Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπαίνει στην Trade Estates η Μαριάννα Λάτση

Συμμετοχή στην Trade Estates, η οποία οδεύει προς το χρηματιστήριο, αποκτά η Μαριάννα Λάτση. Μέσω του family office της, σύμφωνα με πληροφορίες, παίρνει το 4,2% της ΑΕΕΑΠ έναντι 8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Φουρλή προγραμματίζει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή της Trade Estates μέσα στον Οκτώβριο του 2023.

Πρόσφατα ο πρόεδρος του ομίλου Β. Φoυρλής, στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης αναλυτών για το α’ εξάμηνο της χρονιάς, ανέφερε πως η κατάθεση του πληροφοριακού δελτίου για την έκδοση νέων μετοχών με στόχο την εισαγωγή της εταιρείας στο ΧΑ είναι θέμα ημερών.

Η εταιρεία διεκδικεί το Smart Park της Reds και σύμφωνα με τον κ. Φoυρλή η διαπραγμάτευση είναι σε προχωρημένο στάδιο. Εφόσον οριστικοποιηθεί η εξαγορά, το asset θα συμπεριληφθεί στο πληροφοριακό δελτίο της δημόσιας προσφοράς για την Trade Estate.

Τότε μάλιστα είχε παραδεχτεί ότι διατηρούνται επαφές για πιθανό νέο private placement μετοχών της Trade Estate, πριν το IPO.

Η ανακοίνωση 

Ο Όμιλος Fourlis και το Latsco Family Office ανακοινώνουν τη σύναψη συμφωνίας για τη συμμετοχή της Latsco Hellenic Holdings Sarl στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ. Συγκεκριμένα, η Latsco Hellenic Holdings Sarl αποκτά το 4,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, απο την εταιρεία TRADE LOGISTICS ABEE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Fourlis έναντι ποσού €8.000.000.

Το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ ανήκει κατά 83,9% στον Όμιλο Fourlis και κατά 11,9% στην Autohellas του Ομίλου Βασιλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Trade Estates ΑΕΕΑΠ είναι στη διαδικασία εισόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσω δημόσιας προσφοράς, διαδικασία που προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Fourlis A.E. Συμμετοχών κ. Βασίλειος Φουρλής δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή της Latsco Hellenic Holdings Sarl στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ. Η συμμετοχή αυτή είναι στρατηγικής σημασίας ιδιαίτερα, τόσο λόγω της εκτενούς εμπειρίας του Latsco Family Office στην αγορά ακινήτων στην χώρα μας και διεθνώς, όσο και εν όψει της επικείμενης δημόσιας προσφοράς της Trade Estates ΑΕΕΑΠ και της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η επιλογή του Latsco Family Office να επενδύσει μαζί μας στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ, αποτελεί επιβεβαίωση για την ποιότητα των ακινήτων και τη στρατηγική της εταιρείας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Latsco Family Office, κ. Δημήτρης Αφεντούλης αναφερόμενος στη συναλλαγή δήλωσε: «To Latsco Family Office, μέσω του επενδυτικού του βραχίονα Latsco Hellenic Holdings Sarl, συνεχίζει να επενδύει σε επιλεγμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα σε εταιρείες που διαφοροποιούνται επιτυχημένα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, διαμορφώνοντας ουσιαστικά την αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται. Η επένδυση μας στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ, η οποία αποτελεί συνέχεια άλλων επενδύσεων του Latsco Family Office στον ευρύτερο τομέα των ακινήτων, βασίζεται στην αναγνώριση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου των ακινήτων και των συμβάσεων της εταιρείας και αντανακλά την πλήρη εμπιστοσύνη μας προς τον κ. Βασίλη Φουρλή και την διοίκηση της εταιρείας».

Related posts

EDP Renewables: Στα €467 εκατ. τα καθαρά κέρδη του πρώτου 9μήνου

admin

B&F: Αναβάλλεται η Συνέλευση των ομολογιούχων

admin

Επενδυτικές κινήσεις στα ακίνητα από Centric

admin

Motor Oil: Συνεργασία της «Πράσινο λάδι» με Avin-Shell για βιώσιμα καύσιμα

admin

Εκλεισε το ντιλ Εθνικής-Epsilon Net, ποιοι είναι οι όροι

admin

Η Sunlight παρουσιάζει το σύστημα παρακολούθησης μπαταριών, KnoWi

admin

ΕΕΕΠ: Έρευνα για το προφίλ των παικτών τυχερών παιγνίων

admin

H Axia σύμβουλος της Cepal για πώληση επιχειρηματικών δανείων στην Optima Bank

admin

Αυξάνουν τη χωρητικότητα των δικτύων τους Cosmote και OteGlobe

admin