Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειωμένα ενοίκια Νοεμβρίου: Τέλος Ιανουαρίου οι επόμενες πληρωμές αποζημιώσεων

Ακόμα και μέσα στο Φεβρουάριο θα συνεχιστούν οι πληρωμές για τις

αποζημιώσεις

που δικαιούνται όσοι είχαν απώλειες (λόγω «κουρέματος» κατά 60%) στα ενοίκια του περασμένου

Νοεμβρίου

.  Χθες πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος πληρωμών, συνολικού ύψους

15,3 εκατ. ευρώ

, σε 137.049 ιδιοκτήτες ακινήτων. Όμως αρκετοι ιδιοκτήτες ενώ περίμεναν να δουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους τελικά έμειναν στο… «περίμενε» χωρίς να γνωρίζουν επακριβώς για ποιους λόγους

βγήκαν εκτός του πρώτου γύρου πληρωμών

.

Οι λόγοι είναι τρεις:

Πρώτον, το οτι η ΑΑΔΕ δεν βρήκε καταχωρημένο τραπεζικό λογαριασμό (δηλαδή το IBAN) στο σύστημα του TAXISNET. Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες θα λάβουν σχετικό email προκειμένου να μεταβούν στο σύστημα του TAXISNET και να καταχωρήσουν το IBAN. Πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν άμεσα, μπαίνοντας με τους κωδικούς τους στην κεντρική σελίδα του TAXISΝΕΤ και πατώντας «Ο λογαριασμός μου» και εν συνεχεία «Δήλωση λογαριασμού – ΙΒΑΝ».

Δεύτερον, σε κάποιες περιπτώσεις η αίτηση COVID Νοεμβριου για την αποζημίωση παρουσίασε λάθη ή ελλείψεις όπως για παράδειγμα ανακριβής χρήση ακινήτου, διαφορές στο ύψος του μισθώματος ή μη καταχώριση του ακινήτου στο E9. Στις περιπτώσεις αυτές η AADE θα αποστείλει e-mail στους ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να προβούν στις ανάγκες διορθώσεις ούτως ώστε να πληρωθούν στο δεύτερο γύρο πληρωμών. Εκτιμάται ότι αποζημιώσεις για τα ενοίκια του Νοεμβρίου θα καταβάλλονται μέχρι και τα μέσα του ερχόμενου μήνα!

Η τρίτη περίπτωση που είναι και η πιο προφανής αφορά σε περιπτώσεις όπου ο ενοικιαστής δεν υπάγεται στους λεγόμενους πληττόμενους ΚΑΔ οπότε δεν δικαιούται κούρεμα ενοικίου. Τα πράγματα στην περίπτωση αυτή περιπλέκονται καθώς οι ενοικιαστές έχουν ήδη πάρει την μείωση ενοικίου χωρίς να την δικαιούνται, κάτι που μαθαίνουν με μεγάλη χρονική καθυστέρηση η εκμισθωτές τους!

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες από το κράτος δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Πάντως σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ «παραμένει ως σοβαρότατη εκκρεμότητα η ανάγκη διόρθωσης των προηγουμένων δηλώσεων της περιόδου Μαρτίου – Οκτωβρίου και η επιστροφή των αντίστοιχων ποσών που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες, αλλά και, κατεπειγόντως, η αλλαγή του τρόπου υποβολής των δηλώσεων COVID Ιανουαρίου και μετά σε φόρμα που θα επιβεβαιώνει online αν ο ενοικιαστής είναι πράγματι δικαιούχος της μείωσης, που σημαίνει και ότι ο ιδιοκτήτης θα είναι δικαιούχος της αποζημίωσης». 

Ειδήσεις σήμεραΜε τήρηση των μέτρων και καλό τζίρο η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της αγοράςΚακοκαιρία «Λέανδρος»: Δριμύ ψύχος στα βόρεια, καταιγίδες σε Κυκλάδες και Κρήτη – Υποχωρεί στην υπόλοιπη ΕλλάδαΠροστασία προσωπικών δεδομένων vs revenge porn: Η ανατομία μιας ευρωπαϊκής αποτυχίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο banksnews-.gr

Related posts

Wall Street: Ράλι 900 μονάδων για τον Dow Jones

banksnews

ΔΝΤ: Ο κορωνοϊός θέτει σε κίνδυνο την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας

banksnews

Επένδυση στο Ελληνικό: Υπεγράφη και η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση

banksnews

Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα σχέδια της κυβέρνησης

banksnews

Επίδομα παιδιού: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για το 2021

banksnews

Ασφαλισμένοι πρώην ΕΤΑΠ – ΜΜΕ: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων του ταμείου

banksnews

Κομισιόν: Επικαιροποίηση των κανόνων ανταγωνισμού προαναγγέλλει η Βεστάγκερ

banksnews

120 δόσεις: Με τρία βήματα στη ρύθμιση ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι

banksnews

ΟΑΕΔ: Λήγει η προθεσμία για το επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους

banksnews