Image default
PIRAEUS BANK ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Μεγάλου: Χρηματοδοτήσεις άνω των 10 δισ. σε τέσσερις τομείς της οικονομίας

Στην «ολική επαναφορά» του τραπεζικού συστήματος ως βασικού αναπτυξιακού παράγοντα για την οικονομία, αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας νωρίτερα στο 4ο Athens Investment Forum. «Ξεκινώντας από μια πολύ ασθενή θέση πριν από όχι πολλά χρόνια, οι ελληνικές τράπεζες έχουν κατορθώσει να βελτιώσουν θεαματικά, αρχικά, το επίπεδο ρευστότητας, στη συνέχεια την κεφαλαιακή τους επάρκεια και τους εποπτικούς τους δείκτες, να αναμορφώσουν τα δίκτυα και τις λειτουργίες τους, να εκκινήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και, τέλος, με τη βοήθεια του προγράμματος Ηρακλής, να απομειώσουν σημαντικά τα επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων», τόνισε.

Η ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί για αναπτυξιακές οικονομικές πολιτικές και κυρίως το κύμα χρηματοδότησης από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μορφή του Κοινοτικού Προϋπολογισμού και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι οι άλλοι δύο παράγοντες που έχουν τη δυνατότητα να μεταβάλουν ριζικά προς το καλύτερο την αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ο κ. Μεγάλου. Χαρακτήρισε μάλιστα τη χρηματοδότηση στην οικονομία, που θα προέλθει τα επόμενα 5 με 7 χρόνια από κοινοτικούς, εθνικούς και ιδιωτικούς πόρους και η οποία αντιστοιχεί στο 40% του ΑΕΠ, ως μία ευκαιρία που αναδύεται όχι μια φορά τη δεκαετία αλλά μια φορά σε κάθε γενεά.

«Εμείς στην Τράπεζα Πειραιώς έχουμε την πλήρη ικανότητα και ετοιμότητα να χρηματοδοτήσουμε την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας την αναπτυξιακή ευκαιρία», υπογράμμισε ο κ. Μεγάλου και αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων, των μεγάλων έργων υποδομών, των δικτύων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των κατασκευών και του ψηφιακού μετασχηματισμού του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και στην εξέταση κάθε ευκαιρίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στον τουρισμό, στα logistics, στη ναυτιλία, στον ναυπηγικό τομέα, στον πολιτισμό και στις νέες τεχνολογίες.

Σήμερα η Tράπεζα Πειραιώς έχει χρηματοδοτήσει με πιστωτικά όρια άνω των €2,5 δισ. επενδυτικά σχέδια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με €3,5 δισ. τον ζωτικό για την ελληνική οικονομία ξενοδοχειακό κλάδο και το Real Estate, με €2 δισ. τον ναυτιλιακό και με ακόμη €2 δισ. τον αγροτοδιατροφικό κλάδο.

«Ρόλος μας και στόχος μας ταυτόχρονα είναι να δώσουμε στις ελληνικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προσαρμοστούν στο νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και εξοικονόμησης ενέργειας, το οποίο θα τους επιτρέψει να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά, να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να εισέλθουν σε νέους, καινοτόμους τομείς δραστηριότητας», τόνισε ο κ. Μεγάλου και πρόσθεσε ότι η Tράπεζα Πειραιώς αξιοποιεί προς όφελος των πελατών της όλα τα σύγχρονα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και δυνατότητες, βοηθώντας την υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα να ξεπεράσει τις συνέπειες της κρίσης και να αποτελέσει και πάλι κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα.

Related posts

Ψάλτης: Η Alpha Bank μεγαλύτερος εταίρος στον «Ηρακλή»

banksnews

Δάνεια μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης από την Παγκρήτια

banksnews

Δάνεια με εγγύηση δημοσίου για το 25% του τζίρου

banksnews

Τράπεζες: Θα «σκάσει» ένα στα πέντε δάνεια σε αναστολή πληρωμής

banksnews

Επεκτείνει τα moratoria στα δάνεια η ΕΒΑ ως τις 31 Μαρτίου

banksnews

Στα 4 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια Τράπεζας Κύπρου και Ελληνικής

banksnews

JPMorgan: Βουτιά στα κέρδη το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς

banksnews

Τι ρώτησαν τα funds στους Ελληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο

banksnews

JP Morgan: Τιμή-στόχος 2 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς

banksnews