Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήρια δερματοπάθεια ψαράδων στη Σενεγάλη – Δεν είναι μεταδοτική νόσος, λέει το υπουργείο Υγείας

Οι αρχές της Σενεγάλης προσπαθούν ακόμη να διαλευκάνουν τη μυστηριώδη δερματική ασθένεια που έχει προσβάλει πάνω από 1.000 ψαράδες εδώ και μία εβδομάδα στην περιοχή του Ντακάρ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Προς το παρόν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να πρόκειται για ιογενή, μεταδοτική νόσο. Η υγεία όλων των ασθενών βελτιώθηκε και μόνο ένας, από τους 1.004 που παρουσίασαν συμπτώματα, παραμένει ακόμη στο νοσοκομείο, είπε ο υπουργός Αμπντουλαγιέ Ντιουρ Σαρ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ωστόσο, παραμένει ακόμη άγνωστη η αιτία του κακού. Οι ψαράδες, στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, φέρουν φλύκταινες, κάποιες φορές εντυπωσιακών διαστάσεων, στο πρόσωπο και τα άκρα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Αμπντού Καρίμ Σαλ είπε ότι ενδέχεται για τη δερματοπάθεια αυτή να ευθύνεται κάποιο είδος άλγης.

“Δεν υπάρχει καμία δευτερεύουσα μόλυνση, με άλλα λόγια (η ασθένεια) δεν μεταδίδεται. Και δεν υπάρχει κίνδυνος από την κατανάλωση ψαριών”, τόνισε ο υπουργός Υγείας. “Τα αποτελέσματα των βιολογικών εξετάσεων δεν αποκάλυψαν την αιτία, όμως είναι σε εξέλιξη και άλλες έρευνες”, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος διευκρίνισε ότι από την ανάλυση των δειγμάτων που είχαν ληφθεί δεν διαπιστώθηκε καμία χημική ή τοξική μόλυνση του νερού ή των ψαριών. Αναμένεται να γίνουν αναλύσεις και στα φύκια αφού, σύμφωνα με τους αλιείς, η εμφάνιση της ασθένειας συνέπεσε με μια αύξηση της άλγης στην περιοχή. Το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Πανεπιστημίου Σεΐχ Αντα Ντιόπ του Ντακάρ σχεδιάζει επίσης να λάβει δείγματα από τα καύσιμα των αλιευτικών σκαφών και από τα δίχτυα που χρησιμοποιούν οι ψαράδες.

Πολλοί αλιείς διαμαρτύρονται γιατί οι πωλήσεις των προϊόντων τους έπεσαν κατακόρυφα αφού σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκαν μηνύματα που προέτρεπαν τον κόσμο να μην καταναλώνει ψάρια για ένα διάστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, η αλιεία είναι μια δραστηριότητα από την οποία εξαρτώνται άμεσα 53.000 θέσεις εργασίες και έμμεσα άλλες 540.000 στη Σενεγάλη.

-

Related posts

Η “διπλωματία των γαμπρών”: Τούρκος επιχειρηματίας ζητά από υπουργούς του Τραμπ εμπορικές συμφωνίες

banksnews

Βρετανία: Ανακάμπτει ο ΡΜΙ υπηρεσιών τον Αύγουστο

banksnews

Ιταλία: Μάσκα τουλάχιστον μέχρι τέλη Ιουλίου σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοικτούς με πολυκοσμία

banksnews

Χιλιάδες Γερμανοί στους δρόμους κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό

banksnews

Στη Δανία ένα ρομπότ κάνει διαγνωστικά τεστ

banksnews

Εκπρόσωπος ΕΛΚ: H Ελλάδα έχει δίκιο – Πιθανές οι κυρώσεις στην Τουρκία αν συνεχίσουν οι παραβιάσεις ΑΟΖ

banksnews

Νέο μέτωπο γαλλο-τουρκικής αντιπαράθεσης στην Αφρική

banksnews

Γερμανία: Μικρή αύξηση της ανεργίας τον Μάιο

banksnews

Ισραηλινό μαχητικό πέταξε κοντά σε ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος πάνω από τη Συρία – Τραυματίστηκαν επιβάτες

banksnews