Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Συγκαλεί σήμερα έκτακτη υπουργική σύνοδο για την υπόθεση Pegasus

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε για σήμερα έκτακτη υπουργική σύνοδο “αφιερωμένη στην υπόθεση Pegasus και στο θέμα της κυβερνοασφάλειας”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

“Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολουθεί στενά το θέμα αυτό και λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την υπόθεση αυτή”, υπογράμμισε ο Ατάλ σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό France Inter, υπενθυμίζοντας ότι η Γαλλία συνεχίζει τις έρευνές της μετά τις αποκαλύψεις για την παρουσία τηλεφωνικών αριθμών του προέδρου Μακρόν μεταξύ των δυνητικών στόχων του λογισμικού Pegasus.

“Η έρευνα αυτή δεν λέει αν όλα τα τηλέφωνά του πράγματι προσβλήθηκαν, αν ‘αποσπάστηκαν’ δεδομένα και ως εκ τούτου αυτό είναι που εξετάζεται”, διευκρίνισε ο Ατάλ.

Την Τρίτη, η εφημερίδα Le Monde και ο ραδιοσταθμός Radio France, που ανήκουν σε κοινοπραξία 17 μέσων ενημέρωσης που βρίσκονται πίσω από τις αποκαλύψεις για ένα σύστημα μαζικής κατασκοπείας το οποίο συνδέεται με το λογισμικό Pegasus, ανέφεραν ότι ένας αριθμός αρχηγών κρατών βρισκόταν “στον κατάλογο των τηλεφωνικών αριθμών που είχαν επιλεγεί από υπηρεσία ασφαλείας του μαροκινού κράτους, χρήστη του λογισμικού Pegasus, για δυνητική πειρατεία”.

Πηγή της ασφάλειας δήλωσε χθες, Τετάρτη, στο AFP σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα του Εμανουέλ Μακρόν ότι “οι παράμετροι ασφάλειας είναι οι πιο περιοριστικές που είναι δυνατό να υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις εφαρμογών και οι τηλεφορτώσεις είναι αποκλεισμένες”.

“Πρόκειται για μια υπόθεση, η οποία, αν αυτό που αποκαλύφθηκε από τον Radio France (και την Le Monde) επιβεβαιωθεί και αποδειχθεί, είναι πολύ σοβαρή”, επανέλαβε σήμερα ο Ατάλ.

“Τα τηλέφωνα (του προέδρου) αλλάζουν τακτικά. Υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός παραμέτρων ασφάλειας που προστατεύουν, οι οποίες αλλάζουν πολύ τακτικά. Υπάρχουν μέτρα προστασίας που λαμβάνονται”, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος, ερωτηθείς για πιθανή αμέλεια στο ανώτατο επίπεδο του κράτους.

Ο Ατάλ δήλωσε εξάλλου ότι θα πρέπει “να προστατεύσουμε τους άλλους (που βρίσκονται στο στόχαστρο), τον δημόσιο και τον οικονομικό τομέα” της χώρας, υπενθυμίζοντας ότι ένα σχέδιο “100 εκατομμυρίων ευρώ” έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο για “να εξοπλίσουμε τα νοσοκομεία μας και να βοηθήσουμε τους οργανισμούς της τοπικής μας αυτοδιοίκησης” να αντιμετωπίσουν κυβερνοεπιθέσεις.

ΠΗΓΗ: - – ΜΠΕ

Related posts

Ολυμπιακοί Αγώνες-Τόκιο 2020: Απογοητευτική, αλλά σεβαστή η απόφαση του Τόκιο να απαγορεύσει τους θεατές

banksnews

Ζαχάροβα: Ψευδείς οι δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ ότι η Ρωσία απορρίπτει τον διάλογο με το ΝΑΤΟ

banksnews

ΝΑΤΟ: Στηρίζει την τσεχική έρευνα για τις ρωσικές “μοχθηρές ενέργειες”

banksnews

Ιαπωνία-Νότια Κορέα: Αβέβαιη παραμένει η πραγματοποίηση της πρώτης κατ’ ιδίαν συνάντησης Σούγκα και Μουν Τζε-ιν

banksnews

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν σκότωσαν τον αρχηγό της κατασκοπείας των Ταλιμπάν

banksnews

Νότια Αφρική: Αυστηροποιεί τα μέτρα κατά του κορονοϊού μετά τη νέα έξαρση κρουσμάτων

banksnews

Tesla: Αύξηση στα κέρδη και τις πωλήσεις το α’ τρίμηνο

banksnews

Αϊτή: Απετράπη “απόπειρα πραξικοπήματος” στη χώρα

banksnews

Σοβαρές πλημμύρες στη νότια Ολλανδία – Έκκληση στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

banksnews