Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μία βιώσιμη καμπάνια που εξοικονομεί ενέργεια

Sponsored Content

Η βιωσιμότητα δεν είναι μόνο θέμα των μεγάλων βιομηχανιών που ασκούν έντονη δραστηριότητα, αλλά ένα ζήτημα που αφορά όλους, κάθε κλάδο, κάθε επιχείρηση, κάθε νοικοκυριό και κάθε άνθρωπο. Και προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος στόχος της βιωσιμότητας πρέπει όλοι να εστιάσουμε στις δικές μας βιώσιμες επιλογές, σε αυτές που προστατεύουν το περιβάλλον, μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα και εξοικονομούν ενέργεια, ενώ παράλληλα κρατούν το επίπεδο ζωής μας ψηλά. Ειδικά για την εξοικονόμηση ενέργειας, δεν χρειάζεται να πούμε πόσο απαραίτητη είναι αυτήν την περίοδο, και για την τσέπη μας αλλά και για τον πλανήτη. Το -αναμφίβολα καυτό- θέμα μάς απασχολεί ολοένα και περισσότερο, ειδικά όσο αρχίζει να κατεβαίνει η θερμοκρασία και όλοι αναζητούν πιο οικονομικούς τρόπους θέρμανσης.

Πολλές φορές δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο για να βρούμε την καλύτερη και πιο οικονομική λύση θέρμανσης και συχνά, μικρές συμβουλές και μυστικά μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στο λογαριασμό μας χωρίς να στερηθούμε στοργή και θαλπωρή. Και ενώ πολλά έχουν ειπωθεί για το θέμα, υπάρχουν και πολλά ακόμη που δεν τα γνωρίζουμε. Για αυτό η νέα ευρηματική, εκπαιδευτική και fun καμπάνια του Κωτσόβολου συνιστά μια εξαιρετική πρωτοβουλία που σε μαθαίνει να εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα, χωρίς να ρίχνεις το βιοτικό σου επίπεδο.

Πρωταγωνιστής είναι ο Μάκης Παπασημακόπουλος ή αλλιώς ΕξοικονοΜάκης, που ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς θα περάσουμε έναν ζεστό χειμώνα χωρίς να πάρουν φωτιά οι λογαριασμοί. Είναι ένας από εμάς, είναι σύμβουλος, είναι υποψιασμένος, είναι γνώστης και ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και την τσέπη μας. Ο ΕξοικονοΜάκης γνωρίζει τα πάντα γύρω από την εξοικονόμηση, μοιράζεται μαζί μας όλα όλα τα tips που πρέπει να εφαρμόσουμε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, μάς δίνει πολύτιμες συμβουλές για κάθε συσκευή, αλλά και προσφορές σε προϊόντα που μας ενδιαφέρουν.

Χρήσιμες συμβουλές για τις συσκευές που θέλουμε να αγοράσουμε, γνώσεις για τις τεχνολογίες που βοηθούν στην εξοικονόμηση, ενημερωτικά βίντεο και ένα αποκλειστικό microsite που θα το βρείτε εδώ συνεργάζονται για να καταλάβουμε τι σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας -αλλά και ζεστασιά- στην πράξη.

Εκεί, λοιπόν, μαθαίνουμε ότι με τη χρήση αφυγραντήρα μπορούμε όχι μόνο να έχουμε μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι, αλλά και πιο ζεστή, χωρίς να ανοίξουμε τη θέρμανση, καθώς μειώνει την αίσθηση του κρύου κατά 2 ολόκληρους βαθμούς! Επίσης, εκεί μάθαμε ότι πρέπει να κλείνουμε το κλείστρο της καμινάδας όταν δεν χρησιμοποιούμε το τζάκι, για να μην αφήνουμε τη ζέστη να φεύγει από το σπίτι.

Περαιτέρω, όταν επιλέγουμε κλιματιστικό είναι πολύ σημαντικό να προτιμήσουμε ένα με τεχνολογία Inverter. Μία τεχνολογία που ρυθμίζει αυτόματα την ισχύ, μειώνει τις αυξομειώσεις θερμοκρασίας και καταναλώνει λιγότερο, σε σχέση με τα συμβατικά χαρακτηριστικά. Και παρότι το κόστος απόκτησής τους είναι μεγαλύτερο, η απόσβεση είναι άμεση και φαίνεται στον μειωμένο λογαριασμό ρεύματος.

Μερικές φορές η εξοικονόμηση δεν είναι θέμα μόνο τεχνολογίας αλλά και χρήσης. Μέσα από πολύ απλές κινήσεις μπορείς να επιτύχεις εξοικονόμηση ενέργειας. Ακόμη και φροντίζοντας απλώς οι κατσαρόλες και τα τηγάνια να εφαρμόζουν καλά στα μάτια της κουζίνας (αν δεν έχετε επαγωγικές εστίες). Ακόμη και επιλέγοντας απλώς να κλείνετε τον υπολογιστή ή την τηλεόραση από το κουμπί, αλλά και από το τροφοδοτικό και να μην είναι σε κατάσταση stand-by. Ακόμη και αν απλώς πλένετε τα ρούχα στους 30ο C και όχι παραπάνω. Προσθέστε σε αυτό λάμπες με τεχνολογία LED, που όχι μόνο καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, αλλά δίνουν και τη δυνατότητα ενός πιο έξυπνου και αποδοτικού φωτισμού, βάλτε στην εξίσωση τη smart home προσέγγιση μέσα από έξυπνες εφαρμογές και λύσεις και θα δείτε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι άπιαστη.

Και άλλα πολλά και διάφορα που αξίζει να τα μάθετε και εσείς και να τα μοιραστείτε με τους δικούς σας ανθρώπους και τους φίλους σας, καθώς η βιωσιμότητα, η εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικά το περιβάλλον, είναι υπόθεση όλων μας.

Μάθετε περισσότερα εδώ για το πώς όλα μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα: και εξοικονόμηση και ζεστασιά και θαλπωρή!

- --.gr

Related posts

Πώς η εμπειρία του Regency Casino Mont Parnes έγινε πάλι ένας hot προορισμός

admin

Αλ. Μανιατόπουλος: Άλλο ένα σφυρί από τα «αποκαΐδια» της MAVA

admin

Ο Όμιλος ΝΝ ολοκλήρωσε την απόκτηση της MetLife στην Ελλάδα

admin

«Μπουτάρης»: Το νέο σφυρί για το συγκρότημα στην Κρήτη και το «σουηδικό σωσίβιο»

admin

Alpha Bank – «Μαζί, με στόχο την υγεία»: 8 χρόνια συνεισφοράς στις δομές υγείας των ελληνικών νησιών

admin

Λιανεμπόριο: Αύξηση των πωλήσεων αλκοόλ, «βουτιά» στα αντισηπτικά

admin

Εβδομάδα πληρωμών: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου και τα επιδόματα ΟΑΕΔ

admin

Πιο πίσω οι αποφάσεις για την εκ των προτέρων φραγή 5ψήφιων αριθμών

admin

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο για μονοπωλιακές πρακτικές η Google – Μαζική προσφυγή από πολιτείες

admin