Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μπ. Πιστόριους: Τα κενά στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να καλυφθούν πριν το 2030

Ο στρατός της Γερμανίας δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τα υπάρχοντα κενά μέχρι το 2030, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, καθώς το Βερολίνο επιδιώκει να ανανεώσει τις ένοπλες δυνάμεις του μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έπειτα από δεκαετίες παραμέλησης.

“Όλοι γνωρίζουμε ότι τα υπάρχοντα κενά δεν μπορούν να καλυφθούν πλήρως μέχρι το 2030… Θα χρειαστούν χρόνια. Όλοι το γνωρίζουν αυτό”, δήλωσε ο Πιστόριους σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag, όπως μεταδίδει το Reuters.

Έπειται από δεκαετίες υποεπενδύσεων μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Bundeswehr βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν από ένα χρόνο, δεδομένου ότι τα όπλα και τα πυρομαχικά που δόθηκαν στην Ουκρανία δεν έχουν ως επί το πλείστον ακόμη αντικατασταθεί, λένε οι ειδικοί.

Ο Πιστόριους απέρριψε περαιτέρω παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία από τα αποθέματα της Bundeswehr, πέραν των ανακοινωθέντων δεσμεύσεων.

“Για να το θέσω ευθέως, όπως και άλλα κράτη, έχουμε περιορισμένα αποθέματα. Ως ομοσπονδιακός υπουργός Άμυνας, δεν μπορώ να τα δώσω όλα”, δήλωσε.

Ο υπουργός, ο οποίος διορίστηκε νωρίτερα φέτος, δήλωσε ότι η αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του ΝΑΤΟ για δαπάνες 2% της εθνικής παραγωγής, από περίπου 1,5% που είναι σήμερα, αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητά του.

“Εάν αυτό ξεκινήσει στο τέλος της (νομοθετικής) περιόδου, τότε θα ήμουν ικανοποιημένος”, πρόσθεσε.

Η Γερμανία σχεδιάζει επίσης μια ναυτική αποστολή στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού το επόμενο έτος και εντείνει τις συνεργασίες της με χώρες της περιοχής, όπως η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Ινδία, η Ινδονησία, η Νότια Κορέα και η Σιγκαπούρη, είπε, λέγοντας ότι η ελευθερία κινήσεων της Ευρώπης στις θάλασσες εκεί “αμφισβητείται πάρα πολύ”.

Related posts

Μήνυμα Νορβηγίας προς Τουρκία: Δεν υπάρχει λόγος να καθυστερεί η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Ισπανία: Επιτάχυνε στο 4,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

admin

Οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν 20 τετρ. χλμ. γύρω από την Μπαχμούτ – Οι Ρώσοι προωθούνται εντός της πόλης

admin

Τα αραβικά κράτη θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στην επίλυση της κρίσης στη Συρία

admin

Στόλτενμπεργκ: Οι λεπτομέρειες για τις μελλοντικές εγγυήσεις ασφαλείας της Ουκρανίας μένει να αποφασιστούν

admin

Σταθερά ανοδική πορεία των ελληνικών επιστημονικών δημοσιεύσεων στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης

admin

Η δίωξη Τραμπ στέλνει “κάκιστο μήνυμα” στον κόσμο αναφορικά με την αμερικανική Δικαιοσύνη, δηλώνει ο τέως αντιπρόεδρος Πενς

admin

Βόρεια Κορέα: Δορυφορικές εικόνες υποδεικνύουν αύξηση της δραστηριότητας στην πυρηνική εγκατάσταση Γιονγκμπγιόν

admin

Ζελένσκι από διάσκεψη Μονάχου: Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική από την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ

admin