Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μερική ή ολική κρατικοποίηση της Credit Suisse εξετάζει η ελβετική κυβέρνηση

Οι Ελβετικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μερική ή ολική κρατικοποίηση της Credit Suisse, καθώς αυτό είναι η μόνη εναλλακτική πέραν της εξαγοράς από την UBS, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Το σχέδιο προβλέπει ότι το ελβετικό Κράτος θα αναλάβει το σύνολο των μετοχών της Credit Suisse ή ένα μεγάλο ποσοστό, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η εξαγορά από την UBS.

Και τούτο διότι η εξαγορά έχει μεγάλη πολυπλοκότητα, ενώ και το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ πιεστικό.

Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή, έλεγαν πηγές στο Bloomberg, καθώς πρέπει να βρεθεί λύση προτού ανοίξουν οι αγορές στην Ασία αργά τη νύχτα με ώρα Ευρώπης.

Το σενάριο της  πώλησης της προβληματικής ελβετικής τράπεζας στην UBS δεν προχωρά όπως θα ήθελαν οι αρμόδιοι ελβετοί αξιωματούχοι.

Επικαλούμενο πρόσωπα που γνωρίζουν την υπόθεση, το Bloomberg News έγραψε ότι η Credit Suisse ανθίσταται στην πρόταση γιατί θεωρεί ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό και ότι αυτό θα έπληττε τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην τράπεζα που έχουν μετοχές στην εταιρεία οι οποίες θα πληρωθούν τελευταίες κατά σειρά μετά από μια πιθανή χρεοκοπία (deferred stock).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η UBS προσέφερε έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να εξαγοράσει την Credit Suisse.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Credit Suisse όμως, με την υποστήριξη του μεγαλύτερου μετόχου της, απορρίπτει αυτήν την προσφορά, την οποία θεωρεί πολύ χαμηλή και βλαπτική για τους μετόχους και τους υπαλλήλους που έχουν μετοχές.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι η UBS προσφέρει τιμή 0,25 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, που θα καταβληθεί σε μετοχές της UBS. Οι μετοχές της Credit Suisse έκλεισαν την Παρασκευή στο 1,86 ελβετικό φράγκο.

Η πρόταση, επομένως, αποτιμά την Credit Suisse περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα από την χρηματιστηριακή αξία της την Παρασκευή.

Ειδήσεις σήμερα:Πήρε… συγχωροχάρτι και επέστρεψε αναβαπτισμένος ο Πολάκης

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα – Σκαμπανεβάσματα μέσα στην εβδομάδαΚλειστό μέχρι το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας για τον Ημιμαραθώνιο – Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Related posts

Η χώρα που (αντί να μειώνει) αγοράζει ολοένα και περισσότερο πετρέλαιο από τη Ρωσία

admin

Κωστής Χατζηδάκης: «Στα όρια αντοχής της οικονομίας μας η αύξηση του κατώτατου μισθού»

admin

Φυσικό αέριο: Νέα εκτίναξη των τιμών μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία

admin

Πρόεδρος Eurogroup: Σημαντικό επίτευγμα της Ελλάδας η λήξη της ενισχυμένης εποπτείας

admin

Ενεργειακή κρίση: Θα λύσει η ΕΕ τον «γόρδιο δεσμό» με την τιμή του αερίου; – Όλα τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

admin

Χρήστος Μελάς – Δηλώστε Έξυπνα 2022: Κυκλοφορεί για 25η χρονιά το περιοδικό

admin

Γεωργιάδης: Τα ποσά από το νέο ΕΣΠΑ θα διαχυθούν στην ελληνική οικονομία, εν μέσω της ύφεσης που έχει φέρει ο πόλεμος

admin

ΑΑΔΕ: Με SMS θα μπαίνουμε στο Taxisnet για μεγαλύτερη ασφάλεια

admin

Η “μαμά Μαρία”, τα 3 αδέλφια και ο γραφίστας – Απίθανες ιστορίες Ελλήνων που άνοιξαν δουλειές στο Παρίσι

admin