Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Ο πρόεδρος ανακοινώνει πως θα κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο πρόεδρος του Μεξικού, ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ανήγγειλε χθες Πέμπτη ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό που ανέπτυξαν η αγγλοσουηδική φαρμακευτική βιομηχανία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, παρότι κυβερνήσεις άλλων χωρών – προστέθηκαν σε αυτές η Ιταλία και το ΗΒ– περιορίζουν τη χρήση του σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, εξαιτίας των δυνητικών παρενεργειών του.

Ο κ. Λόπες Ομπραδόρ, 67 ετών, εξήγησε ότι τα οφέλη ξεπερνούν κατά πολύ τον δυνητικό κίνδυνο του εμβολίου χαμηλού κόστους, στο οποίο βασίζεται η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα του.

Ο μεξικανός πρόεδρος μολύνθηκε νωρίτερα φέτος από τον SARS-CoV-2, πάντως παρουσίασε ήπια συμπτώματα της COVID-19.

Επιστήμονες, εποπτικοί φορείς και κυβερνήσεις εφιστούν την προσοχή λόγω της σύνδεσης του προϊόντος της AstraZeneca με –συγκριτικά σπάνιες– περιπτώσεις εκδήλωσης θρομβώσεων.

Μολαταύτα, ο κίνδυνος “είναι ελάχιστος σε σύγκριση με το όφελος”, επιχειρηματολόγησε ο κ. Λόπες Ομπραδόρ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στην έδρα της μεξικανικής προεδρίας, απηχώντας την άποψη της βρετανικής κυβέρνησης, που διαβεβαίωσε προχθές ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού, αλλά συνέστησε να μη χρησιμοποιείται σε ενηλίκους κάτω των 30 ετών.

Ο μεξικανικός οργανισμός φαρμάκων ανέφερε πως μελετά τις πληροφορίες για τις παρενέργειες του προϊόντος της AstraZeneca αλλά προς το παρόν δεν σκοπεύει να συστήσει να περιοριστεί η χρήση του σε κάποιο συγκεκριμένο ηλικιακό φάσμα.

Ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι αναμένει να εμβολιαστεί μέσα στις επόμενες δύο ως τρεις εβδομάδες.

Το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, με σχεδόν 206.000 νεκρούς επί συνόλου κάπου 2,3 εκατ. μολύνσεων. Το υπουργείο Υγείας δεν κρύβει πως θεωρεί ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμη πιο βαρύς· με βάση τα δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε στα τέλη του Μαρτίου, τα θύματα μάλλον έχουν ξεπεράσει ήδη τα 300.000.

-

Related posts

ΗΠΑ: Υποχώρησε τον Δεκέμβριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη

banksnews

Στο “κυνήγι” νέου CEO η GameStop με στόχο το βήμα παραπάνω στο ηλεκτρονικό εμπόριο

banksnews

Η μητέρα του δημοσιογράφου που αγνοείται στη Συρία βάλλει κατά του Μάικ Πομπέο,

banksnews

Παραιτείται από την κυβέρνηση της Β. Ιρλανδίας και την ηγεσία του κόμματός της η Αρλίν Φόστερ

banksnews

Βρετανία: Ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, εξαπολύει επίθεση στον Βρετανό πρωθυπουργό

banksnews

Ευρωζώνη: Τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τα μέσα του 2018 παρουσίασε η μεταποίηση

banksnews

Ισραήλ: Τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν θα επισκεφθεί ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Πομπέο

banksnews

Μιανμάρ: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά του πραξικοπήματος

banksnews

Κίνα: Ένας από τους 22 μεταλλωρύχους που είχαν παγιδευτεί διασώθηκε

banksnews