Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με τον Τσίπρα είχα σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης και συνεργασίας»

Για τον αντίπαλό της στον δεύτερο γύρο της εκλογικής μάχης για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, την σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις επιθέσεις από τον Παύλο Πολάκη, μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι ζήτησε debate με τον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να ακουστεί το σχέδιο και το πρόγραμμά του και να μπορούν να αποφασίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας στα χέρια τους όλα τα δεδομένα.

«Ότι η δική του συμμετοχή βοήθησε στην αύξηση του ενδιαφέροντος ή στην τόνωση του ενδιαφέροντος είναι δεδομένο», παραδέχτηκε η Έφη Αχτσιόγλου για την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Προσέθεσε, όμως, πως «το ερώτημα είναι αν μένει κανείς σε αυτά τα χαρακτηριστικά ή πρέπει να αναζητάμε μία πολιτική ουσία. Να μην μπερδευόμαστε. Πηγαίνουμε την Κυριακή να εκλέξουμε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του τόπου και μελλοντικό πρωθυπουργό. Άρα, πρέπει να κοιτάμε το πολιτικό περιεχόμενο, τις θέσεις, τις οργανωτικές θέσεις για την παράταξη και τον χώρο που εκπροσωπεί. Τι αλλαγές θα κάνει. Και να μιλάμε επί αυτών».

«Δεν έχω καμία διαφωνία ότι τα συνθήματα είναι απαραίτητα στην πολιτική, συμπυκνώνουν και κάποιες έννοιες. Όμως δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα συνθήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Φυσικά και μπορώ να νικήσω τον Μητσοτάκη»

«Στην περίπτωσή του δεν έχουμε ένα πολιτικό σχέδιο, ένα πολιτικό πρόγραμμα, συγκεκριμένες προτάσεις. Πώς θα μπορέσει ένας πολίτης, ένα μέλος να αξιολογήσει και να πάρει τις αποφάσεις του;», σημείωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον συνυποψήφιό της.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι μπορεί να κερδίσει σε εκλογές τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε:

«Κατεβαίνω για να είμαι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας. Άρα, το ερώτημα εδώ δεν είναι ποιος επιθυμεί κάτι περισσότερο, αλλά με ποια πολιτικά χαρακτηριστικά μπορεί να το φέρει».

Και επανέλαβε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Στέφανος Κασσελάκης να έχει πολιτικό σχέδιο.

Όταν ρωτήθηκε, πάντως, αν εκείνη πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρη: «Φυσικά και μπορώ».

Νέα «καρφιά» για Κασσελάκη – Πολάκη

Όσο για τον «εμφύλιο» στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου επανέλαβε πως «το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει εμένα. Το βάρος της απόδειξης δεν είναι από την από εδώ πλευρά».

Και ανέφερε εκ νέου ότι ο Παύλος Πολάκης, που βρίσκεται δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, επιδίδεται σε στοχοποιήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της ίδιας προσωπικά.

«Με τον Αλέξη Τσίπρα είχα πάντα σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης και συνεργασίας»

«Θα ήταν πολύ χρήσιμο να καταδίκαζε αυτές τις επιθέσεις (σ.σ. ο Κασσελάκης), γιατί το θεωρώ αναγκαίο, είναι υποχρέωσή του. Όχι να λέει: ‘Δεν ξέρω, δεν ήμουν εδώ’», είπε χαρακτηριστικά για την πρώτη αντίδραση Κασσελάκη στη δική της πρόσκληση να πάρει θέσει για τις συκοφαντικές επιθέσεις που δέχεται ότι δήθεν υπονόμευσε τον Αλέξη Τσίπρα.

«Σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης με τον Αλέξη Τσίπρα»

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι με τον Αλέξη Τσίπρα είχε πάντα «μία σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης και συνεργασίας».

Στις φήμες ότι εκείνη προσπάθησε να τον υπονομεύσει, απάντησε χαρακτηριστικά πως «είναι σαφές ποιους εμπιστευόταν ο Αλέξης Τσίπρας ή ποιους δεν θεωρούσε ότι του προκαλούσαν πρόβλημα».

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι εκείνη, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, στις προεκλογικές εκδηλώσεις του κόμματος.

«Η ενότητα ελάχιστος κοινός παρονομαστής»

Για τα σενάρια διάσπασης στο κόμμα μετά τις εκλογές της Κυριακής, η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η ενότητα είναι ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής. Πρέπει να επιδιώκει να κερδίζει κάθε μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ όλο και περισσότερους. Η ενότητα είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε μπροστά».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι βλέπει την ανάγκη οι πολίτες να γνωρίζουν τους πολιτικούς και ως πρόσωπα, ως ανθρώπους. Όπως είπε, τις φορές που επέλεξε να μιλήσει για την οικογένεια και το παιδί της, εισέπραξε «μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ μεγάλη αγάπη».

«Έχω αυτό το αυστηρό ύφος, γιατί έχω την αίσθηση της ευθύνης. Η πολιτική είναι κάτι σοβαρό, γιατί επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων», προσέθεσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Related posts

Κλιμάκωση της σύγκρουσης για τις υποκλοπές

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρώτο τετ α τετ με τον Κασσελάκη

admin

Επίθεση Μητσοτάκη σε Βελόπουλο: Νισάφι με τους πατριώτες της φακής

admin

Παραμένει ανοικτός ο κύκλος των αποχωρήσεων

admin

Ταυτότητες – Οικονόμου: Ασκοπες οι ουρές στα αστυνομικά τμήματα – Σε δύο χρόνια άκυρες οι παλαιού τύπου ταυτότητες

admin

Τι σχεδιάζει η Τουρκία στη Συρία;

admin

Γιατί πέταξαν αμερικανικά μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη

admin

Ελένη Χρονοπούλου: Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση – Τι λέει ο δικηγόρος της για τον χρόνο παρέμβασης των βελγικών αρχών

admin

Η Ελλάδα καταδικάζει την εκτόξευση στρατιωτικού δορυφόρου από τη Βόρεια Κορέα

admin