά τις επιδόσεις του 2019 τα γεγονότα που επεσήμανε ιδιαίτερα ήταν:

-Η θεμελίωση του νέου εργοστασίου με καύσιμο το φυσικό αέριο, έναν από τον πιο αποδοτικούς στην Ευρώπη-Η επιτυχημένη έκδοση του Ευρωομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με ποσοστό μεγαλύτερο του 35% ξένων επενδυτών να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία, και με επιτόκιο στο 2,5%, ένα από τα χαμηλότερα επιτόκια στις Ευρωπαϊκές αγορές κεφαλαίου και το καλύτερο επιτόκιο που έχει κάνει ποτέ ελληνική εταιρεία, στην πρώτη της έκδοση.-Η ηγετική θέση της Mytilinaios στο ΦΑ με μερίδιο αγοράς 37%, ξεπερνώντας την ΔΕΠΑ και κατακτώντας τη θέση του μεγαλύτερου εισαγωγέα LNG της χώρας για το 2019 – η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που κατάφερε κάτι τέτοιο.-Η πρωτιά της Protergia που ξεπέρασε το 5,5% και άγγιξε τους 200Κ πελάτες και σήμερα πλησιάζουμε τους 250Κ-Η εξαγορά του 60% της Zeologic, που παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα επεξεργασίας υγρών και στερεών αποβλήτων-Η απόκτηση του 100% της METKA EGN, με παρουσία πια και στις 5 ηπείρους-Η εξαγορά της ΕΠΑΛΜΕ, ενισχύοντας την παραγωγή Αλουμινίου και διευρύνοντας την πελατειακή μας βάση, εναρμονιζόμενοι πάντα με τις διεθνείς επιταγές και τάσεις-Η ένταξη του Τομέα Μεταλλουργίας στην Πρωτοβουλία Υπεύθυνης Διαχείρισης Αλουμινίου (ASI) ως μέλος Παραγωγής & Μεταποίησης
Όσο αφορά τις προοπτικές για το 2020 ο κ. Μυτιληναίος είπε οτι διοίκηση και εργαζόμενοι, κάνουν φοβερή προσπάθεια σε δυσκολες συνθήκες ώστε – με πολλές αιρέσεις για προφανείς λόγυς λόγους –να πλησιάσουμε φετος, τον κύκλο εργασιών και τα αποτελέσματα του 2019. «Δεν ξέρω πόσες ελληνικές εταιρείες ότι θα το καταφέρουν, ελπίζω πολλές, αλλά δεν το βλέπω. Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι εκεί θα είμαστε, γι αυτό αναφέρθηκα στις αιρέσεις, όμως θα το προσπαθήσουμε» είπε προσθέτοντας «Θέλω να είστε σίγουροι, ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε και προσπαθούμε, ώστε το 2020 να είναι σαν το 2019».

Αναφερόμενος στο μέρισμα είπε πως «Σταθμίσαμε τα πάντα και προχωρήσαμε στην απόφαση που είχαμε αρχικά πάρει. Τώρα που βλέπουμε ότι η έξαρση του ιού υποχωρεί, πήραμε τη σωστή απόφαση και κάνουμε το καλύτερο για τους μετόχους μας, επισημαίνοντας πως εταιρείες όπως η Shell μείωσαν το μέρισμα».

Ειδήσεις σήμεραΗ Φινλανδία απορρίπτει την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο ΑνάκαμψηςΕπίθεση με βιτριόλι: Σε κομβικό σημείο οι έρευνες – Εκτάκτως στο «Θριάσιο» οι αστυνομικοί«Βουτιά» στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά την παρέμβαση της ΕΚΤ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο banksnews-.gr

Related posts

Wall Street: Άνοδος με αιχμή την τεχνολογία – Αγγίζει τις 4.200 μονάδες ο S&P 500

banksnews

ΕΛΣΤΑΤ: Ύφεση 8,2% και όχι 10,5% το 2020

banksnews

Υπουργείο Ναυτιλίας: Τον Μάρτιο η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού και επιδόματος ανεργίας ναυτικών

banksnews

Παρατείνεται μέχρι το Σεπτέμβριο το όριο των €50 για τις ανέπαφες συναλλαγές 

banksnews

Δύο νέα μεγάλα καταστήματα Public ενώνονται με αυτά της MediaMarkt

banksnews

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πληρωμή 4,4 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους αγρότες

banksnews

Χένρι Χόλτερμαν: Ολλανδός το νέο αφεντικό της Ελλάκτωρ

banksnews

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Έρχονται επιχορηγήσεις 20.000 ευρώ για επιχειρήσεις της Αττικής

banksnews

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Έκπτωση 40% για τα ενοίκια των φοιτητών – 800 ευρώ σε περισσότερους εργαζόμενους

banksnews