Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπέρνι Μέιντοφ: Οι δέκα Έλληνες που έχασαν 600.000.000 ευρώ

Η ιστορία δεν γράφεται με αν και υποθέσεις, έστω και αν πρόκειται για περιπτώσεις ιδιαίτερων ανθρώπων που σπάνια μιλάνε και προφανώς κανείς εκτός ίσως από την τελευταία του σύζυγο, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ποια ήταν η διάθεση του Καρόλου Φιξ, εκείνο το παγωμένο απόγευμα του 2008, στο χιονισμένο Γκστάαντ της Ελβετίας.

Το σαλέ του, ένα από τα πλέον γνωστά και εμβληματικά στο διάσημο χειμωνιάτικο θέρετρο με εκπληκτική θέα στην κοιλάδα του Σάανεν ήταν από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, η μόνιμη κατοικία του δαιμόνιου χημικού που εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο επιχειρηματία και επενδυτή.

Η διαφορά ώρας μεταξύ Γκστάαντ και Νέας Υόρκης είναι επτά ώρες,  οπότε το τηλέφωνο του αείμηστου Κάρολου Φιξ χτύπησε πιθανότατα γύρω στις έξι το απόγευμα της 11ης Δεκεμβρίου, για να πληροφορηθεί από τους πρώτους τα άσχημα νέα.

«Κάτι έγινε. Συλλάβανε τον Μπέρνι, γίνεται χαμός εδώ και εμείς χάσαμε πάνω από πεντακόσια εκατομμύρια, ίσως περισσότερα» ήταν τα λόγια που άκουσε από τον συνομιλητή του.

Όταν είσαι 81 ετών, μια τέτοια είδηση  μπορεί να αποβεί μοιραία.

Δεν είναι και λίγο να μαθαίνεις ότι το επενδυτικό σου fund, στο οποίο εσύ αλλά και ισχυροί φίλοι σου από την Ελλάδα επένδυσαν μεγάλα ποσά έπεσε θύμα της μεγαλύτερης οικονομικής κομπίνας που στήθηκε ποτέ.

Ανάμεσα τους μέλη της οικογένειας Γουλανδρή, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, οι εφοπλιστές Παναγιώτης Τσάκος και Βίλυ Παναγιωτίδης, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η οικογένεια Μαρινόπουλου, ο Γιώργος Κόβας και οι πολύ στενοί του φίλοι, Ζάχος Χατζηφωτίου και Τάκης Θεοδωρακόπουλος

Το σοκ ήταν μεγάλο, εδικά για ένα μυαλό που ζύγιζε οκάδες όπως του Φιξ, σύμφωνα με ισχυρό επιχειρηματία που είχε εντυπωσιαστεί συνομιλώντας μαζί του πολλές φορές για επενδύσεις.

Τελικά όσο δαιμόνιος μάνατζερ και αν ήταν, ο Κάρολος Φιξ και οι φίλοι του από την Ελλάδα «υπέκυψαν» μαζί με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, τον Τζέφρι Κάτσεμπεργκ και εκατοντάδες άλλους οικονομικά ισχυρούς από όλο τον κόσμο στην «πυραμίδα» που είχε στήσει ο δαιμόνιος Μπέρνι Μέιντοφ.

Είχε μπει για τα καλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι με την οικογενειακή εταιρία επενδύσεων, την Fix Asset Management, με ποσό που ακόμη και σήμερα παραμένει αδιευκρίνιστο, αφού στις αρχές του 2009 είχε γραφτεί ότι ήταν τετρακόσια εκατομμύρια, ενώ λίγο αργότερα έτερες πηγές τα ανέβασαν στα εξακόσια.

Related posts

Τράπεζες: Στον «πάγο» οι αυξήσεις στις προμήθειες των συναλλαγών

banksnews

Airbnb: Οι πέντε top προορισμοί στην Ελλάδα

banksnews

Σύνοδος Κορυφής: Αγωνία στις Βρυξέλλες – Ποιοι «κλωτσάνε» στη νέα πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης

banksnews

Wall Street: Με ιστορικά υψηλά υποδέχθηκαν τον μήνα S&P και Nasdaq

banksnews

Επιδότηση δανείων: Στη βουλή το νομοσχέδιο – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης

banksnews

Βρούτσης: Ψηφιακά θα εκδίδονται οι συντάξεις χηρείας και ΟΓΑ που εκκρεμούν από 1.1.2017

banksnews

Υπ. Περιβάλλοντος: Τρίμηνη παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για τακτοποίηση αυθαιρέτων

banksnews

SOS: Κάτω από 1 ευρώ/λίτρο το πετρέλαιο κίνησης!

banksnews

Washington Post: Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι προστατεύονται από το κράτος, στις ΗΠΑ απολύονται

banksnews