Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Θα γίνονται χωρίς επίσκεψη στην Εφορία, μέσα σε 3 ημέρες

Χωρίς την υποχρέωση μετάβασης στην Εφορία και μέσα σε σύντομα χρονικά διαστήματα θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώνουν οι φορολογούμενοι τις υποθέσεις τους που αφορούν

μεταβιβάσεις

ακινήτων, δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές.

Εντός των επομένων ημερών, τίθεται σε ισχύ από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) νέα διαδικασία που προβλέπει την υποβολή των σχετικών φορολογικών δηλώσεων είτε μέσω Ταχυδρομείου είτε μέσω e-mail και την εκκαθάρισή τους εντός τριών εργασίμων ημερών.

Η διαδικασία αυτή θα είναι μεταβατική και θα ισχύσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Από την 1η Ιανουαρίου 2021, η υποβολή όλων αυτών των δηλώσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά, από τους συμβολαιογράφους, μέσω μιας νέας εφαρμογής που θα λειτουργεί στο σύστημα ΤΑΧΙSnet.

Με απόφαση που υπέγραψε ήδη ο Διοικητής της Α,Α.Δ.Ε. Γιώργος Πιτσιλής και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πιθανότατα από την 1η Ιουλίου προβλέπεται ότι:

α) Οι κάθε είδους δηλώσεις φορολογίας μεταβιβάσεων ακινήτων, δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών καθώς επίσης και οι αιτήσεις για πιστοποιητικά εξόφλησης του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και για κάθε άλλου είδους πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που απαιτούνται για την διεκπεραίωση υποθέσεων φορολογίας ακινήτων θα είναι δυνατό να αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου (με τη διαδικασία των “συστημένων”),  courier ή e-mail, καθώς και να κατατίθενται στο πρωτόκολλο των αρμοδίων Δ.Ο.Υ..

β) Για την υποβολή των αιτήσεων, θα είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται η φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης του gov.gr.

γ) Σε κάθε περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής δήλωσης ή αίτησης, θα αποστέλλεται αυτοματοποιημένο μήνυμα (auto-reply), το οποίο θα αποτελεί αποδεικτικό παραλαβής της δήλωσης ή αίτησης. Σε περίπτωση αποστολής μέσω ταχυδρομείου ή courier, αποδεικτικό παραλαβής θα αποτελεί το αντίστοιχο αποδεικτικό αποστολής από το ταχυδρομείο ή την εταιρεία courier.

δ) Εφόσον ο φάκελος της δήλωσης ή της αίτησης και των δικαιολογητικών που πρέπει να τη συνοδεύουν είναι πλήρης, η απαιτούμενη εκκαθάριση-επεξεργασία θα διεκπεραιώνεται υποχρεωτικά εντός τριών εργασίμων ημερών.

ε) Με την ολοκλήρωση της διεκπεραίωσης, ο πολίτης θα ενημερώνεται με μήνυμα στο TAXISnet, όπου θα αναρτάται και το επίσημο αντίγραφο της δήλωσης ή του πιστοποιητικού, που θα έχει ζητήσει.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩΕιδήσεις σήμερα:Ταραχή και ανασφάλεια στο «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ μετά την «απολογία» ΠαππάΤα μεμονωμένα κρούσματα κορωνοϊού προβληματίζουν τους ειδικούςΗΠΑ: Χαμός με βίντεο στο TikTok που δείχνει εκπαιδεύτρια να πετά βρέφος σε πισίνα!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο banksnews-.gr

Related posts

Wall Street: Πτώση 250 μονάδων για τον Dow Jones

banksnews

Σύνταξη με το πάτημα ενός κουμπιού από σήμερα – Δείτε βίντεο

banksnews

Σήμα κινδύνου από Aramco: Ο πλανήτης «ξεμένει» από πετρέλαιο – Το 2022 έρχονται τα χειρότερα

banksnews

Κορωνοϊός, Οικονομικό Επιμελητήριο: Δέκα μέτρα για να μην γυρίσει αρνητικά η οικονομία

banksnews

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,779 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο 7μηνο του έτους

banksnews

Σε ύψος ρεκόρ των 3,1 τρισ. δολαρίων το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ

banksnews

Ανέπαφες συναλλαγές: Αλλάζει από σήμερα το όριο

banksnews

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

banksnews

Φυσικό αέριο: Μερική αποκλιμάκωση των τιμών λόγω σταθερών ροών από Ρωσία και… ΗΠΑ

banksnews