Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης – Ανακοινώσεις «έκπληξη» στη ΔΕΘ: Προτεραιότητα σε μεσαία τάξη και ασθενέστερους

«Ρελάνς» οικονομικών μέτρων σχεδιάζει το Μαξίμου ενόψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού

Κυριάκου Μητσοτάκη 

σήμερα, Σάββατο, από την

ΔΕΘ

.

Η λίστα των μέτρων «κλείδωσε» χθες, αλλά ο πρωθυπουργός κουβαλάει στις βαλίτσες του στη Θεσσαλονίκη και εισηγήσεις, η τύχη των οποίων θα κριθεί την τελευταία στιγμή και θα περιέχουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού, πέραν και πάνω από όσα έχουν ήδη ως τώρα διαρρεύσει πως εξετάζονται.

Πέραν από τα αυξημένα δημοσιονομικά περιθώρια λόγω της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης ανάκαμψης της οικονομίας το 2021, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει μέτρα που δείχνουν προς όλους ότι «κανείς δεν θα μείνει πίσω» τώρα που ήρθε η ανάπτυξη.

Με στόχο τη στήριξη και βελτίωση της θέσης των μεσαίων και των οικονομικά ασθενέστρων, το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός αναμένεται να περιλαμβάνει εξαγγελίες όπως, μεταξύ άλλων, και οι εξής:

  • αναστολή εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022 στον ιδιωτικό τομέα
  • μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 24% στο 22%
  • μείωση ασφαλιστικών εισφορών -και μεγαλύτερη από όσο αναμενόταν- που θα οδηγήσει σε άμεση αύξηση των μισθών: μίωση κρατήσεων 3,5% αντί 3% που σχεδιαζόταν για κρατήσεις υπέρ κύριας σύνταξη, αλλά και επιπλέον 0,6% στις κρατήσεις για την επικουρική ασφάλιση, έναντι 0,5% που είχε ήδη δρομολογηθεί
  • διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου για νοικοκυριά που πλήττονται από τις ανατιμήσεις ρεύματος
  • διεύρευνση των ορίων και των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης. Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι επιδοτούνται και όσοι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο. Ωστόσο συζητείται εναλλακτικά μείωση του ΕΦΚ των καυσίμων και οι αποφάσεις ίσως μετατεθούν για Οκτώβριο, πριν αρχίσει η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο φόρο.

Δεδομένο θεωρείται ότι θα υπάρξει νέα μείωση στον

ΕΝΦΙΑ

, τροφοδοτούμενη από τη διεύρυνση του χάρτη των αντικειμενικών αξιών, αλλά και από την καλύτερη της αναμενόμενης επίδοση της οικονομίας.

Στο τραπέζι βρίσκονται διάφορα εναλλακτικά σενάρια με νέα μέση μείωση του φόρου 8% από το 2022, κλιμακωτές μειώσεις σε συνάρτηση με την αξία της ακίνητης περιουσίας οι οποίες μπορεί και να ξεπερνούν στα χαμηλά κλιμάκια ακόμα και το 20% αλλά και «μείωση» στον συμπληρωματικό φόρο.

Eιδικό κεφάλαιο στην αποψινή πρωθυπουργική ομιλία θα είναι οι νέοι. Στο πλαίσιο αυτό, στην ομιλία του Πρωθυπουργού αναμένεται να υπάρξουν ειδικές εξαγγελίες για σύγχρονα προγράμματα κατάρτισης, αλλά και για την επιδότηση start-up επιχειρήσεων.

Διαβάστε την συνέχεια στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στο επίκεντρο οι νέοι και η απασχόληση – Παρεμβάσεις και για τις ανατιμήσειςΈλενα Πολυχρονοπούλου: Ψάχνουν διασυνδέσεις με κυκλώματα ναρκωτικών έως την Λατινική ΑμερικήΕπίθεση με βιτριόλι: Τα στοιχεία που δείχνουν την εμμονή της Έφης με την Ιωάννα

Related posts

Καφούνης: Βελτιωμένες οι πωλήσεις στις φετινές θερινές εκπτώσεις

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με άνοδο μετά τα καλά νέα για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

banksnews

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

banksnews

ΟΤΕ: Αυτοί είναι οι διεκδικητές για την Telekom Romania

banksnews

Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της Attica Bank ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος

banksnews

Έρχονται ακόμα υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο – Τι οδηγεί το ράλι

banksnews

ΕΡΓΑΝΗ – Αναστολή συμβάσεων: Νέες προθεσμίες υποβολής δήλωσης για ορισμένες επιχειρήσεις

banksnews

Wall Street: Η αβεβαιότητα για τους δασμούς καθήλωσε τις αγορές

banksnews

Λαγκάρντ: Η πρόοδος στον εμβολιασμό θα εκτινάξει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

banksnews