Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με όχημα τις ESG επενδύσεις και κατεύθυνση την ανάπτυξη (pics)

Στην εποχή της βιωσιμότητας το περιβάλλον βρίσκεται στο επίκεντρο όχι μόνο σε κοινωνικό επίπεδο αλλά και σε επιχειρηματικό. Η θέσπιση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) των Ηνωμένων Εθνών έχει διαμορφώσει μια νέα αντίληψη σχετικά με το ρόλο των εταιρειών.

Μέσω των δεικτών ESG (Environmental, Social and Governance) που καταγράφουν επιδόσεις σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης αποτυπώνεται η ικανότητα των εταιρειών να δημιουργούν αξία και να διαμορφώνουν αποτελεσματικές στρατηγικές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Οι πληροφορίες συνυπολογίζονται από τους επενδυτές για να διαμορφώσουν μια συνολική άποψη για την ανθεκτικότητα και την ετοιμότητα µιας εταιρείας να διαχειριστεί τις αλλαγές στο περιβάλλον που δραστηριοποιείται.

Σε συνδυασμό με τα χρηματοοικονομικά στοιχεία, επιτρέπουν στους επενδυτές να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της κάθε εταιρείας, και να κατανοήσουν την δυνατότητά της στην αξιοποίηση των νέων ευκαιριών.

Με βάση τα παραπάνω οι επενδύσεις με κριτήρια ESG είναι μονόδρομος για την οικονομία και την ανάπτυξη.

Δημιουργία αξίας

Η Premia Properties που δραστηριοποιείται στον κλάδο ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων φιλοδοξεί να είναι μεταξύ των ηγετών της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες ακινήτων, έχει δεσμευτεί στον στόχο αυτό ως εργοδότης, ως επιχειρηματικός εταίρος, ως μέλος της κοινότητας και του περιβάλλοντος και ως δημιουργός αξίας για τους μετόχους.

Πρόκειται για μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο ακινήτων, με φρέσκια φιλοσοφία και στρατηγική. Αντιπροσωπεύει ίσως το πλέον επιτυχημένο story που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά, με σημείο καμπής την εξαγορά της μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου από την STERNER STENHUS. Ταυτόχρονα, κατάφερε να κατακτήσει ισχυρή θέση σε έναν κλάδο καθοριστικής σημασίας για την εθνική Οικονομία, συνδεόμενη άμεσα με νευραλγικούς τομείς για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, όπως τα logistics, τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και η βιομηχανική παραγωγή.

Οι σύγχρονες ανάγκες της αγοράς

Στην ίδια λογική έχει αναπτύξει μια στρατηγική που συμβάλλει άμεσα και έμμεσα στην ανάπτυξη της οικονομίας, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Συγκεκριμένα, επιδιώκει την υιοθέτηση αρχών Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω της εναρμόνισής της στις πρακτικές των διεθνών και ελληνικών δεικτών ESG. Πρόσφατα η πολιτική αυτή επιβραβεύτηκε με την ένταξη της Εταιρείας στον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας και στον ESG Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι άνθρωποι στο επίκεντρο

Για την εταιρεία το ανθρώπινο δυναμικό είναι ένα από τα ουσιαστικότερα θέματα που σχετίζονται συνολικά με τη λειτουργία, την ανάπτυξή με όρους Βιωσιμότητας αλλά και την ενσωμάτωση των σχετικών παραμέτρων σε όλο το φάσμα των ESG κριτηρίων. Η πολύ ικανή διοικητική ομάδα έχει μακρά εμπειρία και υψηλή εξειδίκευση σημειώνοντας υψηλές επιδόσεις στην επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη έργων, την ταχεία, αλλά ισχυρή αναβάθμιση έργων, καθώς και τη διαχείριση και εξέλιξη των εργαζομένων που κατέχουν υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας.

Ταυτόχρονα ενθαρρύνει την ένταξη όλου του κοινού στο μετοχικό της κεφάλαιο, έτσι ώστε να γίνουν όλοι μέρος της ανάπτυξης της χώρας. Η συμμετοχική κουλτούρα, δημιουργεί αξία για τους μετόχους της, τους συνεργάτες της και την εθνική οικονομία, δίνοντας ώθηση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, μέσα από ένα δίκτυο premium πελατών, εντάσσοντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη των διεθνών επενδυτών.

Θεμέλια για υψηλούς στόχους

Με ενεργητικό που ξεπερνάει τα €230 εκ. ευρώ, η Premia Properties διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση με χαμηλό δανεισμό. Διαθέτει επίσης δύναμη καθώς και αξιοπιστία μέσω της διεθνούς βασικής μετόχου Sterner Stenhus, όπως και ένα ισορροπημένο και καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με 26 ακίνητα σε Ελλάδα, συνολικής αξίας μικτής αξίας €171 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων που διαχειρίζεται μέσω ΣΔΙΤ. Αξιοσημείωτη είναι και η επιτυχημένη, τρίτη κατά σειρά, ΑΜΚ που προσέλκυσε πλήθος επενδυτών και υπερκαλύφθηκε κατά 1,36 φορές.

Το τελευταίο 9μηνο η Premia Properties ενίσχυσε σημαντικά το χαρτοφυλάκιο επενδύσεών της στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και των εμπορικών ακινήτων τύπου big-box, επεκτείνοντας παράλληλα τη δραστηριότητα της στον τομέα των εξυπηρετούμενων οικιστικών ακινήτων.

Για το επόμενο διάστημα, η Premia Properties στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων στους κλάδους που έχει ήδη παρουσία καθώς και να εξετάσει επιλεκτικά την είσοδό της σε άλλους κλάδους του real estate. Πρόσφατα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε την υποβολή αίτησης για την αδειοδότηση της ως Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ). Η στρατηγική αυτή κίνηση εξυπηρετεί τον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας μέσα από την αξιοποίηση των φορολογικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει το πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ.

Εντέλει, πρόκειται για μια ελληνική εταιρία με συμμετοχική φιλοσοφία που επενδύει με συνέπεια στη χώρα, συμβάλλοντας άμεσα και έμμεσα στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Related posts

Με νέες αντικειμενικές ο ΕΝΦΙΑ του 2020 για τις περιοχές εκτός σχεδίου

banksnews

Τράπεζα Πειραιώς: Στα €146 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 9μηνο 2019

banksnews

Σαουδική Αραβία: Το Ριάντ παρακολουθεί την αγορά πετρελαίου, είναι έτοιμο να λάβει μέτρα

banksnews

Πέντε χρόνια θα χρειαστεί για να ανακάμψει η κρουαζιέρα μετά την πανδημία

banksnews

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς θα πάρετε την επιδότηση

banksnews

Το ευρώ γίνεται 20 χρονών: Ο ενθουσιασμός, τα επιτεύγματα, οι προκλήσεις και το μέλλον

banksnews

Ρίγος στις αγορές μετά το sell off της Wall Street: Στο «κόκκινο» τα ασιατικά χρηματιστήρια

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 900 μονάδες – Συνεχίζεται το ανοδικό σερί

banksnews

Κουπόνια παγίων δαπανών: Τελευταία ευκαιρία για συμψηφισμό κάθε οφειλής προς Εφορία – Ταμεία

banksnews