Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Επενδύσεις €70 εκατ. για την ψηφιοποίηση των κρίσιμων ηλεκτρικών υποδομών

Έργα ύψους 70 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση της λειτουργίας των βασικών ηλεκτρικών στοιχείων του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας προγραμματίζει ο

ΑΔΜΗΕ

, την επόμενη 7ετία, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ,

Μάνος Μανουσάκης

, μιλώντας στο συνέδριο Cyber Greece 2021.

Όπως τόνισε, οι επενδύσεις αυτές είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των νέων κλιματικών συνθηκών κρίσης, αλλά και για τη θωράκιση του συστήματος μεταφοράς από ψηφιακές απειλές, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία Επιχειρησιακού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας για την ανίχνευση των απειλών και τη διαχείριση των περιστατικών ασφαλείας.

Τα έργα ψηφιοποίησης θα υλοποιηθούν σε τουλάχιστον 17 Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης και 27 Υποσταθμούς του ΑΔΜΗΕ ανά την Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται δίκτυο επικοινωνίας των Κέντρων Ελέγχου Ενέργειας, των Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης και των Υποσταθμών με επέκταση του δικτύου οπτικών ινών μέσω των χερσαίων και νησιωτικών ηλεκτρικών διασυνδέσεων που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ.

«Ιδιαίτερη θέση στην ψηφιακή στρατηγική μας έχει η ανάπτυξη και εκμετάλλευση του δικτύου οπτικών ινών από την Grid Telecom, 100% θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΑΔΜΗΕ. Η Grid έχει ήδη μισθώσει σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους πάνω από 3.000 χλμ. οπτικών ινών και σύντομα αναμένεται να διαθέσει υπηρεσίες υπερυψηλών χωρητικοτήτων, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στην εγχώρια χονδρεμπορική αγορά τηλεπικοινωνιών», τόνισε ο κ. Μανουσάκης και προσέθεσε:

«Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ανοικτός διαγωνισμός για την ανάπτυξη του δικτύου κορμού υπερυψηλών ταχυτήτων τεχνολογίας και παράλληλα η Grid διεκδικεί, σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, 4 από τα 7 LOTs στον τηλεπικοινωνιακό διαγωνισμό Ultra Fast Broadband. Με το έργο αυτό, η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ θα αποκτήσει ένα ευρύ οπτικό δίκτυο σε περισσότερους από 30 νομούς τις χώρας. Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι η επέκταση του δικτύου της Grid και εκτός συνόρων το 2022, προσφέροντας εναλλακτικές διασυνδέσεις με γειτονικές χώρες αλλά και με μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς κόμβους της Ευρώπης».Ειδήσεις σήμερα:Αποφυλακίζεται με όρους ο Νίκος Παλαιοκώστας – Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασηςΣτους Μπέντζαμιν Λιστ και Ντέιβιντ ΜακΜίλαν το φετινό Νόμπελ ΧημείαςΓιαγιά 102 ετών έκανε την 2η δόση του εμβολίου

Related posts

Folli Follie: Έγινε το αποφασιστικό βήμα για την εξυγίανση

banksnews

Μήνυμα του Προέδρου του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Γιώργου Περιστέρη προς τους μετόχους της εταιρείας

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με άνοδο το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης

banksnews

Αποκάλυψη: Νέα κρατική επιδότηση – μαμούθ για ηλεκτρικά ΙΧ, ποδήλατα κλπ – Οι αλλαγές στο νέο «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

banksnews

Αντικειμενικές: Πού ανεβαίνουν και πού πέφτουν – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

banksnews

Επίδομα θέρμανσης: Έως και αύριο η υποβολή των αιτήσεων – Πότε καταβάλλεται η επόμενη δόση

banksnews

Προϋπολογισμός 2020: Πώς θα μοιραστεί το υπερπλεόνασμα – Σενάρια για μειώσεις ή επιστροφή φόρων και εισφορών

banksnews

ΥΠΟΙΚ: Επιστροφές φόρων «εξπρές» – Πάνω από μισό δισ. ευρώ σε 5 μήνες

banksnews

Διεθνή χρηματιστήρια: Ημέρες… Δίδυμων Πύργων και Lehman Brothers λόγω πετρελαίου και κορωνοϊού

banksnews