Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μειωμένα έσοδα το 3ο τρίμηνο για την AVE

Μείωση πωλήσεων στα 28,8 εκατ. ευρώ και κέρδη EBIT μόλις 148,4 χιλιάδων ευρώ κατέγραψε η AVE στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς. 

Σημειώνεται η μείωση των πωλήσεων κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, προερχόμενη κυρίως από τη μείωση στις πωλήσεις προϊόντων τηλεπικοινωνίας και τεχνολογίας συνέπεια της έλλειψης πρώτων υλών στην βιομηχανία (microchips, ημιαγωγοί, χαλκός) που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ηλεκτρονικών προϊόντων (mobiles, tablets, laptops κτλ.). Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τις μειωμένες πωλήσεις videogames και ταινιών στους τηλεοπτικούς σταθμούς, οδήγησαν σε μειωμένη λειτουργική κερδοφορία σε σχέση με το αντίστοιχο 3μηνο της περσινής χρήσης που εκφράζεται τόσο σε επίπεδο EBIT όσο και EBITDA.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι τα ανωτέρω αποτελέσματα προστιθέμενα σε αυτά του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης, διαμορφώνουν τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Ομίλου για το εννεάμηνο του 2021, ως ακολούθως:

α) Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε €107,14 εκ. ευρώ, έναντι €94 εκ. σημειώνοντας αύξηση κατά 14%, προερχόμενη από τον τομέα διανομής προϊόντων τηλεπικοινωνίας και τεχνολογίας. Οι επιδόσεις του ομίλου εμφανίζονται βελτιωμένες κατά το εννεάμηνο 2021, σε συνέχεια της αποτελεσματικής ανταπόκρισης στα νέα δεδομένα που επέβαλλε η πανδημία από το 2020. Οι δομικές αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης της καθημερινότητας των πολιτών (ηλεκτρονικό εμπόριο, τηλεκπαίδευση, τηλεργασία, ψηφιοποίηση συναλλαγών με το Δημόσιο) ενίσχυσαν περαιτέρω την ζήτηση για προϊόντα τηλεπικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας. Ο ισχυρός ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο είχε ως αποτέλεσμα την συμπίεση των περιθωρίων κέρδους.

β) Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ήταν αρνητικά κατά € 498,62 χιλ. έναντι ζημιών € 1,25εκ το αντίστοιχο 9μηνο της προηγούμενης χρήσης.

γ) Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) σε επίπεδο Ομίλου ανήλθαν σε € 2,83 εκ έναντι € 2,15 εκ για το 9μηνο 2020, σημειώνοντας αύξηση 32%.

Κατά το 4ο τρίμηνο του έτους, προβλέπεται μείωση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων λόγω περιορισμού των παραδόσεων από τους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακών προϊόντων ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας έλλειψης πρώτων υλών στην βιομηχανία (microchips, ημιαγωγοί, χαλκός), όπως αναφέρθηκε και ανωτέρω.

Αναφορικά με τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης του Covid-19, όπως αναφέρθηκε και ανωτέρω, η μέχρι σήμερα πορεία και επιδόσεις του Ομίλου εμφανίζουν ανοδική εξέλιξη, σαν συνέχεια της αποτελεσματικής ανταπόκρισης στα νέα δεδομένα που επέβαλλε η πανδημία από το 2020 (ηλεκτρονικό εμπόριο, τηλεκπαίδευση, τηλεργασία, ψηφιοποίηση συναλλαγών με το Δημόσιο) τα οποία ενίσχυσαν περαιτέρω την ζήτηση για προϊόντα τηλεπικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας.

Τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διοίκησης αναφορικά με τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στον Όμιλο, δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος του Ομίλου, εκτιμώντας ότι εντός του 2022 θα υπάρξει αποκλιμάκωσή της.

* Δείτε αναλυτικά στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

Related posts

«Αντεξαν» τα έσοδα της Εθνικής Ασφαλιστικής το Q1

banksnews

Συμφωνία Grid Telecom με Islalink για επέκταση του δικτύου οπτικών ινών

banksnews

Νέο κατάστημα DHL στη Γλυφάδα

banksnews

Επενδύει στο Douleutaras ο όμιλος Olympia

banksnews

Χρυσή διάκριση για το «Drive On» της Interamerican στην Οδική Βοήθεια

banksnews

Interamerican: Αποζημιώσεις 5,3 εκατ. ευρώ για πυρκαγιές και χαλαζόπτωση

banksnews

Forthnet: Τα ντεσού των τριών προσφορών

banksnews

Ελλάκτωρ: Πώς ψήφισαν οι μέτοχοι στη Γενική Συνέλευση

banksnews

Νέο άνοιγμα Interamerican στις υπηρεσίες υγείας

banksnews